Neler Yeni

PC de coil whine olup olmadığı en kolay nasıl anlaşılır

Lunyasha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Efe
PC sipariş ettim ama korkuyorum bir arızası olurmu diye özellikle coil whineden nasıl anlaşılır en kolay

Opehlia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
228
İsim
deniz asik
Gelen sesten anlayabilirsin ki Coil Whine'ın bilgisayara hiçbir etkisi yoktur sadece ses çıkartır. Kulaklık kullanıyorsan pek sorun edilecek bir şey değil bence.

r4NG3r

80+ Silver
coil whine bir arıza değil.özellikle bir şey yapmana gerek yok cızırtı sesi gelirse anlarsın zaten

Lunyasha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
coil whine bir arıza değil.özellikle bir şey yapmana gerek yok cızırtı sesi gelirse anlarsın zaten
Her bilgisayarda olabilicek birşeymi hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gelen sesten anlayabilirsin ki Coil Whine'ın bilgisayara hiçbir etkisi yoktur sadece ses çıkartır. Kulaklık kullanıyorsan pek sorun edilecek bir şey değil bence.
Hocam eğer gelmiyorsa coil while yokmudur demek

Opehlia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
228
İsim
deniz asik
Her bilgisayarda olabilicek birşeymi hocam

Hocam eğer gelmiyorsa coil while yokmudur demek
Evet. Ama sonradan da oluşabilir bu durum. RX 6600 kullanıcısıyım benim 2 hafta sonradan başlamıştı ama pek sorun etmiyorum ve her bilgisayarda oluşabilir bu durum.

Lunyasha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Efe
her bilgisayarda olmaz ama ekran kartı ve psularda baya yaygın,yüke binince veya mouseyi oynatınca cızırtı sesi geliyor zararı yok sadece ses
Hocam yükle yüksüz olup olmadığı nasıl anlaşılır şimdi PC yi kurdum kasadan ses gelmiyorsa yokmudur demek

Evet. Ama sonradan da oluşabilir bu durum. RX 6600 kullanıcısıyım benim 2 hafta sonradan başlamıştı ama pek sorun etmiyorum ve her bilgisayarda oluşabilir bu durum.
Hocam sonradan neden oluşuyor elektirik gittikten sonrada olabilirmi

Opehlia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
228
İsim
deniz asik
Hocam yükle yüksüz olup olmadığı nasıl anlaşılır şimdi PC yi kurdum kasadan ses gelmiyorsa yokmudur demek
Genellikle ekran kartına yük bindiğinde oluşur bu durum. Yani oyun falan oynadığında ses çıkma olasılığı artar çünkü karta yük biner. Sen kurduktan artık şansına bağlı dostum. Bakmışsın 1 ay sonra çıkar sorun. Ses gelmediği sürece yoktur demek cızırtılı bir ses olur Coil Whine.

Hocam sonradan neden oluşuyor elektirik gittikten sonrada olabilirmi
Elektriklerle pek alakası yok ekran kartı bobinleriyle alakalı bir durum.

Lunyasha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Efe
Genellikle ekran kartına yük bindiğinde oluşur bu durum. Yani oyun falan oynadığında ses çıkma olasılığı artar çünkü karta yük biner. Sen kurduktan artık şansına bağlı dostum. Bakmışsın 1 ay sonra çıkar sorun. Ses gelmediği sürece yoktur demek cızırtılı bir ses olur Coil Whine.
Mesela oyunları ultrada oynayınca yük bindiği için coil whine oluşurmu

r4NG3r

80+ Silver
gittikçe azalabilirde coil whine,bi adam 20 gün boyunca yükte bırakmış gözle görülür azalış var sanırım o bobinlerden akım geçtikçe alışıyor ses azalıyor yani teknik olarak tanımı nasıl bilmiyorum

Lunyasha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Efe
gittikçe azalabilirde coil whine,bi adam 20 gün boyunca yükte bırakmış gözle görülür azalış var sanırım o bobinlerden akım geçtikçe alışıyor ses azalıyor yani teknik olarak tanımı nasıl bilmiyorum
Hocam çok karışık bir şey ya çok korkuyorum oyunları ultrada oynayıncada coil whine oluşabilirmi

Yük binmesi yeterli oluyor ultra veya low farkeder mi bilmem.
Hocam mesela 1660 Süperli Ve R5 3600X li birindede olabilirmi herkezde olurmu yani

Opehlia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
228
İsim
deniz asik
Hocam çok karışık bir şey ya çok korkuyorum oyunları ultrada oynayıncada coil whine oluşabilirmi
Dostum bende de Coil Whine var. Bazen PC boştayken çıkıyor ses bazen de GTA 5 Full Ultra ayarlar MSAA 4X'de çıt çıkartmıyor. Garip bir durum fakat sesten başka hiçbir etkisi yok sadece ses.

Hocam mesela 1660 Süperli Ve R5 3600X li birindede olabilirmi herkezde olurmu yani
3090'da bile çıkabilir.

Top Bottom