Yardım PC boştayken işlemci %60 çalışıyor.

Reaksiyon skoru
272
Arkadaşlar selam,

Bilgisayarda hiçbir işlem yapmıyorken görev yöneticisini açtığımda işlemci %60 yükle çalışıyor. İşlemlerden baktığımda ''system'' isimli bir exe dosyası yapıyor bunu. Bulunduğu klasörü aç dediğimde system32 klasöründeki ''ntoskrnl'' isimli bir dosyayı gösteriyor. İnternetten baktım windows'un kendi dosyası olduğu söyleniyor. Ancak işlemcimin bilgisayarım boştayken bu kadar yüksek çalışmasını nasıl önlerim? Bu şekilde bir oyun açmaya kalksam biliyorum ki kasmaya başlayacak.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Arkadaşlar selam,

Bilgisayarda hiçbir işlem yapmıyorken görev yöneticisini açtığımda işlemci %60 yükle çalışıyor. İşlemlerden baktığımda ''system'' isimli bir exe dosyası yapıyor bunu. Bulunduğu klasörü aç dediğimde system32 klasöründeki ''ntoskrnl'' isimli bir dosyayı gösteriyor. İnternetten baktım windows'un kendi dosyası olduğu söyleniyor. Ancak işlemcimin bilgisayarım boştayken bu kadar yüksek çalışmasını nasıl önlerim? Bu şekilde bir oyun açmaya kalksam biliyorum ki kasmaya başlayacak.

işlemcin ne

Arkadaşlar selam,

Bence ilk yapılması gerek şey virüs taraması yapmak
malwarebytes ile tarama yap

ozaman işlemcide sorun olabilir ama taramayı güvenli modda yaptın değilmi internet bağlantısı yokken
Hayır normal modda yapmıştım. Ama tarayıcı falan açık değildi.

Hayır normal modda yapmıştım. Ama tarayıcı falan açık değildi.
güvenli moda al pc yi internet bağlantısı zaten olmaz güvenli modda birde öyle dene tarama yapmayı eğer gene bişi bulmazsa işlemcide sorun olabilir garantiye gönder

güvenli moda al PC yi internet bağlantısı zaten olmaz güvenli modda birde öyle dene tarama yapmayı eğer gene bişi bulmazsa işlemcide sorun olabilir garantiye gönder
Aslında bunlar Spybot isminde bir program yükledikten sonra oldu. Hatta bu program windows defender'ı iptal edip onun yerine geçti.

Aslında bunlar Spybot isminde bir program yükledikten sonra oldu. Hatta bu program windows defender'ı iptal edip onun yerine geçti.
kendisi normalde bi güvenlik yazılımı ama yanlış yerden indirmiş olabilirsin ve bi worm virüsü olabilir emin değilim

Geri