Neler Yeni

PC Geliştirme Tavsiyesi

lefersis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
caner ş
Merhaba,

Aşağıdaki sistemi 6500 TL'ye ikinci el olarak aldım. CS2, Lol, Valorant gibi oyunları gayet güzel bir şekilde oynayabiliyorum kısmen de olsa. Fakat Elden Ring'i yüklediğimde mesela pek hoş sonuçlar almadım. 10.000 TL daha yükseltme yapmak istesem ne tür yükseltmeleri tavsiye edebilirsiniz? En azından monitör ve anakart elimdeyken bir şeyler ortaya çıkabilir diye düşünüyorum.

Monitör: ASUS VP-247 60HZ
Anakart: MSI H110M PRO-D (MS-7996)
İşlemci: Intel(R) Pentium(R) CPU G4560 @ 3.50GHz, 3504 Mhz, 2 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050
Ram 8gb
500 gb harddisk
100 gb ssd

Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Hüseyin Mert Görgel
Merhaba,

Aşağıdaki sistemi 6500 TL'ye ikinci el olarak aldım. CS2, Lol, Valorant gibi oyunları gayet güzel bir şekilde oynayabiliyorum kısmen de olsa. Fakat Elden Ring'i yüklediğimde mesela pek hoş sonuçlar almadım. 10.000 TL daha yükseltme yapmak istesem ne tür yükseltmeleri tavsiye edebilirsiniz? En azından monitör ve anakart elimdeyken bir şeyler ortaya çıkabilir diye düşünüyorum.

İşlemci: Intel(R) Pentium(R) CPU G4560 @ 3.50GHz, 3504 Mhz, 2 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci
Ram 8gb
500 gb harddisk
100 gb ssd
Sistem bence 6500 etmez keşke alırken bir yere danışıp alsaydın. Bence sistemi satıp üzerine ekleme yaparak iyi bir sistem alınabilir. Sistemi 4k gibi bir fiyata satabilirsin. Sarı sitede 2. El GTX 1660 super ekran kartlı hazır sistemler var pazarlıkla birlikte 10k ya bir sistem alabilirsin buradan kalan paraylada kaliteli bir monitör alabilirsin.

aligoren

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Ali gören
Instagram
Aligoren41
Komple evi değiş bence.bu sistem nee

Yiğit2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
Yiğit
Merhaba,

Ram 8gb
500 gb harddisk
100 gb ssd
Sistemim ederi max 4500

lefersis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
caner ş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sistem bence 6500 etmez keşke alırken bir yere danışıp alsaydın. Bence sistemi satıp üzerine ekleme yaparak iyi bir sistem alınabilir. Sistemi 4k gibi bir fiyata satabilirsin. Sarı sitede 2. El GTX 1660 super ekran kartlı hazır sistemler var pazarlıkla birlikte 10k ya bir sistem alabilirsin buradan kalan paraylada kaliteli bir monitör alabilirsin.
Ekran dahil her şeyiyle aldım ama bana uygun gelmiştir. Acil bir karar vermem gerekiyordu. Asıl amacım Xbox ile oynayamadığım oyunları oynamak zaten. Hepsini birlikte çıkarmış oldum aslında amacıma ulaştım ama ufak tefek yükseltmeler yapmak istiyorum sadece.
Komple evi değiş bence.bu sistem nee
Komedi unsuru göremesem de esprili bakış açınız için teşekkürler. Denemeleriniz eminim bir gün başarıyla sonuçlanacaktır.
Sistemim ederi max 4500
Yorumunuz için teşekkürler fakat sistemin ne kadar edeceğini sormamıştım.
Yardımcı olan tek kişi siz olmanızdan dolayı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Elimdeki anakartı değiştirmeden başka bir şey yapabilir miyim?

Ekran dahil her şeyiyle aldım ama bana uygun gelmiştir. Acil bir karar vermem gerekiyordu. Asıl amacım Xbox ile oynayamadığım oyunları oynamak zaten. Hepsini birlikte çıkarmış oldum aslında amacıma ulaştım ama ufak tefek yükseltmeler yapmak istiyorum sadece.

Komedi unsuru göremesem de esprili bakış açınız için teşekkürler. Denemeleriniz eminim bir gün başarıyla sonuçlanacaktır.

Yorumunuz için teşekkürler fakat sistemin ne kadar edeceğini sormamıştım.

Yardımcı olan tek kişi siz olmanızdan dolayı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Elimdeki anakartı değiştirmeden başka bir şey yapabilir miyim?
yapılır da hocam çok bi değişiklik olmaz o anakarta en fazla i5-7400 takılır onuda tavsiye etmem

YazılımKafa

80+ Silver
Merhaba,

Ram 8gb
500 gb harddisk
100 gb ssd
Yükseltme için anakart mecbur değişecek, ekran kartı ve işlemci doğal olarak değişecek, ram mhz i muhtemelen düşüktür. Oda değişecek. Yani anlayacağın hdd dışında her şeyin değişmesi lazım. Bence hdd de değişmeli de o mecbur değil. Bu yüzden satıp 2. el hazır sistem alman daha karlı olur. 1 2 parça değiştirerek hiçbir şey yapamazsın.

yenigeldim

80+ Silver
bunu sat 10000 i koy yeni bi pc al buna zaman harcamaya değmez. 6500 vermek de baya kerizlik kusura bakma da

lefersis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
caner ş
Yükseltme için anakart mecbur değişecek, ekran kartı ve işlemci doğal olarak değişecek, ram mhz i muhtemelen düşüktür. Oda değişecek. Yani anlayacağın hdd dışında her şeyin değişmesi lazım. Bence hdd de değişmeli de o mecbur değil. Bu yüzden satıp 2. el hazır sistem alman daha karlı olur. 1 2 parça değiştirerek hiçbir şey yapamazsın.
Anladım hocam. Desteklerin için teşekkürler.
bunu sat 10000 i koy yeni bi pc al buna zaman harcamaya değmez. 6500 vermek de baya kerizlik kusura bakma da
Üslubunuza dikkat etmenizde fayda var diye düşünüyorum. Monitör ile birlikte uygun olduğunu düşünüp aldım. 4000 liraya alınca aradaki 2500 lirayla hayatım mı kurtulacaktı? 100 bin liralık şeye 250 bin lira vermişim gibi tepki vermenize anlam veremiyorum ne yazık ki.

yusakaraa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Yuşa Kara
Instagram
creepersia
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198301028968/
Discord
yusakaraa
Merhaba,

Ram 8gb
500 gb harddisk
100 gb ssd
Şahsi tavsiyem bu sisteme pek para harcamamanız. Elinizde 10k bütçe varsa, bu sistemide 4-5 binden satarak daha düzgün bir sisteme geçebilirsiniz. Şahsen ben olsam öyle yapardım.
Çünkü ekran kartı yükseltseniz işlemci yetersiz kalacak, işlemci yükseltsen ekran kartı.
İllede buna takviye yapacağım derseniz ram ve ssd takviyesi iş görür.

Top Bottom