Neler Yeni

PC start almıyor açılmıyor hareket yok

Ahmet Birkan Elmas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Ahmet Birkan Elmas
Beyler Gigabyte A320M-DS2 anakarttan Gigabyte B450M-S2H anakarta geçtim anakart gelene kadar işlemci ve RAM'i kutularına koydum kenarda duran eski AM3 sistemi kullan 3-4 kadar neyse anakart geldi taktım her şeyi bağladım ama hareket yok ne fanlar dönüyor ne RAM'lerin ışığı yanıyor PC start almıyor sonra SSD-Power ve ekran kartını AM3 sisteme taktım çalıştılar ama yeni anakart ile işlemci RAM çalışmıyor düşündüm acaba anakartın işlemciye uyması için BIOS Update falan mı gerekli?

İşlemcim ryzen 3 1300x

Orhanaygun41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Orhan Aygün
İlgilendiği Kategoriler
2.EL PC ALIŞ-SATIŞ VE PC TOPLAMA konularına etiketleyebilirsiniz.
Steam
https://s.team/p/ckgf-kndf/VRFNVGJG
Discord
orhanaygun#3804
Beyler Gigabyte A320M-DS2 anakarttan Gigabyte B450M-S2H anakarta geçtim anakart gelene kadar işlemci ve RAM'i kutularına koydum kenarda duran eski AM3 sistemi kullan 3-4 kadar neyse anakart geldi taktım her şeyi bağladım ama hareket yok ne fanlar dönüyor ne RAM'lerin ışığı yanıyor PC start almıyor sonra SSD-Power ve ekran kartını AM3 sisteme taktım çalıştılar ama yeni anakart ile işlemci RAM çalışmıyor düşündüm acaba anakartın işlemciye uyması için BIOS Update falan mı gerekli?

İşlemcim ryzen 3 1300x
Bios Update gerekli olsa bile fanların dönüp ekrana görüntü gelmemesi gerekir.PSU kablolarını kontrol et bence tekrardan.

CalypsoBy

80+
En İyi Cevap
1

İşlemcim ryzen 3 1300x
Kasaya güç gelmiyorsa sorunu psu da aramak lazım

Ahmet Birkan Elmas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Ahmet Birkan Elmas
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bios Update gerekli olsa bile fanların dönüp ekrana görüntü gelmemesi gerekir.PSU kablolarını kontrol et bence tekrardan.
hocam işlemci 8pin anakart 24 pin ssd takılı ama gariptir 24 pin kablosunun 1 pini boş araştırdım kimisi yeni güç kaynaklarında öyle diyor kimisi bozuk diyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasaya güç gelmiyorsa sorunu psu da aramak lazım
hocam ekran kartı işiğı yanıyor sadece start almıyor.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
37,262
İsim
Mert Can Ergün
bi yerde yanlış yapmış olabilirsin

S1000RR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Abdüssamed öztemur

İşlemcim ryzen 3 1300x
Power kablosunu doğru taktığına eminmisin

Bezgin

80+
Bazı anakartların BIOS kapasiteleri düşük olduğu için yeni işlemciler için yayınlanan BIOS dosyalarında eski işlemci destekleri silinmiş olabiliyor. Eski BIOS'a güncelleyip denenebilir.

Ahmet Birkan Elmas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Ahmet Birkan Elmas
Bazı anakartların BIOS kapasiteleri düşük olduğu için yeni işlemciler için yayınlanan BIOS dosyalarında eski işlemci destekleri silinmiş olabiliyor. Eski BIOS'a güncelleyip denenebilir.
hallettim hocam en sona bırakmıştım bios pilini cıkarıp biraz bekleyip takınca düzeldi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,057
Üyeler
166,685
Son üye
Azizcan Yıldız
Top Bottom