PC kullanım sırasında kapanıyor

Bugün macun yeniledikten sonra OCCT testi yaptım ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım hocam ama oyundayken ve daha sınırın altındayken işlemciden dolayı kapanır mı?
Occt testinde power kısmını bir deneyin belki de güç kaynağındadır problem .

Merhaba 2 gün önce sıfır Ryzen 5 5600x (Stok fan) ve Asus B450MK 2 Anakart alıp montajını yaptım. İlk olarak dün roblox oyununda bir anda kapandı bilgisayar. Açıp işlemciye baktığımda kullandığım termal macundan eser kalmadığını gördüm. Açıkcası kullandığım macun pekte güvenilir değildi. O yüzden aşırı sıcaktan kapanmıştır diye çok üstelemedim. Bugün Zalman Zm-Stc7 kullandım ve düne göre nispeten sıcaklıklar daha iyiydi. Lol oynarken 87 derecede takılıyordu işlemci. Sonrasında bir anda bilgisayar kapandı ve güç tuşuna bastığımda çalışmadı. Psu şalterini kapatıp açtığımda çalıştırabildim. Yardım ederseniz sevinirim

Sistem
Ryzen 5 5600X
Asus B450MK 2
Corsair Vengeance RGB PRO 2*8 (16GB)
XFX RX570 8GB
500W PSU
senin sistemden cok daha agir bir sistemi rampage nin 600w olan psu da senelerce kullandim ve sorun olmadi. psu ile alakasi yok bence. islemci kaynakli olabilir. islemci asiri isindigi zaman anakart otomatik olarak pc yi kapattirir. pbo ozelligi var ise bios da -20 yada -30 yapmayi dene bi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sorun ramden kaynakli o zaman knk
ben amazondan bir kez almistim corsair in en ust segment ramlerden. taktiktan 1 gun sonra pc mavi ekran vermisti ve bir daha acilmamisti. ramlari degistirip , eski ramlari taktigim zaman ise tekrar acilmisti. ramdan olmama ihtimali var mi ki , bilmedigimden soruyorum

senin sistemden cok daha agir bir sistemi rampage nin 600w olan psu da senelerce kullandim ve sorun olmadi. psu ile alakasi yok bence. islemci kaynakli olabilir. islemci asiri isindigi zaman anakart otomatik olarak pc yi kapattirir. pbo ozelligi var ise bios da -20 yada -30 yapmayi dene bi

ben amazondan bir kez almistim corsair in en ust segment ramlerden. taktiktan 1 gun sonra pc mavi ekran vermisti ve bir daha acilmamisti. ramlari degistirip , eski ramlari taktigim zaman ise tekrar acilmisti. ramdan olmama ihtimali var mi ki , bilmedigimden soruyorum
ramle alakası yok hocam şuan bu durum psudan kaynaklı arkadaş biraz komiklik yapmış :D

Ama sizin durumunuz hakkında bir şey diyemem

Power testini başlatır başlatmaz pc kapandı hocam
Yüksek ihtimal power kaynaklı power değiştirip denerseniz imkanınız varsa ortaya çıkar ram ne alaka anlamadım ama en uzun ömürlü parçalardan biridir alakasız sallamış arkadaş şaka ise de gerek yok kafa karıştırmaya .

Yüksek ihtimal power kaynaklı power değiştirip denerseniz imkanınız varsa ortaya çıkar ram ne alaka anlamadım ama en uzun ömürlü parçalardan biridir alakasız sallamış arkadaş şaka ise de gerek yok kafa karıştırmaya .
hocam o arkadaş komiklik yapıyor kendince siz onu takmayın. Sorun power kaynaklı muhtemelen dediğiniz gibi en kısa zamanda power alıp deneyeceğim. Sonuçları buraya eklerim. İyi forumlar

Geri