Neler Yeni

PC'nin RAM slotlarının zamanla PC tarafından zorla düşür(t)ülmesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
tuna
Dostlar selamlar. Ben birkaç sene öncesinde bir pc toplamıştım fakat yaptığım en büyük hata anakartı aldıktan sonra RAM uyumluluğuna bakmayıp kafama göre ram almaktı. Elimde Rog strix x-570 e gaming anakart ve Gskill TridentZ 4000 mhz 4x8 32gb (F4-4000C18Q-32GTZR) ramler var. Zaten ilk kurduktan sonra bayağı bir uğraştım pc açılmamıştı sonunda problemi anlamıştım ramlerden kaynaklı olduğunu bundan dolayıda ramleri 3600 mhz de çalıştırıyordum. Bir sıkıntı yoktu ta ki bu yazın başına kadar. Bir gün pc açılmadı ve denemediğim şey kalmadı (bios flashback, bios pilinden reset, donanımları sök geri tak vs) en son 4 ram yerine 2 ramle denedim açıldı. Neyse düne kadar sadece 2 ramle kullandım. Yalnız dünde pc açılmayınca tekrardan aynı işlemleri denedim açılmayınca en son birde tek ramle deneyeyim dedim. Bu sefer açıldı :D . Ama tek ramle kullanmaya başladıktan sonra internete filan girebiliyorum sıkıntısız bir şekilde ama oyun oynatmıyor fps sürünüyor yerlerde. Ram kulllanımına bi bakıyım dedim %70 in altına düşmüyor kafayı yemek üzereyim. Yaza kadar 4 ramle daha sonrasında 2 ramle kullanabildiğim bilgisayarım neden şimdi bunlara izin vermiyor ? BİOS tan birşeyler yapabilir miyiz bunun için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,008,501
Üyeler
159,783
Son üye
pixelpredator
Top Bottom