Neler Yeni

PC Toplamaktan anlamıyorum yardım edebilirmisniz?

BY Kaon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
gerçek ismimi kulanmıyorum
MMORPG,MOBA(lol),FPS oyunları oynamak için nasıl bir sistem oluşturmalıyım yazın sonlarına doğru almayı düşünüyorum edit yapmak gibi bir düşüncem yok ,oyunları son grafiklerde oynamak gibi bir düşüncemde ona göre bir sistem önere bilirmisiniz bütçe çöok abartı olmaması lazım

106410

80+ Silver
Toplamadan 1-2 hafta önce konu açarsanız daha sağlıklı olur.

cnut

80+ Bronze
Yazın sonuna kadar dolar düşebilir veya dolar artabilir.Yaz ayı gelene kadar ise yeni bileşenler çıkacaktır şimdi size öneri yaparsak hiçbir anlamı kalmayacaktır.

BY Kaon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
zaman daha çok var neler değişir o zamana
Yazın sonuna kadar dolar düşebilir veya dolar artabilir.Yaz ayı gelene kadar ise yeni bileşenler çıkacaktır şimdi size öneri yaparsak hiçbir anlamı kalmayacaktır.
Toplamadan 1-2 hafta önce konu açarsanız daha sağlıklı olur.
peki anakart ve işlemci ne işe yarıyor ? ekran kartı ve rem görüntü , kasma konusu ile ilgili değilmi ?

cnut

80+ Bronze
peki anakart ve işlemci ne işe yarıyor ? ekran kartı ve rem görüntü , kasma konusu ile ilgili değilmi ?
İşlemciyi beyin gibi düşün vücudü o yönetiyor belli fonksiyonların çalışmasını o sağlıyor. Anakart ise iskelet sistemi gibi düşün her şey onun üzerine kurulu.

BY Kaon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
İşlemciyi beyin gibi düşün vücudü o yönetiyor belli fonksiyonların çalışmasını o sağlıyor. Anakart ise iskelet sistemi gibi düşün her şey onun üzerine kurulu.
ekran kartı ve rem neresi gibi düşüniyim

• Beğen
Reaksiyonlar: agah

cnut

80+ Bronze
ekran kartı ve rem neresi gibi düşüniyim
Dostum kısacası bir parça olmadan diğer parça olmaz.Her şeyi anakart üzerinde kurarsın ve bu parçaların birbirleri ile iletişime geçmesini o sağlar.İşlemci ise senin bilgisayarında yapılan işlemlere göre sistemi yönetir, Örnek olarak CS:GO'yu aç diye bir komut verdiğin zaman sistem ilk olarak bunu depolamadan bulur daha sonra bunun çalışması için işlemci bir takım işlemler yapar ve oyunu geçici hafızaya depolar yani RAM'lere. Oyun açıldığı zaman grafikler ile ilgili işlemleri hızlıca yapması için ekran kartı kullanılır bu yüzden ekran kartının işlemcisi bellekleri çok yüksek hızlarda çalışır.Bunların yanında diğer bileşenlerde çalışır mesela sen bir photoshop uygulamasında fotoğraf düzenliyorsun ve kaydet dediğin zaman burada işlemci şöyle bir şey söyler :"a.png dosyasını D diskindeki fotoğraf dosyasına kaydet" der her şey birbiri ile bağlantılı şekilde çalışır.

BY Kaon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Dostum kısacası bir parça olmadan diğer parça olmaz.Her şeyi anakart üzerinde kurarsın ve bu parçaların birbirleri ile iletişime geçmesini o sağlar.İşlemci ise senin bilgisayarında yapılan işlemlere göre sistemi yönetir, Örnek olarak CS:GO'yu aç diye bir komut verdiğin zaman sistem ilk olarak bunu depolamadan bulur daha sonra bunun çalışması için işlemci bir takım işlemler yapar ve oyunu geçici hafızaya depolar yani RAM'lere. Oyun açıldığı zaman grafikler ile ilgili işlemleri hızlıca yapması için ekran kartı kullanılır bu yüzden ekran kartının işlemcisi bellekleri çok yüksek hızlarda çalışır.Bunların yanında diğer bileşenlerde çalışır mesela sen bir photoshop uygulamasında fotoğraf düzenliyorsun ve kaydet dediğin zaman burada işlemci şöyle bir şey söyler :"a.png dosyasını D diskindeki fotoğraf dosyasına kaydet" der her şey birbiri ile bağlantılı şekilde çalışır.
peki bu işlemci ve ana kartın ısınması olayı ne ısınıyolarda kaç dereçede olmaları gerkiyor

cnut

80+ Bronze
peki bu işlemci ve ana kartın ısınması olayı ne ısınıyolarda kaç dereçede olmaları gerkiyor
İşlemci ve anakartın içerisinde elektrik akımı geçiyor bunlara TDP değeri deniyor.Senin işlemcin boşta iken daha az enerji harcar ve daha az ısınır.Eğer sen bir oyun açtı isen işlemciye daha fazla güç gerekli çünkü o işlemleri hızlıca yapmak zorunda bundan dolayı anakarta bana şu kadar güç ver diyip anakartta güç kaynağından o gücü veriyor.Her elektronik cihaz içerisindeki akımdan dolayı ısınır bu doğal bir şeydir.Fazla ısınmasının sebebi (işlemci için söylüyorum) çok ağır bir yükün altına soktu isen (Oyun oynamak veya video editlemek) daha çok ısınacaktır.Aynı şey anakart içinde geçerli içinden sürekli elektrik akımı geçtiği için doğal olarak ısınıyor. Bunu elektrikli soba gibi düşün elektrik akımı geçtiği için ısınıyor.

Gelelim işlemcinin ısınma konusuna.
İşlemcinin ısınması senin kullandığın Fan,kasa,işlemci fanı/sıvı soğutması ve termal macuna göre değişiklik gösterir.Bir işlemci bana kalırsa 75-80 dereceyi geçmemeli eğer geçer ise bir sıkıntı var demektir.Genel olarak işlemciler 100-105 dereceye ulaştığı zaman sistemin zarar görmemesi için kendini kapatır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,039
Üyeler
164,603
Son üye
salih0715
Top Bottom