Pcye linux kuracağım yardım lazım

Buğrahan Mert

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,449
Hayatımda linux kullanmadım geçen arkadaşım bize geldiğinde söyledi win 11 yaklaşık 6 8 gb ram kullanırken linux max 1gb kullanıyormuş sadece bu yetti linuxe geçmeme

Her neyse geçtikten sonra zorlanır mıyım kullanımı nasıl kde neon düşünüyorum kişiselleştirme en çok onda varmış bende seviyorum öyle şeyleri

Oyunlarda fpse etkisi olur mu ram harici

Cevaplar için şimdiden teşekkürler

Hayatımda linux kullanmadım geçen arkadaşım bize geldiğinde söyledi win 11 yaklaşık 6 8 gb ram kullanırken linux max 1gb kullanıyormuş sadece bu yetti linuxe geçmeme

Her neyse geçtikten sonra zorlanır mıyım kullanımı nasıl kde neon düşünüyorum kişiselleştirme en çok onda varmış bende seviyorum öyle şeyleri

Oyunlarda fpse etkisi olur mu ram harici

Cevaplar için şimdiden teşekkürler
Yada aklına yatarsa Modlanmış windows kurabilirsin, gereksiz hizmetleri özellikleri yüklenmemiş olarak kuruyorsun ve performans olarak çok daha hızlı. Normal windowsdaki bütün özellikleri manuel olarak istersen kuruyorsun.

Linux'ta Bazı Online Oyunlar Haricinde Çoğu Oyun oynanır.
Bence daha deneyimlemeden önyargıyı bırakın.
Laptopa kuruyorum şimdi deneyip beğenirsem masaüstüne kurcam netten baktım rdr 2 de fps neredeyse aynı ama linux dalgalanıyor bazen 10 fazla bazen 10 az benim için sorun değil bu aralar oyunları azalttım zaten rdr 2 watchdogs 2 takılıyorum arada onlarda steam üzerinden oynanıyor rahatlıkla 1 ay sonra inceleme gibi bir şey yapmayı düşünüyorum forum için merak edenler olursa diye

Linux'ta Bazı Online Oyunlar Haricinde Çoğu Oyun oynanır.
Bence daha deneyimlemeden önyargıyı bırakın.
deneyimlemeden mi ? 2 sene kali linux kullandım staj yaptıgım yerde ondan sonra ubuntu kullandım ve ben hayatımda bukadar gereksiz bir işletim sistemi gormedim icindeki problemler bitmek bilmiyor pc yi her acıtıgımda bügün neyle ugraşcam diye düşünüyordum. bide sen bu işletim sistemine discord steam oyunlar felan yüklüyüp arkada discord firefox acıkcen bide ekstra olarak indirdigin virus programı acıken oyun oynican🤣 iyi oyunlar size ne diyeyim

deneyimlemeden mi ? 2 sene kali linux kullandım staj yaptıgım yerde ondan sonra ubuntu kullandım ve ben hayatımda bukadar gereksiz bir işletim sistemi gormedim icindeki problemler bitmek bilmiyor pc yi her acıtıgımda bügün neyle ugraşcam diye düşünüyordum. bide sen bu işletim sistemine discord steam oyunlar felan yüklüyüp arkada discord firefox acıkcen bide ekstra olarak indirdigin virus programı acıken oyun oynican🤣 iyi oyunlar size ne diyeyim
Evet O kadar gereksiz bir işletim sistem ki: serverların %90'ı ,Süper bilgisayarların %90'ı, hatta kullandığın modem veya router'ında linux kullanılıyor. aynı zamanda o kadar işlevsizki: nasa, cern,... gibi kuruluşlarda simülasyon, veri analizi, büyük veri işleme, matematiksel veri işleme gibi yoğun hesaplamalarda... Hatta Savunma Kurumlarında linux'un kullanıldığı görülmüştür.
Özete Gelirsek: Boş Yapma, Kullanmayı Beceremiyorsan Çöp diyemezsin , Kullananlarıda aşağılayamazsın

Evet O kadar gereksiz bir işletim sistem ki: serverların %90'ı ,Süper bilgisayarların %90'ı, hatta kullandığın modem veya router'ında linux kullanılıyor. aynı zamanda o kadar işlevsizki: nasa, cern,... gibi kuruluşlarda simülasyon, veri analizi, büyük veri işleme, matematiksel veri işleme gibi yoğun hesaplamalarda... Hatta Savunma Kurumlarında linux'un kullanıldığı görülmüştür.
Özete Gelirsek: Boş Yapma, Kullanmayı Beceremiyorsan Çöp diyemezsin
Ya dostum sen benle dalgamı geçiyorsun routerlar sence niye linux kullanıyor. Ben linux kötü demedim gündelik için kullanıma Uygun değil dedim eğer sen bana bu açıklama ile geliyorsan popüler kültürün kölesisin tiktokta vb biyerde görmüşun linux oooo çok hava demişin kullanıyorsun. Linux gündelik kullanıma hiç bir şekilde uygun değildir. Ayrıca çoğu yer linux değil Windows server 2019 deskop express kullanıyor haberin olsun.

Başlangıç olarak düşünürsek nobara Linux düşünülebilir, fedora tabanlıdır ve kullanımı kolaydır. Linuxa hakimseniz arch tabanlı Garuda Linux kullanabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,985
Üyeler
186,702
Son üye
Warque
Geri