Neler Yeni

Pc Hocası Sistemi veya İtopya

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
Ümit
İtopya da ki sisteme ne diyorsun hocam anakartının değiştirmesi şart mi sence veya ssd ram tarafındaki markalar
Mesaj otomatik birleştirildi:

En geniş masa sizin olur umarım tadını çıkarabilirsiniz
bence gerek yok o anakart zaten yeterli.
işlemci desen 10 numara, kasa ve ram kaliteli, corsair zaten kötü mal cıkarmaz, 2x16 yapıp almak lazım. malzeme kalitesi iyiymiş itopyadakinde.

ama bunu almak isteyenlere tavsiyem rami corsair yapacaksınız tek rami eklemeyin
buradan rgbli halini siparis edin 5600 hızda biosa girip ayarlayıp kullanırsınız, hem tek slotunuz rgbli olur aynı paraya.

Son düzenleme:

Umutk00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Umut Korkmaz
bence gerek yok o anakart zaten yeterli.
işlemci desen 10 numara, kasa ve ram kaliteli, corsair zaten kötü mal cıkarmaz, 2x16 yapıp almak lazım. malzeme kalitesi iyiymiş itopyadakinde.

ama bunu almak isteyenlere tavsiyem rami corsair yapacaksınız tek rami eklemeyin
buradan rgbli halini siparis edin 5600 hızda biosa girip ayarlayıp kullanırsınız, hem tek slotunuz rgbli olur aynı paraya.
Ram'i ordan özelleştirmeyin burdan sipariş edin diyorsun yani anladım İtopyada takılı olan 5200MHz linkte ki 5600 bir sıkıntı çıkarmaz heralde değil mi ya da Kingston'un 16 lık raminden 2 tane alsak nasıl olur bir de Goodram diye bir markanin rami var 6000MHz ondan 2 tane alsak. Ssd de de corsair mp600 pro

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
Ümit
Ram'i ordan özelleştirmeyin burdan sipariş edin diyorsun yani anladım İtopyada takılı olan 5200MHz linkte ki 5600 bir sıkıntı çıkarmaz heralde değil mi ya da Kingston'un 16 lık raminden 2 tane alsak nasıl olur bir de Goodram diye bir markanin rami var 6000MHz ondan 2 tane alsak. Ssd de de corsair mp600 pro
Çıkarmıyor aksine RAM'i 5600'e sabitliyor

Bu hız değerlerine de çok bakmayın Bazen 5200'ler 6000'den daha stabil ve güzel çalışıyor

Umutk00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Umut Korkmaz
Çıkarmıyor aksine RAM'i 5600'e sabitliyor

Bu hız değerlerine de çok bakmayın Bazen 5200'ler 6000'den daha stabil ve güzel çalışıyor
Şimdi anladım bazı markaların 6000leri 5200lerden daha ucuz oluyordu yani her türlü bilindik marka olsun

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
Ümit
insanlar bazı seyleri atlıyor ama malzeme kalitesi donanım kadar önemlidir.
mesela corsair ve kingston insanı pisman etmez. trişka markadan 6000 mhz almak yerine kingston veya corsair 5600 al daha iyidir. mesela kasa o kadar önemliki gerekirse kasaya iki katı para ayırmak lazım. örnek verirsek 750+80 mesh gold kasalar çok başarılı xpg ve corsair gibi.
bu kasa 650w ama yeter ya o sisteme.

Umutk00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Umut Korkmaz
insanlar bazı seyleri atlıyor ama malzeme kalitesi donanım kadar önemlidir.
mesela corsair ve kingston insanı pisman etmez. trişka markadan 6000 mhz almak yerine kingston veya corsair 5600 al daha iyidir. mesela kasa o kadar önemliki gerekirse kasaya iki katı para ayırmak lazım. örnek verirsek 750+80 mesh gold kasalar çok başarılı xpg ve corsair gibi.
bu kasa 650w ama yeter ya o sisteme.
Pc Hocasının sisteminde de 650w kasa vardı kendisi 600 bile yeter diyordu diye hatırlıyorum şu an. Valla en sonunda yılbaşından sonra almak nasip olcak heralde fazladan d*malıcaz artık

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
Ümit
Pc Hocasının sisteminde de 650w kasa vardı kendisi 600 bile yeter diyordu diye hatırlıyorum şu an. Valla en sonunda yılbaşından sonra almak nasip olcak heralde fazladan d*malıcaz artık
yok bunun kasa yeter zaten ben senin yerinde olsam alırım bu sistemi. beklemek faydalı değil ki sürekli zam geliyor.

Umutk00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Umut Korkmaz
Beyler bakın birde şöyle bir kasa var

Bunu özelleştirme kısmından işlemciyi ve kasayı gg12 gibi yapsak ne olur bir skim değişmemiş olur deminden simdiye gelmiş oluruz heralde ** anakartla gpu yine ayni çünkü kafa gitti artık mq
@umix @Jiyu @CheXVX

• Üzgün
Reaksiyonlar: Jiyu

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
Ümit
Beyler bakın birde şöyle bir kasa var

Bunu özelleştirme kısmından işlemciyi ve kasayı gg12 gibi yapsak ne olur bir skim değişmemiş olur deminden simdiye gelmiş oluruz heralde ** anakartla gpu yine ayni çünkü kafa gitti artık mq
@umix @Jiyu @CheXVX
o dediğimizi al gec. her ürüne kulp takar buradakiler sen beklersen seneye alırsın.

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Jiyu
Arkadaşlar merhaba 3 gündür beni görüyor olabilirsiniz sürekli aynı şeyleri soruyorum ama karar veremiyorum. Normalde Pc Hocasını bu sistemini gözüme kestirmiştim ve özelleştirmeleri ile birlikte (32GB RAM, 1TB Kingston SSD, Sıvı Soğutma) 41K yapmıştım fakat önüme sistemin Coil Whine sorunu olduğu çıktı, biraz daha araştırınca bir değil 2 degil 3 kişi aynı sorunu yazmış anakarttan olduğunu söyleyen de var AMD GPU yüzünden de. Daha sonra İtopyadan bu sistemi buldum neredeyse aynı sadece işlemci 7600X fakat bu sisteminde anakartının kötü olduğunu, RAM ve SSD yükseltmeyle hem PC Hocasından pahalı olacağını hemde daha kötü markaların olduğunu duydum. Lafın kısası ne yapacağımı bilmiyorum yılbaşı gelmeden almak hedefimdi ama işler kördüğüm oldu çıkılacak tarafı kalmadı hiçbiri olmazsa sanırım hafta sonu itopyaya gidip orda yetkililerle konuşup bir şey dizecem ya da Intel 5 13400F li 4060li bir sistem alcam.
İtopyadaki kişilerle konuşup asla sistem dizme.
Daha dün farklı forumdan arkadaş gitmiş itopyaya babası ile 4050 ekran kartlı sistemi 55k'ya satmışlar.
O bütçede 4070ti süper harika bir sistem alabilir oysa ki , 4060 bile değil 4050 ti falan diyor hiç bir yerde görmedim de.
Vatan için de benzer şeyler söz konusu , kısacası itopya vb. yerlere gideceksen internette gördüğün f/p sistemin aynısını al.
Tek tek dizeceksen de indirimleri takip et , indirimden 7800x3d kovala , 4070ti süper kovala mesela örneğin.

• Beğen
Reaksiyonlar: umix

Umutk00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Umut Korkmaz
İtopyadaki kişilerle konuşup asla sistem dizme.
Daha dün farklı forumdan arkadaş gitmiş itopyaya babası ile 4050 ekran kartlı sistemi 55k'ya satmışlar.
O bütçede 4070ti süper harika bir sistem alabilir oysa ki , 4060 bile değil 4050 ti falan diyor hiç bir yerde görmedim de.
Vatan için de benzer şeyler söz konusu , kısacası itopya vb. yerlere gideceksen internette gördüğün f/p sistemin aynısını al.
Tek tek dizeceksen de indirimleri takip et , indirimden 7800x3d kovala , 4070ti süper kovala mesela örneğin.
Hangi teknoloji magazi olursa olsun bir sey bilmeyeni parmak üstünde oynatirlar zaten elinde referans gösterebileceğin bir şeyle gitmek zorundasin

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Jiyu
Hangi teknoloji magazi olursa olsun bir sey bilmeyeni parmak üstünde oynatirlar zaten elinde referans gösterebileceğin bir şeyle gitmek zorundasin
Evet , yani itopya'ya gidebiliyorken diğer mağazalara da bakabilirsin sanırım nerde bilmiyorum gerçi.
İtopyadan 1-2 sistem seç , oraya gidince istiyorsan oradan al.
Hava soğutucu vb. şeyleri de kendin sonradan kaliteli olanı başka yerden sipariş edersin.
Manipüle yetenekleri yüksek olabiliyor o yüzden dikkat et.
Yine de bence f/p sistem bekle , bir umut belki pc hocası goat sistem çıkar :(

Umutk00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Umut Korkmaz
Evet , yani itopya'ya gidebiliyorken diğer mağazalara da bakabilirsin sanırım nerde bilmiyorum gerçi.
İtopyadan 1-2 sistem seç , oraya gidince istiyorsan oradan al.
Hava soğutucu vb. şeyleri de kendin sonradan kaliteli olanı başka yerden sipariş edersin.
Manipüle yetenekleri yüksek olabiliyor o yüzden dikkat et.
Yine de bence f/p sistem bekle , bir umut belki pc hocası goat sistem çıkar :(
Şu üç günde yaşlandım artık tadı kalmadı sistem dizmenin, herkese teşekkürler

• Üzgün
Top Bottom