Çözüldü✓ Pcde 1000mb/s internet alamıyorum

bartushka

80+
Reaksiyon skoru
1
Evde 1000mbps internet var fakat bir türlü bilgisayarımda istediğim sonucu alamıyorum. 6. nesil modem ile değiştirdik. Kablolarım cat6. Güncel sürücüleri indirdim. Win11 e güncelledim. Speed dublexi de ayarladım. Yan odada kardeşim var onun bilgisayarında 1000mbps alıyoruz. Yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim. Sorunuz olursa cevaplayabilirim.
IMG_2947.webp

Evde 1000mbps internet var fakat bir türlü bilgisayarımda istediğim sonucu alamıyorum. 6. nesil modem ile değiştirdik. Kablolarım cat6. Güncel sürücüleri indirdim. Win11 e güncelledim. Speed dublexi de ayarladım. Yan odada kardeşim var onun bilgisayarında 1000mbps alıyoruz. Yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim. Sorunuz olursa cevaplayabilirim.Alıntıyı görüntüle
farklı cat6 kablo deneyin bendede benzer problem oldu laptopta elimde 2 farklı cat 5 ve cat 6 kablo vardı 100'mbps üzerine çıkmadı hız sonrasında telekom ekipleri ile samimi olduğum için apartmanda bir başka kullanıcıya fiber internet bağlantısını yaparken onlardan cat 6 kablo aldım ve 750 mbps hızı gördüm paketim 750 benim.

farklı cat6 kablo deneyin bendede benzer problem oldu laptopta elimde 2 farklı cat 5 ve cat 6 kablo vardı 100'mbps üzerine çıkmadı hız sonrasında telekom ekipleri ile samimi olduğum için apartmanda bir başka kullanıcıya fiber internet bağlantısını yaparken onlardan cat 6 kablo aldım ve 750 mbps hızı gördüm paketim 750 benim.
1000den önce 200dü internet ve 200ü alabiliyordum aynı kablo ile. Yine de farklı kablo önerir misin?

Evde 1000mbps internet var fakat bir türlü bilgisayarımda istediğim sonucu alamıyorum. 6. nesil modem ile değiştirdik. Kablolarım cat6. Güncel sürücüleri indirdim. Win11 e güncelledim. Speed dublexi de ayarladım. Yan odada kardeşim var onun bilgisayarında 1000mbps alıyoruz. Yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim. Sorunuz olursa cevaplayabilirim.Alıntıyı görüntüle
bugun aynı konuyu actım modem reseti ve kabloyu sök tak yapınca düzeliyor

• Başlat menüsüne “Aygıt Yöneticisi” yaz ve aç.
  • “Ağ bağdaştırıcıları” altında Realtek PCIe GbE Family Controller’a çift tıkla.
  • “Gelişmiş” sekmesine git.
  • “Speed & Duplex” (veya “Hız ve Çift yön”) seçeneğini bul.
  • Sağdaki açılır menüden “1.0 Gbps Full Duplex” seç ve uygula.
  • Bilgisayarı yeniden başlat.
  • Tekrar o ekrana dönüp hızın “1000/1000 (Mbps)” olup olmadığını kontrol et.

ek olarak bunlarıda yaptım

Sürücüleri tekrar indirdim. Kabloyu değiştirdim. Pc kapatıp açtım sorun düzeldi arkadaşlar. Teşekkür ederim ilginize. İyi akşamlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,760
Üyeler
183,887
Son üye
Kaloriferci Ahmet
Geri