Neler Yeni

Pc masaya en ufak dokunmada reset atıyor

Buğrahan Mert

80+ Silver

Oyunda fln masaya ayağım çarpınca ufak dokunmalarda reset atıyor açılması normale göre uzun sürüyor

Önceden pcnin içini açıp yan çevirdiğimde power tuşuna basmama rağmen pc açılmamıştı ikisinin aynı sorundan dolayı olduğunu düşünüyorum

Krasssen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Emirhan

Oyunda fln masaya ayağım çarpınca ufak dokunmalarda reset atıyor açılması normale göre uzun sürüyor

Önceden pcnin içini açıp yan çevirdiğimde power tuşuna basmama rağmen pc açılmamıştı ikisinin aynı sorundan dolayı olduğunu düşünüyorum
Knk kasasa reset tuşu varmı

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Sen pc yi ne zaman aldın la internet kafeye gidiyodun en son hayırlı olsun

PSU söketini kontrol ettin mi güç kablosu var ya temassızlık olabilir onda
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alakası yok bunla hocam kasanın üstüne olan tuşla yere vurmanın ne alakası var bu bence kablo sorunu

Krasssen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Emirhan
Yok diye biliyorum yeni aldim dikkat etmedim
Eve gidince bakcam

Ondan olabilir mi ?
Knk psu ile alakalı olabilirde reset atmaz diye biliyorum temassızlık var direk kapanır psu reset tuşun varsa muhtemelen kablosunda bir sıkıntı var eğer pc topladıysan daha önce reset kablosun nasıl çıkar bilirsin varsa reset tuşunun kablosunu çek ve dene bilgin yoksa öğrenebilirsin youtubede videolar vardır benim düşüncem bu şekilde denemekten zarar gelmez ama güvenmiyorsan kendine elleme çekicem derken anakarta zarar fln gelir

Alakası yok bunla hocam kasanın üstüne olan tuşla yere vurmanın ne alakası var bu bence kablo sorunu
Hocam zaten kablo sorunu belkide kabloda temassızlık var ve basmasan bile herhangibi bir harekette kendini resetliyor olabilir bence

Reset tuşu kablosu zaten direkt anakarta bağlanıyor psu sorunu olsa bence kapanınca geri kendini açmaz

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Knk psu ile alakalı olabilirde reset atmaz diye biliyorum temassızlık var direk kapanır psu reset tuşun varsa muhtemelen kablosunda bir sıkıntı var eğer pc topladıysan daha önce reset kablosun nasıl çıkar bilirsin varsa reset tuşunun kablosunu çek ve dene bilgin yoksa öğrenebilirsin youtubede videolar vardır benim düşüncem bu şekilde denemekten zarar gelmez ama güvenmiyorsan kendine elleme çekicem derken anakarta zarar fln gelir

Hocam zaten kablo sorunu belkide kabloda temassızlık var ve basmasan bile herhangibi bir harekette kendini resetliyor olabilir bence
Benim 2. monitörde var mesela aynı PSU söketli güç kablosu masaya ayağımı bı vuruyorum kapanıp açılıyor

Ensar

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,147
İsim
Ensar
Hard disk varsa ondan ya da PSU'dan dolayı olabilir.

Edit: Yanlış okumuşum, reset atıyormuş. Hard diskten olmayabilir.

snowless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
361
İsim
Mustafa Ödemiş
Hocam aynı sorun bende de vardı. Kasada ki tüm kabloları takıp geri cıkardım , rami ekran kartını da dahil olmak üzeri. Tekrardan taktım sorun düzeldi. Muhtemelen yeri oynamıstır parçaların

Ensar

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,147
İsim
Ensar
Bileşenlerin bağlantıları gevşemiş olabilir veya güç kaynağından olabilir. Bağlantıları kontrol edip çıkartıp tekrar takmayı deneyebilirsiniz.

Edit

Hocam aynı sorun bende de vardı. Kasada ki tüm kabloları takıp geri cıkardım , rami ekran kartını da dahil olmak üzeri. Tekrardan taktım sorun düzeldi. Muhtemelen yeri oynamıstır parçaların
Yukarıdaki arkadaşta söylemiş.

Buğrahan Mert

80+ Silver
Reset tuşu yokmuş

Eyvallah depremden sonra Hollandaya taşındık burda trye göre daha kolay oldu alması psuya bakıyorum şimdi

Pcyi söküp takıyorum haber ederim sonucu

Beyler ben yanlış bir sey yaptim sanırım açılmıyor pc

20230911_213820.jpg

Pini kırdım sanırım

Son düzenleme:

Buğrahan Mert

80+ Silver
1 2 saattir uğraşım sonucunda ramleri tam takamadığımı farkettim pc açılıyor

Pc reset olayını ekran kartını takarken farkettim ekran kartı hareket ettiğinde pc başlamıyordu iyice sıklıktan sonra masayla box yaptım tık yok pcde

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
1 2 saattir uğraşım sonucunda ramleri tam takamadığımı farkettim pc açılıyor

Pc reset olayını ekran kartını takarken farkettim ekran kartı hareket ettiğinde pc başlamıyordu iyice sıklıktan sonra masayla box yaptım tık yok pcde
Hayırlı olsun bro

Top Bottom