Neler Yeni

Pc işlemci değişirken dikkat etmemiz gereken şeyler

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir
merhaba arkadaşlar başlıktanda belirtdiğim gibi yarın Ryzen 3 2200G işlemcimi satıp 3100 e geçicem 50 TL fark ile öncellikle daha önce intel stok fanı ve işlemcisi sökmüştüm ama yarın ilk kez amd stok fanı ve işlemcisini değişicem ne yapmamı önerirsiniz kafam karışık o yüzden buraya sormayı tercih ettim

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,883
İsim
Emre siyah
arka kapağı aç düşünce arka plakayı al ekstra dikkat etmen gerek bir şey yok takarken tekrar arkasına yerleştirmen gerekiyor onu.
Vidaları açarken de sıkarken de çapraz şekilde sık ve çıkar yani sağ üst sol alt sol üst sol alt hafif gevşetip komple çıkar

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
arka kapağı aç düşünce arka plakayı al ekstra dikkat etmen gerek bir şey yok takarken tekrar arkasına yerleştirmen gerekiyor onu
Vidaları açarken de sıkarken de çapraz şekilde sık ve çıkar yani sağ üst sol alt sol üst sol alt hafif gevşetip komple çıkar
haa anladım hocam peki ben a320 anakartımın en son biosuna güncellemiştim zaten yeni işlemcimi yani 3100 ü taktığım zaman direkt start verdiğimde görüntü vericek mi ? bunu sormamın sebebi şu sistemimi apu kullanırken ekran kartı aldıktan sonra taktığımda görüntü vermiyordu hiç şekilde sonra ramlardan birtanesi çıkarttığım da verdi sonra geri taktım o rami de şuan öyle kullanıyorum aynı şey işlemcide olur mu

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,883
İsim
Emre siyah
haa anladım hocam peki ben a320 anakartımın en son biosuna güncellemiştim zaten yeni işlemcimi yani 3100 ü taktığım zaman direkt start verdiğimde görüntü vericek mi ? bunu sormamın sebebi şu sistemimi apu kullanırken ekran kartı aldıktan sonra taktığımda görüntü vermiyordu hiç şekilde sonra ramlardan birtanesi çıkarttığım da verdi sonra geri taktım o rami de şuan öyle kullanıyorum aynı şey işlemcide olur mu
kesin bir şey diyemem ama normalde olmaması lazım çalışır direkt. açılır, açılmasına ama işlemci değişitiği için windowsunda şifre varsa şifre geçersiz oluyor telefondan doğrulama falan alman gerekiyor habeerin olsun

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
781
İsim
okr
merhaba arkadaşlar başlıktanda belirtdiğim gibi yarın Ryzen 3 2200G işlemcimi satıp 3100 e geçicem 50 TL fark ile öncellikle daha önce intel stok fanı ve işlemcisi sökmüştüm ama yarın ilk kez amd stok fanı ve işlemcisini değişicem ne yapmamı önerirsiniz kafam karışık o yüzden buraya sormayı tercih ettim
am4 yani senin işlemcinin pinli olduğu için soğutucuyu sökerken lak diye çekme soğutucu işlemci ile birlikte çıkar. soğutucunun vidalarını gevşet hafif haraketlerle sağ sol yap yavaş yavaş çek. pinleri yamultursun. ayriyetten vidaları çapraz sok. sol altı mı soktun sağ üstü sok gibii.

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir
am4 yani senin işlemcinin pinli olduğu için soğutucuyu sökerken lak diye çekme soğutucu işlemci ile birlikte çıkar. soğutucunun vidalarını gevşet hafif haraketlerle sağ sol yap yavaş yavaş çek. pinleri yamultursun. ayriyetten vidaları çapraz sok. sol altı mı soktun sağ üstü sok gibii.
teşekkürler hocam bunu unutmuştum :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

kesin bir şey diyemem ama normalde olmaması lazım çalışır direkt. açılır, açılmasına ama işlemci değişitiği için windowsunda şifre varsa şifre geçersiz oluyor telefondan doğrulama falan alman gerekiyor habeerin olsun
windowsumda açılırken herhangibir şifre yok zaten windows lisansımda yok

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
781
İsim
okr

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir
başıma geldi şuan işlemcim 2 pini kırık bir şekilde yoluna devam ediyor :D bu zamana kadar hiç sorun yaşamadım
2200G yi valla yarın 850 e satıcam inşallah şuan 2200G ile son anılarım benimde :) bu arada işlemciyi satmadan önceden bios dan işlemcimin dahili grafiğini tekrar aktifleştirmeme gerek var mı ? @emreBeoa

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,553
Üyeler
161,088
Son üye
hakansea
Top Bottom