selamlar herkese. sistem topladım ve genel olarak memnunum beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor yalnız bazı sorularım olacak geliştirmek için. öncelikle sistemimi paylaşayım sonra sorularımı sorayım:
daha iyileri sizlerin olsun. parçaları teker teker toplayıp monte etmek keyif verdi açıkçası daha ekonomik oldu tabi bazı problemler de yaşadım. mesela bitfenix daha zayıf psu'lu bir kasa almıştım kasa arızalandı ilk kurduğumda duman çıkardı ve korkuttu. soğutucuyu da aynı marka almıştım iade süresi geçmişti ama saydam görüntüsünü seviyorum ve performansından memnunum. sonra arıza iadesi yaptılar ben de yeni kasa ve psu'ya geçtim. soğutucunun(ilk defa monte etmiştim) jelatinini çıkarmayı unutmuşum sıcaklık değerleri istediğim seviyede değildi falan bunları çözdüm güzel güzel kullanıyorum. şimdi sorularıma geleyim:
Anakart: Gigabyte B850 EAGLE WiFi7 ICE
İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
RAM: KLEVV Cras V RGB 32 GB (2×16 GB) DDR5 6000 MHz CL30
Ekran Kartı: GAINWARD RTX 5070 Ti Phoenix-S 16 GB GDDR7 256-bit (Beyaz ekran kartları çok pahalıydı)
Kasa: MSI MAG PANO 100R PZ WHITE
Güç Kaynağı: Cooler Master MWE Gold V3 850 W ATX 3.1 / PCI-E 5.0 / 80+ Gold White
Depolama: Kingston NV3 1 TB M.2 NVMe Gen 4
Soğutma: BitFenix Cube V2 360 ARGB 360 mm Sıvı Soğutucu (Beyaz)
Alt Fan Seti: Dragos LS300 V2 Reverse 120 mm ARGB (4’lü Set, PWM + Kontrolcü)
daha iyileri sizlerin olsun. parçaları teker teker toplayıp monte etmek keyif verdi açıkçası daha ekonomik oldu tabi bazı problemler de yaşadım. mesela bitfenix daha zayıf psu'lu bir kasa almıştım kasa arızalandı ilk kurduğumda duman çıkardı ve korkuttu. soğutucuyu da aynı marka almıştım iade süresi geçmişti ama saydam görüntüsünü seviyorum ve performansından memnunum. sonra arıza iadesi yaptılar ben de yeni kasa ve psu'ya geçtim. soğutucunun(ilk defa monte etmiştim) jelatinini çıkarmayı unutmuşum sıcaklık değerleri istediğim seviyede değildi falan bunları çözdüm güzel güzel kullanıyorum. şimdi sorularıma geleyim:
- yeni bir 1TB ssd daha ekleyeceğim müsait olduğumda. anakartta sadece bir termal jelli ssd kutusu var yeni ssd takarken ona da bi soğutucu almak elzem midir? öneriler nelerdir?
- gamepower'ın ışıklı ve göstergeli ekran kartı destekleyicisinden de aldım. signalrgb ile haşır neşir olunca aslında çok da renkli olması taraftarı değilken bir anda ilgi duymaya başladım kasa renklendirmesine. yalnız argb çoğaltıcı olarak "ThermalRight FAN-ARGB HUB-Controller REV.A 3 Pinli ARGB Fan ve Çoklayıcı" ürününü almıştım ve hem güç hem de senkronizasyon olarak az şey takmama(alt fan+ekran kartı destekleyici) rağmen hiç yeterli değildi ciddi parlaklık ve fps düşüşleri oldu ışıklarda. burada hangi ürünü tercih etmek gerekir çoğaltıcı olarak göz kapalı olarak? bir de belki bağlantılı olarak argb anakart kablosu önerisi de alabilirim kaliteli uzatma olduğunu hissettirmeyecek.
- yine ışık konusu ile bağlantılı olarak alt fan'larımı ucuz bir çözüm olarak almıştım ama sevmiyorum. alta kasanın kendi fanlarından takabilirim diye düşündüm direkt satılmıyor ama servise sordum tanesini 850+kdv'ye alabileceğimi söylediler. ya belki öyle bi yola gidebilirim ya da alt fan ve soğutucunun fan'larını(120mm onlar da) aynı şeyle değiştirerek görseli kuvvetlendirebilirim. bu daha masraflı tabi ama fanların hem ortalarında hem yanlarında da ışık olması belki iyi olabilir. bu noktada da önerilerinizi alabilirim.