Neler Yeni

PCyi kapattıktan sonra fişten çekmek

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
Evet arkadaşlar birkaç gündür bu konu hakkında inanılmaz farklı birbiri ile ters düşen cevaplar gördüm.
Bir pcyi kapattıktan sonra yani fanlar artık dönmeyi bırakıyor bilgisayarı kapat tuşuna basmışım zaten fişten çekmenin ve/veya psuyu kapatmanın zararı var mıdır?Ne olabilir bu zararı?Neden olabilir?
Artık gerçek bir cevap lazım yaa tüm bileşenleri kapatmışım fişe niye takılı tutayım çok saçma geliyor bana :)

Ted Mosby

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,756
İsim
Ahmet Baran
Fişten çıkarabilirsin de psu aç kapa yalama oluyor

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fişten çıkarabilirsin de PSU aç kapa yalama oluyor
Ben psuyu ellemiyorum zaten sadece pc salonda durduğundan ötürü fişten çekmeyi tercih ediyorum yani bunda bir sorun da göremiyorum ama bilimsel şekilde şunu açıklayacak olursa güzel bir tartışma olsun konuyu açıklığa kavuşturalım istiyorum ben

Ted Mosby

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,756
İsim
Ahmet Baran
Ben psuyu ellemiyorum zaten sadece PC salonda durduğundan ötürü fişten çekmeyi tercih ediyorum yani bunda bir sorun da göremiyorum ama bilimsel şekilde şunu açıklayacak olursa güzel bir tartışma olsun konuyu açıklığa kavuşturalım istiyorum ben
O kadar hakim değilim

Tabi doğrudur

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
398
İsim
Enes Güney
Steam
Polat Alemdar
Neden fişten çekme ihtiyacı duyuyorsunuz ? Sadece meraktan soruyorum. Forumda böyle yapanlar var çünkü merak ettim.

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
Neden fişten çekme ihtiyacı duyuyorsunuz ? Sadece meraktan soruyorum. Forumda böyle yapanlar var çünkü merak ettim.
Hocam salonda tutuyorum benim babam biraz pimpiriklidir radyasyon falan filan laf ederdi hep o nedenle küçüklükten beri öyle kullanıyorum

Tabi doğrudur

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
398
İsim
Enes Güney
Steam
Polat Alemdar
Hocam salonda tutuyorum benim babam biraz pimpiriklidir radyasyon falan filan laf ederdi hep o nedenle küçüklükten beri öyle kullanıyorum
Anladım dostum merak ettim çünkü senin gibi yapan çok var forumda anladığım kadarıyla. Acaba bişey var ben mi bilmiyorum diye düşündüm. Teşekkür ederim :)

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
Anladım dostum merak ettim çünkü senin gibi yapan çok var forumda anladığım kadarıyla. Acaba bişey var ben mi bilmiyorum diye düşündüm. Teşekkür ederim :)
Hocam iki türlü de yapan çok var :)

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Özetlemek gerekirse;
Mevzu fişi çekmek değil, fişi nasıl çektiğin.

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli

Ouzkskn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,345
İsim
....
Evet arkadaşlar birkaç gündür bu konu hakkında inanılmaz farklı birbiri ile ters düşen cevaplar gördüm.
Bir pcyi kapattıktan sonra yani fanlar artık dönmeyi bırakıyor bilgisayarı kapat tuşuna basmışım zaten fişten çekmenin ve/veya psuyu kapatmanın zararı var mıdır?Ne olabilir bu zararı?Neden olabilir?
Artık gerçek bir cevap lazım yaa tüm bileşenleri kapatmışım fişe niye takılı tutayım çok saçma geliyor bana :)

PC'yi kapattıktan sonra. PSU'yu anahtar'dan kapamanın ve Fişten çekmenin faydası vardır.

Evinizde AKIM Koruma yok ise. Aniden gelecek olan Yüksek Akım durumunda. Korumaya almış olursun.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Hocam yani daha detaylı söyleyebilir misiniz fişi nasıl çeksem sorun olur/olmaz?
Bilek kısmı önemli.
Bileğin yere 27 derecelik açıyla duracak. 28 üstü olursa oksitlenme yapabilir.
Ayrıca oda sıcaklığı 35 üstündeyse, fişi yuvadan çıkartmamak gerekiyor. 35 derece ve üstü fişin metal kısımlarına temas etmemeli.

Şaka bir yana, sistemin normal şekilde kapandıktan sonra fişi normal bir priz gibi çekebilirsin.
Ama sistemi kapattıktan sonra anakartı söktüm, psu'yu kapattım, fişi çektim dolaba sakladım, kasayı başka odaya götürdüm vb. işlemlere gerek yok.
Sadece kapatsan da yeterli oluyor.

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
Bilek kısmı önemli.
Bileğin yere 27 derecelik açıyla duracak. 28 üstü olursa oksitlenme yapabilir.
Ayrıca oda sıcaklığı 35 üstündeyse, fişi yuvadan çıkartmamak gerekiyor. 35 derece ve üstü fişin metal kısımlarına temas etmemeli.

Şaka bir yana, sistemi normal şekilde kapandıktan sonra fişi normal bir priz gibi çekebilirsin.
Ama sistemi kapattıktan sonra anakartı söktüm, PSU'yu kapattım, fişi çektim dolaba sakladım, kasayı başka odaya götürdüm vb. işlemlere gerek yok.
Sadece kapatsan da yeterli oluyor.
Tamamdır hocam ben cidden bu konuda çok ikilemde kaldım yani sürekli yapyıroum fakat zarar verdiğini öğrenirsem yapmamaya çalışırım diye düşündüm yani ben sistemi kapattıktan 15-20saniye sonra fişinden çekiyorum sonra monitörü çekyiroum ardından 3lü prizi çekiyorum :)
Ertesi gün de kalktığımda tekrardan takıyorum vb.

Top Bottom