Neler Yeni

Pc Kasasından Gelen Cızırtı ve Anlık Donma

Bayir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Muhammed Ata Bayır
Arkadaşlar bilgisayarımda herhangi bir oyun açarken pc den hafif cızırtı sesi geliyor. Rdr2, gta5 gibi oyunlarda pc yükteyken bu ses birden kesilip sonra gene devam ediyor bu sırada pc anlık donuyor. Bu durum neyden olabilir? Yardımcı olabilecek varmı? Pc de 120mm sıvı soğutma var.

FORİ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Arkadaşlar bilgisayarımda herhangi bir oyun açarken pc den hafif cızırtı sesi geliyor. Rdr2, gta5 gibi oyunlarda pc yükteyken bu ses birden kesilip sonra gene devam ediyor bu sırada pc anlık donuyor. Bu durum neyden olabilir? Yardımcı olabilecek varmı? Pc de 120mm sıvı soğutma var.
Kankam bir kısa devre oluyor olabilr, bilgisayar kendisini kapatıyormu?

FORİ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Evet hocam. Donma olurken cızırtı 1 saniyelik kesiliyor sonra sistem devam ediyor sistem.
Kankam eğer sorun ansızın değil de belli bir kondisyon altında yaşandığından eminsen emin olmak açısından bir mem test 86 testi yapabilirmisin. Bana ram sorunu gibi geldi çünkü.

Bayir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Muhammed Ata Bayır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kankam eğer sorun ansızın değil de belli bir kondisyon altında yaşandığından eminsen emin olmak açısından bir mem test 86 testi yapabilirmisin. Bana ram sorunu gibi geldi çünkü.
Hemen deniyorum hocam

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,002
İsim
Ömer Murat KARACA
Hocam senin cızırtı sorunu %90 ihtimalle CW. Arada sesin kesilip sistemin donmasını da şu şekilde açıklayayım; donunca karttaki yük kesiliyor, bu sayede CW susuyor, donma geçince kart yeniden yüke giriyor ve CW devam ediyor. Drop sorununu çözersen CW'nin kesilip kesilip başlaması düzelir. Drop da ya tek kanal ram'in vardır, ya HDD kullanıyorsundur, ya depolaman arızalıdır, ya da darboğaz vardır.
CW'yi yani cızırtıyı da çözemezsin maalesef, ya GPU ya PSU yapar. Bobinleriyle ilgili bir sorun. Ses dışında bir eksisi yok.

Bayir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Muhammed Ata Bayır
Hocam senin cızırtı sorunu %90 ihtimalle CW. Arada sesin kesilip sistemin donmasını da şu şekilde açıklayayım; donunca karttaki yük kesiliyor, bu sayede CW susuyor, donma geçince kart yeniden yüke giriyor ve CW devam ediyor. Drop sorununu çözersen CW'nin kesilip kesilip başlaması düzelir. Drop da ya tek kanal ram'in vardır, ya HDD kullanıyorsundur, ya depolaman arızalıdır, ya da darboğaz vardır.
CW'yi yani cızırtıyı da çözemezsin maalesef, ya GPU ya PSU yapar. Bobinleriyle ilgili bir sorun. Ses dışında bir eksisi yok.
Hocam Sistemde AMD Ryzen 7 5700X işlemci 3070 ekran kartı ve 750 watt psu var. 120 mm soğutma var. Depolama birimi olarakta SSD kullanıyorum. Yani darboğaz hiç görmedim şimdiye kadar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,713
Üyeler
161,328
Son üye
shadowS
Top Bottom