- Bütçe
- 8000
Herkese merhaba, ddr5 sisteme geçmeyi düşünüyorum fakat 7500f ile başlayıp 1-2 sene sonra yükseltmeyi düşünüyorum.
Nvidia 5000 serisi ekran kartlarının PCIe 5.0 gerektiriyor olması biraz kafamı karıştırdı.
MSI B650 Gaming Plus Wifi almayı düşünüyordum fakat PCIe 4.0 olması dolayısıyla ileriye dönük almak için mantıklı mı bilemiyorum.
Biraz daha iyisini alayım desem MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI alsam bunda da PCIe 5.0 yok.
PCIe 5.0 olmazsa olmaz mıdır? Hangi anakartı almak lazım? 5000 serisinde büyük bir kaybım olur mu?
Nvidia 5000 serisi ekran kartlarının PCIe 5.0 gerektiriyor olması biraz kafamı karıştırdı.
MSI B650 Gaming Plus Wifi almayı düşünüyordum fakat PCIe 4.0 olması dolayısıyla ileriye dönük almak için mantıklı mı bilemiyorum.
Biraz daha iyisini alayım desem MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI alsam bunda da PCIe 5.0 yok.
PCIe 5.0 olmazsa olmaz mıdır? Hangi anakartı almak lazım? 5000 serisinde büyük bir kaybım olur mu?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ekleme yapayım, M2 SSD için 4.0 veya 5.0 önemli değil. Zaten 5.0 olanlar pahalı. Ekran kartı için çok sorun olmaz diyenler vardı, doğru mudur bu?Herkese merhaba, ddr5 sisteme geçmeyi düşünüyorum fakat 7500f ile başlayıp 1-2 sene sonra yükseltmeyi düşünüyorum.