PC DONMA SORUNU AM5 VE AMD SİSTEM !

khanctor

80+
Reaksiyon skoru
1
İlk öncelikle Merhaba iyi akşamlar dilerim 5 ay önce aldığım sistem son bir haftadır çok garip donmalar veyahut tarayıcıyı açarken flaş gibi siyah olup normale dönüyordu şuanda bu sorunu yaşamıyorum fakat oyun oynarken herhangi bir fpste düşüş yok donma yok fakat uzun süre oynasamda sorun yok masaüstüne geldiğim takdirde anlık bir donma ve belirli aralıklarda oluyor oyun kapalıykende 2 saate bir felan yani aşırı derecede mouse bile hareket çok ağır hareket ediyor 5 veya 10 dakika sonra sistem kendine geliyor yardımcı olursanız sevinirim aşağıda tüm bileşenlerimi detaylı bir şekilde paylaştım yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

diriverler güncelmi
güncel olmasa daha iyi sorun doğrudan ekran kartıyla ve driverleriyle alakalı aynılarını yaşıyorum bu yüzden amd pişmanlıktır diyoruz :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu arada sorunu çözmek için amd adrenalini sil amd pro versiyon kur

1695833177240.png

1695833276457.png

1695833384710.png

1695833398269.png

buyun hocam tüm bileşenlerin günceleme kısmını gönderdim not:ekran kartı güncelemesi gelmeden öncede aynı şekilde sorun mevcuttu

bu sorun aslında format attıktan sonra oldu bilgisayarım format attıktan sonra çöktü hiçbir uygulama açılmıyordu sadece sıfırlama yaptım düzeldi çökmeyi halletim ve 1 hafta sonra bu hale geldi donma meydan geldi 2 saate bir masaüstünde iken donmalar oluyor 10 dakika sonra geçiyor tekrar 2-3 saate oluyor yine ama özelikle masaüstünde oyunda hiç olmuyor

güncel olmasa daha iyi sorun doğrudan ekran kartıyla ve driverleriyle alakalı aynılarını yaşıyorum bu yüzden amd pişmanlıktır diyoruz :D

bu arada sorunu çözmek için amd adrenalini sil amd pro versiyon kur
denicem hocam sende düzledimi?

OCCT diye bi program yükledim şuanda tüm bileşenlere test gerçekleştiriyorum bakalım sorun neymiş

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
buyun hocam tüm bileşenlerin günceleme kısmını gönderdim not:ekran kartı güncelemesi gelmeden öncede aynı şekilde sorun mevcuttu

bu sorun aslında format attıktan sonra oldu bilgisayarım format attıktan sonra çöktü hiçbir uygulama açılmıyordu sadece sıfırlama yaptım düzeldi çökmeyi halletim ve 1 hafta sonra bu hale geldi donma meydan geldi 2 saate bir masaüstünde iken donmalar oluyor 10 dakika sonra geçiyor tekrar 2-3 saate oluyor yine ama özelikle masaüstünde oyunda hiç olmuyor
https://drivers.amd.com/drivers/amdcleanuputility.exe önce bunu indir adımları uygula driverleri kaldır sonra https://www.amd.com/en/support bu linkten buradaki butondan yazılımı indir o otomatik tespit edip kurar öyle dene çünkü böyle yapınca pro versiyon kuruluyor ve onda sorun yaşamıyorsun
1695833699848.png

1695833998120.png

bunumu işaretleyeceğim?

yalnız bu direk kuruyor o attığın siteden autodetect olanı indirdim iki adet link paylaşmısın ilkden autodetect olanı indirdim şuanda olan driverları silmedim bilgin olsun

Geri