Neler Yeni

Pc Parçaları/donanımları konusunda kendimi nasıl geliştirebilirim ?

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Şuan 14 yaşındayım ve 10.sınıfa gidiyorum foruma yaklaşık olarak okullar kapandıktan 1-2 hafta sonra kaydoldum.Ve Çok fazla şey öğrendim ekran kartı , işlemci kıyaslamaları ekipmanlar furmark testinin ne olduğunu vs vs çok şey kattı bu forum bana.

Yaklaşık 3 ay boyunca çırak olarak çalıştım ve 2 çeyrek altın,100 dolar,ölü fiyattan laptop(Acer es1 512-675 liraya aldım piyasası 1200-1300 civarı),zalman R1 600 w PSU lu boş kasa,imzamdaki ekipmanlar+19 inç Wiew Sonic Monitörüm var.

AL-sattan 1,5 k civarı kazandım.

Şuan ki hedefimde yazın ölü fiyattan parçaları toplayıp hazır kasa olarak satmak biliyorum biraz riskli ama teknik açıdan bilgim olursa baya , sıkıntı yaşayacağımı sanmam.

Merakım epey var.Kısacası Kendimi Boş Zamanlarımda geliştirmek için neler yapabilirim video izlemek rehber okumak vb.

Fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler :peepokalp:

Son düzenleme:

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Şuan 14 yaşındayım ve 10.sınıfa gidiyorum foruma yaklaşık olarak okullar kapandıktan 1-2 hafta sonra kaydoldum.Ve Çok fazla şey öğrendim ekran kartı , işlemci kıyaslamaları ekipmanlar furmark testinin ne olduğunu vs vs çok şey kattı bu forum bana.

Yaklaşık 3 ay boyunca çırak olarak çalıştım ve 2 çeyrek altın,100 dolar,ölü fiyattan laptop(Acer es1 512-675 liraya aldım piyasası 1200-1300 civarı),imzamdaki ekipmanlar+19 inç Wiew Sonic Monitörüm var.

Şuan ki hedefimde yazın ölü fiyattan parçaları toplayıp hazır kasa olarak satmak biliyorum biraz riskli ama teknik açıdan bilgim olursa baya , sıkıntı yaşayacağımı sanmam.

Merakım epey var.Kısacası Kendimi Boş Zamanlarımda geliştirmek için neler yapabilirim video izlemek rehber okumak vb.

forumlarda takıldıkça ve yanlış bilgidiğin şeylerin doğrusunu öğrenirsen gelişirsin zaten, ki teknoloji durmak bilmiyor sürekli yeni bir şey öğreniyorsun. Ben mesela 10 yaşında technopata üye oldum ve tabii ki 10 üzerinden değerlendirirsek 3 alırdım bilgi olarak, sonra DH, SDN falan derken buradayım 3 yıl oldu şuan 13 yaşındayım. hatta 3 yılada geçmiş şimdi düşündümde, o zamanlar 5'e gidiyordum şuan 8

eyer25pro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Efehan yer
hocam ben 5. sınıfta arkadaşlarım pc almaya başlayınca başladım (şu an 10 a gifiyorum) genellikle ana kısmı öğrendikten sonra kalanı karşılaştırmalara bakarak geçyior yada dar boğazın yüzde kaç olduğu ve marka model bazlı mesela ben ekran kartı ve amd işlemilerden bay anlarım kalanlarındanda baya anlarım ama sıvı soğutmadan pek anladığım söylenemez

Meter90ss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
Mete C. E.
Açıkçası hoş buldum bu girişimi,
En kötü ikinci el ürünleri tamir vs. edip güzel paralar kazanabilirsiniz işçilik ile.
Ve şunu her zaman savunurum, bir işe baş koyduysanız para kazanmama şansınız yok.
O veya bu şekilde emeğin karşılığını alırsınız, şanslı iseniz yatırımcı & ortak vs. ile yürür gidersiniz, yapamazsın, edemezsin diyenleri dikkate alma kardeşim.
Hem derslerine çalış hem işini yap, ülke vasıfsız dolu bir lehim öğrensen en en kötü. Mühendislerden fazla alırsın servis ile.

ilkaycam.m

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
521
İsim
ilkay çam

Yaklaşık 3 ay boyunca çırak olarak çalıştım ve 2 çeyrek altın,100 dolar,ölü fiyattan laptop(Acer es1 512-675 liraya aldım piyasası 1200-1300 civarı),imzamdaki ekipmanlar+19 inç Wiew Sonic Monitörüm var.

zamanla bilginiz artar hocam. bunun icin ayrıca bir sey yapmaniza gerek yok. yani ben oyle yaptim 🤣

Sherlockholmes12

80+ Bronze

Hani amcanın di laptop (kandırıldım) :)

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hani amcanın di laptop (kandırıldım) :)
Aldım işte onu aksosk
Mesaj otomatik birleştirildi:

Açıkçası hoş buldum bu girişimi,
En kötü ikinci el ürünleri tamir vs. edip güzel paralar kazanabilirsiniz işçilik ile.
Ve şunu her zaman savunurum, bir işe baş koyduysanız para kazanmama şansınız yok.
O veya bu şekilde emeğin karşılığını alırsınız, şanslı iseniz yatırımcı & ortak vs. ile yürür gidersiniz, yapamazsın, edemezsin diyenleri dikkate alma kardeşim.
Hem derslerine çalış hem işini yap, ülke vasıfsız dolu bir lehim öğrensen en en kötü. Mühendislerden fazla alırsın servis ile.
Eywallah reis motive oldum

zamanla bilginiz artar hocam. bunun icin ayrıca bir sey yapmaniza gerek yok. yani ben oyle yaptim 🤣
Biliyorum hani ama mesela kasaya anakart PSU montajı nasıl yapılır hangi kablo nereye takılır vb.fiziksel şeyleri bilmiyorum klasik macun yenileme stok fan sök tak ekran kartı sök tak onları biliyorum sadece

ilkaycam.m

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
521
İsim
ilkay çam
Aldım işte onu aksosk

Eywallah reis motive oldum

Biliyorum hani ama mesela kasaya anakart PSU montajı nasıl yapılır hangi kablo nereye takılır vb.fiziksel şeyleri bilmiyorum klasik macun yenileme stok fan sök tak ekran kartı sök tak onları biliyorum sadece
bi elektronikcinin yanina git. bi iki saat incele anlarsin hepsini

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,542
İsim
Hacı
forumlarda takıldıkça ve yanlış bilgidiğin şeylerin doğrusunu öğrenirsen gelişirsin zaten, ki teknoloji durmak bilmiyor sürekli yeni bir şey öğreniyorsun. Ben mesela 10 yaşında technopata üye oldum ve tabii ki 10 üzerinden değerlendirirsek 3 alırdım bilgi olarak, sonra DH, SDN falan derken buradayım 3 yıl oldu şuan 13 yaşındayım. hatta 3 yılada geçmiş şimdi düşündümde, o zamanlar 5'e gidiyordum şuan 8
Forumda genç cevherlerin olduğunu görmek güzel.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Maşallah hocam sollamışsın sen bizi :love:

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Biliyorum hani ama mesela kasaya anakart PSU montajı nasıl yapılır hangi kablo nereye takılır vb.fiziksel şeyleri bilmiyorum
yeterince video izlediysen yapamama imkanın yok, ilk montajlamalarında kablo karmaşası aşırı şekilde oluyor en azından bende oldu bir yandan rehber izlemeyerek yaptığım için, Hatta şöyle foto bırakayım;
kaanck.sln_127925907_811627019682502_3862165513906269667_n.jpg

şuan ise şöyle;

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
yeterince video izlediysen yapamama imkanın yok, ilk montajlamalarında kablo karmaşası aşırı şekilde oluyor en azından bende oldu bir yandan rehber izlemeyerek yaptığım için, Hatta şöyle foto bırakayım;
Alıntıyı görüntüle

şuan ise şöyle;
Sen benim eski kasadaki kablo karışıklığını görsen evin tesisatı burdan mı çekildi dersin eline sağlık güzel olmuş
Emektar oldu sattım
IMG-20220903-WA0002.jpg

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,852
Üyeler
163,566
Son üye
eskighost
Top Bottom