Anakart modeli nedir?Xmp ayarını açtıktan sonra böyle oldu ve sahada düzelmedi bios pili değiştim ramleri tak çıkar yaptım ne yapmam lazim
B550 gaming x v2Anakart modeli nedir?
Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) olacak şekilde geri takıp sistemi aç.B550 gaming x v2
DeniyorumBilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) olacak şekilde geri takıp sistemi aç.Alıntıyı görüntüle
Oldu çok teşekkür ederim şimdi xpm den ramleri yükseltirsem aynı şey olurmuBilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) olacak şekilde geri takıp sistemi aç.Alıntıyı görüntüle
RAM'ler dediğim şekilde takılıysa XMP'yi aktif edip kaydedip çık hocam.Deniyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
Oldu çok teşekkür ederim şimdi xpm den ramleri yükseltirsem aynı şey olurmu
O şekilde taktım fakat yine aynı şey oluyorRAM'ler dediğim şekilde takılıysa XMP'yi aktif edip kaydedip çık hocam.
Gene yazdığım aynı yolu yap ama bu sefer RAM'lerden sadece 1 tanesini A2'ye (2. slota) tak ve aynı sorunun olup olmayacağını kontrol et.O şekilde taktım fakat yine aynı şey oluyor
Şimdide bios ta hdd görmüyorGene yazdığım aynı yolu yap ama bu sefer RAM'lerden sadece 1 tanesini A2'ye (2. slota) tak ve aynı sorunun olup olmayacağını kontrol et.
Fotoğraf atar mısın?Şimdide bios ta hdd görmüyor
Fotoğraf atar mısın?
DenicemDepolama birimlerini PSU'yu kapatıp işaretlediğim gibi tak. Alıntıyı görüntüle
Tek slot yapınca çalıştı 3200mhzDepolama birimlerini PSU'yu kapatıp işaretlediğim gibi tak. Alıntıyı görüntüle