Neler Yeni

PCye su dokuldu ne yapmaliyim

yasigu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yasin Gül
arkadaslar selam bugun masamin ustunde duran su dolu bardak dokuldu. Su masanin ustunden akip kasaya geldi gordugum kadariyla ustunde bulunan sivi sogutmanin radyatorune geldi ordan akip ekran kartina girdi. Bunlar yasanirken pc calisiyodu bir sorun gozukmuyodu kapanma cokme olmadi pcyi kendim kapattim daha sonrasinda kasayi acip gordugum yerleri kurutmaya calistim gerek kagit havluyla gerek fon makinesinin soguk kismiyla. Asil hatayi bundan sonra pcyi tekrar calistirmakla yaptim. Tekrar calistirgimda kasanin tum isiklari yaniyor tum fanlar calisiyor fakat ekrana goruntu gelmiyordu. Ben de en son ekran kartini sokup o sekilde kurumaya biraktim. Ekran kartini yakmis miyimdir ya da sorun nerede olabilir yardimci olursani tesekkurler simdiden.

Shix2x

80+ Bronze
Evet, ekran kartini bozmus olabilirsiniz. Bozulmadiysa ekran kartinin icini acip alkollu mendille silmeniz gerekiyor oksitlenme yapmamasi icin. Yapamayacaksaniz bilgisayarciya veya servise goturun(kartin garantisi iptal olmamasi icin) onlar temizlesin.

Son düzenleme:

pcbuilder

80+
Kontak temizleme spreyi, izopropil alkol ya da tinerle temizlemeniz gerekiyor. Pirince vs yatırmayın, ne kadar hızlı müdahale edilirse o kadar iyi olur. Geçmiş olsun.

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
419
İsim
Göksel
Normalde bilgisayar kasaları dış etkenlerden parçaları korumak için var ama artık her yere 500 tane fan taktıkları için şekil şukul olsun diye bir sürü hava deliği açtıkları için daha dikkatli olmak gerekiyor geçmiş olsun

arkadaslar selam bugun masamin ustunde duran su dolu bardak dokuldu. Su masanin ustunden akip kasaya geldi gordugum kadariyla ustunde bulunan sivi sogutmanin radyatorune geldi ordan akip ekran kartina girdi. Bunlar yasanirken pc calisiyodu bir sorun gozukmuyodu kapanma cokme olmadi pcyi kendim kapattim daha sonrasinda kasayi acip gordugum yerleri kurutmaya calistim gerek kagit havluyla gerek fon makinesinin soguk kismiyla. Asil hatayi bundan sonra pcyi tekrar calistirmakla yaptim. Tekrar calistirgimda kasanin tum isiklari yaniyor tum fanlar calisiyor fakat ekrana goruntu gelmiyordu. Ben de en son ekran kartini sokup o sekilde kurumaya biraktim. Ekran kartini yakmis miyimdir ya da sorun nerede olabilir yardimci olursani tesekkurler simdiden.
Allah'a dua etmelisin inşallah önemli bi şeyi yoktur diye geçmiş olsun dostum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,425
Üyeler
164,664
Son üye
nano4242
Top Bottom