Neler Yeni

pcde değişik sorunlarla karşılaşıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
halil arslantürk
PC'de değişik değişik sorunlarla karşılaşıyorum. 3 kez mavi ekran yedim 1 tanesi interneti telefondan çektiğim içinmiş. 1 kez RDR 2'den attı Valorant'ta özellikle çok sorun oluyor daha yeni oyundan atıyordu sürekli. Yeniden başlattım düzeldi bunların kaynağını belirleyemez miyim ya da bir çözümü falan yok mu acaba? Malwarela taradım temiz dışarıdan indirdiğim tek uygulama RDR 2 yamasıydı. Eski PC'mde de Valorant oynarken mavi ekran yemiştim minidump dosyalarım silindi maalesef.
Mesaj otomatik birleştirildi:

PC'de değişik değişik sorunlarla karşılaşıyorum. 3 kez mavi ekran yedim 1 tanesi interneti telefondan çektiğim içinmiş. 1 kez RDR 2'den attı Valorant'ta özellikle çok sorun oluyor daha yeni oyundan atıyordu sürekli. Yeniden başlattım düzeldi bunların kaynağını belirleyemez miyim ya da bir çözümü falan yok mu acaba? Malwarela taradım temiz dışarıdan indirdiğim tek uygulama RDR 2 yamasıydı. Eski PC'mde de Valorant oynarken mavi ekran yemiştim minidump dosyalarım silindi maalesef.
up

up

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,065
İsim
Yuzarsef
ısı değerleri alabilir miyim

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,065
İsim
Yuzarsef
yeterli bellek alanı kalmıyor olabilir veya da oyunlar işlemciye çok yükleniyor ondan da kapatıyor olabilir pc parçalarını tahmin edersem 13.nesil ve üstü intel bunu yapıyor frekans değerleri yüzünden amd de ise hız kısıtlaması olunca oluyor. Bunlar çözüm olmaz ise online disk komutunu kullanmanı tavsiye ederim.

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Murat Cemal
donanım özelliklerinni belirtin, herhangi bir overclock varsa sıfırlayın, memtest 86 yapın, hdd ya da ssd varsa sağlıklarını kontrol edin, tekrar gelip bildirin

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
halil arslantürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
donanım özelliklerinni belirtin, herhangi bir overclock varsa sıfırlayın, memtest 86 yapın, hdd ya da ssd varsa sağlıklarını kontrol edin, tekrar gelip bildirin
tamamdır bu arada sistem ozelliklerim 3060 12 gb 16gb ram ryzen 5 5500
yeterli bellek alanı kalmıyor olabilir veya da oyunlar işlemciye çok yükleniyor ondan da kapatıyor olabilir pc parçalarını tahmin edersem 13.nesil ve üstü intel bunu yapıyor frekans değerleri yüzünden amd de ise hız kısıtlaması olunca oluyor. Bunlar çözüm olmaz ise online disk komutunu kullanmanı tavsiye ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
halil arslantürk
ram ve ssd testi yaptım temiz çıktı

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
halil arslantürk
ram ve ssd testi yaptım temiz çıktı
ama az once yine oyundan attı ve mavi ekran yedim :( onceden olmuyodu driver mı guncellesem

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Murat Cemal
Eski sistemden kalan depolama ile formatlamadan devam ettiyseniz bundan kaynaklı olabilir

Donanımları marka ve modelleriyle detaylı paylaşır mısınız? Memtest 86 yaptınız mı? Memtest 64 kullandıysanız ilk seferde hata yapıyor kapasitenin tamammını ayıramıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
halil arslantürk
Eski sistemden kalan depolama ile formatlamadan devam ettiyseniz bundan kaynaklı olabilir

Donanımları marka ve modelleriyle detaylı paylaşır mısınız? Memtest 86 yaptınız mı? Memtest 64 kullandıysanız ilk seferde hata yapıyor kapasitenin tamammını ayıramıyor
bellek tanılamayla yaptım eski sistem kalan depolama yok ekran kartı zotac ram gskill işlemci ryzen ssd wd green

önceden olmadığından ben yazılımsal diye düşünüyorum

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Murat Cemal
bellek tanılamayla yaptım eski sistem kalan depolama yok ekran kartı zotac ram gskill işlemci ryzen ssd wd green

önceden olmadığından ben yazılımsal diye düşünüyorum
Ne yaptıktan sonra olmaya başladı? İşlemci ram ekran kartı değişimi ya da bir yazılım yükleme/kaldırmada olabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
halil arslantürk
Ne yaptıktan sonra olmaya başladı? İşlemci ram ekran kartı değişimi ya da bir yazılım yükleme/kaldırmada olabilir
parça değişimi yapmadım windows kendi güncelleme yaptı ve 1 kac hafta once driver güncelledim ekran kartı

LastFreak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Can Ergün
Eski bir gpu driver sürümüne geçmeyi dene. Güvenli moda alıp tertemiz bir başlangıç yap. Bir ara mavi ekran şöleni yaşıyordum. Yaklaşık 4 ay kadar öncesinin driverına geçtim. Direkt düzelmişti. O günden beri reddit nvidia sayfasında kullanıcı testlerini okumadan güncelleme yapmıyorum.

Hani belki diye yazdım. Yapmadıysan denersin en kötü.

Top Bottom