PC nin statik elektrikle bozulması

TioX

80+
Reaksiyon skoru
0
Pc mi 2 bucuk yildir sorunsuz kullaniyordum. Gecen günlerde daha öncede yaptığım gibi bilgisayarımı temizliyordum.Parçaları birleṣtirip bilgisayarı baṣlattım herṣey sorunsuz gidiyordu ancak windows yüklenme ekranında takılı kaldı. Sorunun diskte oldugunu düṣündüm,windowsun kurulu olan diski temizlettim windowsu kendim kurarım dedim ancak hicbir sekilde kuramiyordum yine donup kalıyor,kendini yeniden baṣlatıyordu. Teknik servise yolladım statik elektrikten dolayi iṣlemci anakart ekrankarti m2 ssd arizalandigini tamiri içinde 10 bin tl nir ücret ödememi söylediler zaten bu bilgisayarin ederi 2. elde 20-18 k civarinda bu parayi vermeyi mantıklı bulmadım. düsünüceğimi söyledim. Bi arkadadaṣımı arayıp durumu anlattim. power supply olarak zalman gigamax 650w +80 bronz kullaniyorum ayriyetten philips in sağlam bir 4 lü prizi var. Evin tesisatı sıkıntı oldugu icin bunlara para yatırmıṣtım. Arkadaṣımda güc kaynagın gorevini yapmadigini soyledi konuyu bi arastır dedi
benim anlamdığım ṣey bu statik yeme mevzusu bikere ciplak elle sistem daginikken dokunhnca olay bitiyormu yoksa psu nun sistem acilisinda kondansator bosaltma gibi bi gorevi vs. mi var? uzun oldu biraz kusura bakmayın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,161,828
Üyeler
184,504
Son üye
EnesKzl
Geri