Neler Yeni

Mavi Ekran Pc'de yalnızca video izlerken ve Afk'yken mavi ekran yiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Bahadır Arda Bayır
Merhaba. Bilgisayarda sürekli video izlerken ya da AFK iken mavi ekran hatası yiyorum. Oyun oynarken hiçbir zaman yemiyorum. Bir sürü yöntem denedim ancak hiçbiri işe yaramadı.
Denediğim yöntemler şunlar:
1) Ekran kartı sürücülerini DDU ile kaldırıp tekrar kurmak.
2) Chipset yazılımını güncellemek.
3) BİOS'u güncellemek.
4) Windows'un RAM testini yapmak (bir sorun çıkmadı).
5) Memtest86 ile RAM testi yapmak (bir sorun çıkmadı).
6) Prime95 ile işlemciye stress testi yapmak (bir sorun çıkmadı).
7) CristalDiskİnfo ile Windows'un kurulu olduğu depolama sürücüsünü kontrol ettim (bir sorun çıkmadı).
Kafayı yemek üzereyim. Bunların hepsini yaptım ancak sorun hala devam ediyor. Hiçbir şekilde virüs bulaştıracak bir program indirmediğime adım gibi eminim. Ne yapmalıyım arkadaşlar gerçekten kafayı yemek üzereyim. Bana yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim. Minidump dosyamıda bırakayım: https://drive.google.com/drive/folders/1_NkT71VfzpbsgOrS1R1Nn52jTEzsnZbU
Sistem Özellikleri:
Ekran Kartı: Nvidia RTX 2060
İşlemci: AMD Ryzen 5 3500x
RAM: Corsair Vengeance 16GB (8x2) 3000MHZ
Windows'un kurulu olduğu SSD: Sandisk SSD Plus 500gb (560mb-530mb/s)
Bilgisayara takılı olan diğer M2 SSD: Kingston A2000 500gb
Anakart: Asus Prime A520m-k
Güç kaynağı: Sharkoon Shp 650 V2 650w
Başka belirtmemi istediğiniz bir özellik veya yapmamı istediğiniz herhangi bir şey varsa yapabilirim. Çok teşekkür ederim. İyi forumlar :).

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Merhaba. Bilgisayarda sürekli video izlerken ya da AFK iken mavi ekran hatası yiyorum. Oyun oynarken hiçbir zaman yemiyorum. Bir sürü yöntem denedim ancak hiçbiri işe yaramadı.
3) BİOS'u güncellemek.
7) CristalDiskİnfo ile Windows'un kurulu olduğu depolama sürücüsünü kontrol ettim (bir sorun çıkmadı).
Kafayı yemek üzereyim. Bunların hepsini yaptım ancak sorun hala devam ediyor. Hiçbir şekilde virüs bulaştıracak bir program indirmediğime adım gibi eminim. Ne yapmalıyım arkadaşlar gerçekten kafayı yemek üzereyim. Bana yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim. Minidump dosyamıda bırakayım: https://drive.google.com/drive/folders/1_NkT71VfzpbsgOrS1R1Nn52jTEzsnZbU
Sistem Özellikleri:
Başka belirtmemi istediğiniz bir özellik veya yapmamı istediğiniz herhangi bir şey varsa yapabilirim. Çok teşekkür ederim. İyi forumlar :).
"Bir sorun çıkmadı" derken herhangi bir bilgiye sahip olarak mı diyorsun yoksa testi yaptım, bitti olarak mı? O testlerde bazı sorunları anlamak için biraz bilgi birikiminin olması gerek diye biliyorum. Siz en iyisi Minidump dosyalarınızı buraya atın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Bahadır Arda Bayır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
"Bir sorun çıkmadı" derken herhangi bir bilgiye sahip olarak mı diyorsun yoksa testi yaptım, bitti olarak mı? O testlerde bazı sorunları anlamak için biraz bilgi birikiminin olması gerek diye biliyorum. Siz en iyisi Minidump dosyalarınızı buraya atın.
Hocam başka forumdaki arkadaşlara sordum bir sorun çıkmadığını belirttiler. Minidump dosyalarımı bıraktım.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Hocam başka forumdaki arkadaşlara sordum bir sorun çıkmadığını belirttiler. Minidump dosyalarımı bıraktım.
Pardon, o kadar yazı arasında görmemişim. Ben de aynı durumla karşılaştım ve sistemi aldığım yere, garantiye yolladım. Birkaç iş günü içinde geri yolladılar ve sorun kağıdında "işlemci arızası, işlemci değiştirildi" yazıyordu. Belki sen de aynısını yapmalısın.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,655
İsim
Emre
Discord
necromancerr
3) BİOS'u güncellemek.
Sistem Özellikleri:
KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE (139)
A kernel component has corrupted a critical data structure. The corruption
could potentially allow a malicious user to gain control of this machine.
Arguments:
SYMBOL_NAME: nt!KiProcessExpiredTimerList+290

MODULE_NAME: nt

IMAGE_NAME: ntkrnlmp.exe
minidumpta bunlar çıktı ancak ne işe yaradıklarını tam bilmiyorum bi yerde wifi diyorlar bi yerde chipset diyorlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Bahadır Arda Bayır
Pardon, o kadar yazı arasında görmemişim. Ben de aynı durumla karşılaştım ve sistemi aldığım yere, garantiye yolladım. Birkaç iş günü içinde geri yolladılar ve sorun kağıdında "işlemci arızası, işlemci değiştirildi" yazıyordu. Belki sen de aynısını yapmalısın.
Anladım. Hiç sorun değil. Hocam PC maalesef toplama bir PC. Yani her parçasını başka yerden aldım. O yüzden dediğinizi maalesef yapamıyorum :(. Teşekkür ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Can B.
Anladım. Hiç sorun değil. Hocam PC maalesef toplama bir PC. Yani her parçasını başka yerden aldım. O yüzden dediğinizi maalesef yapamıyorum :(. Teşekkür ederim.
hd tune testinide bitirirmisin fast scan kapalı şekilde

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Bahadır Arda Bayır
KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE (139)
A kernel component has corrupted a critical data structure. The corruption
could potentially allow a malicious user to gain control of this machine.
Arguments:
SYMBOL_NAME: nt!KiProcessExpiredTimerList+290

MODULE_NAME: nt

IMAGE_NAME: ntkrnlmp.exe
minidumpta bunlar çıktı ancak ne işe yaradıklarını tam bilmiyorum bi yerde wifi diyorlar bi yerde chipset diyorlar
Teşekkür ederim hocam. O zaman sorun ya Wi-Fi ya da chipset öyle mi?

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,655
İsim
Emre
Discord
necromancerr
3500x ten kaynaklı olabiliyormuş hızlı başlatmayı kapatabilirmisiniz öyle deneyin birde öylede yazmışlar yoksa bu üsttekilerde olabilirmiş

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Bahadır Arda Bayır
hd tune testinide bitirirmisin fast scan kapalı şekilde
Hocam hd tune testini tabiiki yaparım ancak o program ne işe yarıyor? Yani tam olarak neyi test ediyor? Teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

3500x ten kaynaklı olabiliyormuş hızlı başlatmayı kapatabilirmisiniz öyle deneyin birde öylede yazmışlar yoksa bu üsttekilerde olabilirmiş
Denerim hocam. O hiç aklıma gelmemişti iyi söylediniz. Sağolun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Can B.
Hocam hd tune testini tabiiki yaparım ancak o program ne işe yarıyor? Yani tam olarak neyi test ediyor? Teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Denerim hocam. O hiç aklıma gelmemişti iyi söylediniz. Sağolun.
SSD ve ya hdd deki bölümleri tarayıp sorun varmı bakıyor bende bu sorundan muzdaripim witcher 3 oynayamıyorum o yüzden tek witcher 3 e özel

şahin doğan

80+ Platinum
Aynı sorunu bende bu aralar yaşıyorum. Sadece PC boştayken, video izlerken yeniden başlıyor veya mavi ekran veriyor. Win 10, 11 fark etmiyor. Temiz kurulum vs de yaptım çözüm olmadı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,709
Üyeler
166,069
Son üye
Alkolik
Top Bottom