kral sorun başak bişeydeymiş galba. fan hızı algılama hatası veriyor galiba. biostan yok sayın diyor nasıl yapıcamAM5 sistemler hala sağlıklı çalışmıyor, bios un güncel olduğundan emin olun, EXPO profili seçiliyse kapatın, default ayarlarda kullanmayı deneyin.
öyle olsa bile fanlarda pompada calısıyorSistemi yeni mi topladın? Muhtemelen soğutucunun fan pinini yanlış headera bağladın, kontrol eder misin?
yok biliyorum kasam biraz büğyük ve yeri sıkıntılı oyuzden üşendim. aanakrtım rogb650a söylediğiniz giriş tam olarak nerde?Çalışıyor olmaları güzel, ama bios anlamıyor olacak ki böyle bir hata veriyor. Çok zor bir işlem değil, pompadan çıkan 4pinli ucun CPU FAN HEADER a bağlı olduğundan emin olun.
Bıos tan fan ayarı hiç yapmadım yeni kendim topladım sistemi ssd psu eskiden kalmaNormalde çalışıyor muydu sistem? Yoksa birden mi verdi bu hatayı? Hemen ramlarin üst tarafında solda kalıyor headerlar. Bende benzer bir sistem kullanıyorum, acaba fan ayarlarını değiştirip çok mu düşürdünüz?
Deniyorumda herseferind aynı ekranı veriyor kullandıgımsıvı sogutma bitfenix onun pompası o inen kablonun üstünde mantıken pompanın kablosuna hemen yanındaki. O kabloyu nereye takarsam takayım olmuyorHocam sıvı soğutucu kullanıyorsunuz muhtemelen, onlarda bazen 2 farklı 4pin de olabiliyor, biri pompanın diğeri fanın. Pompadan çıkanı pompa headerına, fandan çıkanı da cpu fan headerına bağlayın. Sorun bundan kaynaklı olabilir.
Orayıda deneyim. Orası cok sıkısık eğer orasıda olmazsa cıkartamayabilirim .D (duzeltme) şükür oldu sağol kral gecenin bu saatinde meşgul ettimSizin anakartın görseli, üsteki AIO Pompanın alttaki CPU fanın girişi