Neler Yeni

Pc fiyatları ne olacak? Beklemeli miyim?

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,590
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
Bence işlemciyi i7 11700f yap öyle al

Frecksloin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Egemen Çağlar
11600'ün 3060'ı rahatlıkla besleyeceğini düşünüyorum, 11700F gereksiz masraf olur gibi gözüküyor.

"Bakın zaten 3060 13k, 3060 Ti 17k" vs. diyerek kendi bilgisayarının veya alacağı bilgisayarın fiyatını biçenler yalnızca kendini kandırıyor. Mining'e önlem olarak 13k'ya koyuluyor, gerçekten 13k olsa nasıl bu sistemi 15k gibi bir fiyata satacaklar? Dolar bir anda fırladı tabii ki; fakat hazır sistemin içerisinde 3060 Ti'a 6.9K fatura kesmişti Sinerji 1 ay önce aldığımda. Şimdi zaten ekran kartı tek başına 13k hemen git 15k'ya bu sistemi al dememiz veya alacağınızı söylemeniz olaya at gözlüğüyle bakmak olur. İndirimli bulunduğunda daha iyileri daha ucuza bulunuyor. Acele etmemek gerekiyor en azından 1-2 hafta sabredebilirsiniz.
gerçekten çok açıklayıcı oldunuz, teşekkür ederim. bahsettiğim sistem demin 100 TL zamlandı. dolar hızla artıyor. ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. yeni sistemler gelir, beğenmezsen ne yapacağım? o zamana kadar şu an attığım sistem de çok zamlanacak. ekonomik durumumuz berbat, babam yok. kendi bursum var, 360 tl falan ama her şeye zam gelirken ona gelmiyor. bu pcdeki 3060 3 fanlı ve ısı değerleri iyi, diğer parçalar sıkıntı yaratmaz gibi gözüküyor. alternatif kart olarak 6700 var 15k civarlarında satılıyor hazır sistem olarak. rtx ve dlss'ten yararlanmak istediğim için Nvidia seçeceğim. 1 2 hafta sabır edebilirim tabii ki. yıllardır bekliyorum sonuçta. ama 1 2 hafta sonra fiyatların çok yüksek olmasından korkuyorum.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
gerçekten çok açıklayıcı oldunuz, teşekkür ederim. bahsettiğim sistem demin 100 TL zamlandı. dolar hızla artıyor. ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. yeni sistemler gelir, beğenmezsen ne yapacağım? o zamana kadar şu an attığım sistem de çok zamlanacak. ekonomik durumumuz berbat, babam yok. kendi bursum var, 360 TL falan ama her şeye zam gelirken ona gelmiyor. bu pcdeki 3060 3 fanlı ve ısı değerleri iyi, diğer parçalar sıkıntı yaratmaz gibi gözüküyor. alternatif kart olarak 6700 var 15k civarlarında satılıyor hazır sistem olarak. rtx ve dlss'ten yararlanmak istediğim için Nvidia seçeceğim. 1 2 hafta sabır edebilirim tabii ki. yıllardır bekliyorum sonuçta. ama 1 2 hafta sonra fiyatların çok yüksek olmasından korkuyorum.
Durumunuza üzüldüm. Çok fazla sistem aradıktan sonra bende artık 3060'ta olsa yeter artık yeter ki şu sistem ve indirim arama çılgınlığından kurtulayım demiştim; fakat bir anda Kasım indirimi adında bir indirim başladı ve 15.200Tl'ye gayet güzel bir sistem aldım. Sistem sıvı soğutmalı vs. olduğu için diğer bileşenlerin fiyatı çıkartıldığında ekran kartı yalnızca 6900Tl olarak faturalandırılmıştı. Yani biraz şans işi devrede, bu sistemi görmeden bir önceki gün Vatan Bilgisayar'da tüm parçaların en düşüğü kullanılmış stok soğutuculu bir 3060 Ti'lı sisteme 20.000Tl demişlerdi ve artık beklememek için neredeyse satın alıp gelecektim. Doların yükselmesi dediğiniz gibi beklersem hiç alamayabilir miyim gibi bir sorun oluşturuyordur; ancak arkadaşların bahsettiği ModArt PC ve VOK adlı kanallar mutlaka indirim için firmaları sıkıştıracaktır ve şu ankilerden bir nebze de olsa ucuza bulacaksınızdır diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi tam istediğiniz gibi gelmeme ihtimali var; fakat zaten herkesin tahmini RTX 3060 yönünde, en kötü ihtimalle RX 6600 veya RX 6600XT gelir ki AMD ekran kartlarını Ray traycing performansından dolayı beğenmesem de fiyatı uygun olursa düşünebilirsiniz bence. VOK Sistem cuma günü çıkacak diyor arkadaşlar, 3 gün beklemekten zarar gelmez. Zaten doların bu saatten sonra daha fazla yükseleceğini sanmıyorum bir süre 13 civarlarında kalacaktır.

Frecksloin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Egemen Çağlar
Durumunuza üzüldüm. Çok fazla sistem aradıktan sonra bende artık 3060'ta olsa yeter artık yeter ki şu sistem ve indirim arama çılgınlığından kurtulayım demiştim; fakat bir anda Kasım indirimi adında bir indirim başladı ve 15.200Tl'ye gayet güzel bir sistem aldım. Sistem sıvı soğutmalı vs. olduğu için diğer bileşenlerin fiyatı çıkartıldığında ekran kartı yalnızca 6900Tl olarak faturalandırılmıştı. Yani biraz şans işi devrede, bu sistemi görmeden bir önceki gün Vatan Bilgisayar'da tüm parçaların en düşüğü kullanılmış stok soğutuculu bir 3060 Ti'lı sisteme 20.000Tl demişlerdi ve artık beklememek için neredeyse satın alıp gelecektim. Doların yükselmesi dediğiniz gibi beklersem hiç alamayabilir miyim gibi bir sorun oluşturuyordur; ancak arkadaşların bahsettiği ModArt PC ve VOK adlı kanallar mutlaka indirim için firmaları sıkıştıracaktır ve şu ankilerden bir nebze de olsa ucuza bulacaksınızdır diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi tam istediğiniz gibi gelmeme ihtimali var; fakat zaten herkesin tahmini RTX 3060 yönünde, en kötü ihtimalle RX 6600 veya RX 6600XT gelir ki AMD ekran kartlarını Ray traycing performansından dolayı beğenmesem de fiyatı uygun olursa düşünebilirsiniz bence. VOK Sistem cuma günü çıkacak diyor arkadaşlar, 3 gün beklemekten zarar gelmez. Zaten doların bu saatten sonra daha fazla yükseleceğini sanmıyorum bir süre 13 civarlarında kalacaktır.
çok teşekkür ederim tavsiyeniz için

semihgr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
semih gürü
Bu fiyat pahalılığında alınır. Yılbaşından sonra daha da pahalı olacak. 3060ti sıvı soğutmalı sistemi 13.5k ya aldım 1 ay oldu. Şu an en kötüsünün fiyatları ortada. Milleti dinledim bekledim. Beklemesem Ağustosta daha ucuza alacaktım bu sistemi. Bence sen bütçeni belirlediysen ve alacak cihazın özelliklerini sevdiysen kaçırma.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596

Frecksloin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Egemen Çağlar
Bugün saat 9 civarlarında dolar 13.86'yı görmüş :(
evet fiyatlar da uçtu zaten, 16k idi şu an 19a çıktı. annem de bu fiyata almak aptallık diyor ki gerçekten de öyle. ekonomimize göre öyle zaten. aylık 2.5k bütçe ile 19klık bir ürün almak aptallık. 2060 falan bakıyorum şu an ama onlar da 14 15 16 civarlarında 1600 af işlemci ile satılıyor. bu kadar para verip 1600 af gibi bir işlemci almak istemiyorum

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,279
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam
TrackVoice
param olsa bile buna para vermezdim buna vercek param olsa pasaport alıp yurt dışına çıkarım orada yaşarım orada daha ucuza alırım :D

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,279
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam
TrackVoice
bu arada şaka yapmıyorum gerçekten ileride amacım yurt dışında amele ya da kamyon şoförü olmak eğer böyle devam ederse kaçamazsam ben insanları kaçırıcam bu kadar basit :)

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,279
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam