Çözüldü✓ PCDE İNTERNET HIZI LİMİTİNİ KALDIRMA

Reaksiyon skoru
77
1761229250010.webp

telefondan 200e 100 alıyorken pcde bu limiti geçemiyorum ayarları yaptım driver güncel kablo cat6

Şu çözümü bir dene

Kablo cat6 olabilir. Fakat modeme bağlanan kablo ucu ile pc'ye bağlanan kablonun ucundaki renklerin sırasının aynı olması gerekiyor. Eğer aynı olmazsa bu şekilde düşük hız alırsınız.

En Yaygın Renk Sıralaması:

1. Turuncu-beyaz
  2. Turuncu
  3. Yeşil-beyaz
  4. Mavi
  5. Mavi-beyaz
  6. Yeşil
  7. Kahverengi-beyaz
  8. Kahverengi

Son düzenleme:
Alıntıyı görüntüle
telefondan 200e 100 alıyorken pcde bu limiti geçemiyorum ayarları yaptım driver güncel kablo cat6
Kullandığınız PCdeki ethernet kontrolcünüz nedir? Kullandığınız modem nedir? Modem soketleriniz 1 Gbit destekliyor mu? PCnizin Ethernet bağlantısı 1 Gbit destekliyor mu? Kullandığınız kablonun uzunluğu ve standart olarak hangi standarttan bir kablo?

Kullandığınız PCdeki ethernet kontrolcünüz nedir? Kullandığınız modem nedir? Modem soketleriniz 1 Gbit destekliyor mu? PCnizin Ethernet bağlantısı 1 Gbit destekliyor mu? Kullandığınız kablonun uzunluğu ve standart olarak hangi standarttan bir kablo?
Telefonda 200 aldığı için modem destekliyor diye düşünüyorum. PC'den kaynaklı olduğunu da düşünmüyorum. Bende uzun bir kablo kullanıyorum fakat internet hızında gözle görülür bir düşüş olmuyor. Cat6 kablo kullandığı için 1gbit destekliyor.

Telefonda 200 aldığı için modem destekliyor diye düşünüyorum. PC'den kaynaklı olduğunu da düşünmüyorum. Bende uzun bir kablo kullanıyorum fakat internet hızında gözle görülür bir düşüş olmuyor. Cat6 kablo kullandığı için 1gbit destekliyor.
Telefonda 200 almanız bu desteği sağlamaz. Malum son dönemde siyah vestel modemler turk telekomun verdiği 533 mpbs wifi ile bağlantı sağlarken soketleri 1 Gbit yapmadıklarından 100 Mbite kadar destek veriyor. Wifi ile yüksek hız alıp kablolu bağlantıda düşük hız alma şikayeti aşırı fazla bu sebeple. Modemin marka modelini söylerseniz daha net cevap verebiliriz. PCde de anakartınızın modelini paylaşırsanız olay dahada netleşir. Daha net cevap verebiliriz. Düşünüyorumlu olarak cevap verdiğiniz durumlardan sorunun ortaya çıkması çok fazla gerçekleşen bir durum. Size yardımcı olabilmek adına model bilgilerini paylaşmanız daha kolay yönlendirme yapabilmemizi sağlayacaktır.

anakart ve modem destekliyor hocam vodafoneye geçtim modemde yeni

Telefonda 200 almanız bu desteği sağlamaz. Malum son dönemde siyah vestel modemler turk telekomun verdiği 533 mpbs wifi ile bağlantı sağlarken soketleri 1 Gbit yapmadıklarından 100 Mbite kadar destek veriyor. Wifi ile yüksek hız alıp kablolu bağlantıda düşük hız alma şikayeti aşırı fazla bu sebeple. Modemin marka modelini söylerseniz daha net cevap verebiliriz. PCde de anakartınızın modelini paylaşırsanız olay dahada netleşir. Daha net cevap verebiliriz. Düşünüyorumlu olarak cevap verdiğiniz durumlardan sorunun ortaya çıkması çok fazla gerçekleşen bir durum. Size yardımcı olabilmek adına model bilgilerini paylaşmanız daha kolay yönlendirme yapabilmemizi sağlayacaktır.
Sorun benim değil, konuyu açan arkadaşın fakat; Wifi yüksek verip, soket kısımlarını düşük tutan modem görmemiştim, öğrenmiş oldum eyw. Bende bi ara 1gb internetimden 100 mbps hız alıyordum. Modemi ve pc girişlerini kontrol ettiğimde, kablodaki renk sırasını farklı yaptığımı farkettim. Kablonun ucunu kesip, renkleri düzgün bir şekilde tekrardan soketi taktım. Sorun düzelmişti.

Son düzenleme:
Turk telekoma 1 gbit için geçiş yaparkende bu sorunu ben yaşamıştım. Bunla ilgili deneyimimi paylaşmıştım.
Dışardan WAN bağlantısı olarak 1000 Mbit bağlantı yapan ama dağıtım için LAN bağlantılarını 100 Mbit yapan firmalar var. Ekteki gibi görebilirsiniz.

1761230697453.webp

1761230764624.webp

pc özelliklerim açıklamamdaki imzada yazıyor modemimde vodafonenin verdiği yeni modem
Turk telekoma 1 gbit için geçiş yaparkende bu sorunu ben yaşamıştım. Bunla ilgili deneyimimi paylaşmıştım.
Dışardan WAN bağlantısı olarak 1000 Mbit bağlantı yapan ama dağıtım için LAN bağlantılarını 100 Mbit yapan firmalar var. Ekteki gibi görebilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
modemim destekliyor fakat her ayarı yapmama ragmen hala böyle bi limit var
1761231205968.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Toplanan bağlantı hızı (Alınan/İletilen): 100/100 (Mbps)
Bağlantı yerel IPv6 adresi: fe80::79fc:92bb:f0ff:563%7
IPv6 DNS sunucuları: fe80::1%7 (Şifrelenmemiş)
fe80::1%7 (Şifrelenmemiş)
IPv4 adresi: 192.168.1.14
IPv4 varsayılan ağ geçidi: 192.168.1.1
IPv4 DNS sunucuları: 192.168.1.1 (Şifrelenmemiş)
Birincil DNS soneki: home
Üretici: Realtek
Açıklama: Realtek PCIe GbE Family Controller #2
Sürücü sürümü: 10.75.324.2025
Fiziksel adres (MAC): 2C:F0:5D:E2:91:40

Şu çözümü bir dene
denedim daha fazlasınıda yaptım sonuç değişmedi modemide resetledim hala 100e 100 sınır gözükıyor pcde

pc özelliklerim açıklamamdaki imzada yazıyor modemimde vodafonenin verdiği yeni modem
Sisteminizde bir sorun görünmüyor. Geriye kablo ve modem kalıyor. Modem arkasındaki model bilgisini paylaşabilir misiniz?

aynı sorun bazen benim de başıma geliyor. pc'den ethernet kablosunu söküp takınca düzeliyor

Sisteminizde bir sorun görünmüyor. Geriye kablo ve modem kalıyor. Modem arkasındaki model bilgisini paylaşabilir misiniz?
ZXHN H1601P

aynı sorun bazen benim de başıma geliyor. pc'den ethernet kablosunu söküp takınca düzeliyor
bende düzelmiyor hocam

2-3 kere sök tak yaptım problem çözüdü + modem reseti yaptım teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,963
Üyeler
183,497
Son üye
Kunakan1740
Geri