Neler Yeni

pcyi nasıl kapatmalıyım?

ogi30

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Ogyy
arkadaşlar selamlar öncelikle yeni pc aldım ve biraz acemiyim bu konularda sorum olacaktı pcyi kapatırken nasıl kapatsam daha sağlıklı olur diğer sorumda kapatırken fişini çekmeli miyim prizin tuşundan kapatsam yeterli olur mu?

teşekkürler

Rik Sançez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım
arkadaşlar selamlar öncelikle yeni pc aldım ve biraz acemiyim bu konularda bir sorum olacaktı pcyi kapatırken nasıl kapatsam daha sağlıklı olur ?
Direk başlangıç>kapat en sağlıklısı.

Mellow_.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Azad Altun
arkadaşlar selamlar öncelikle yeni pc aldım ve biraz acemiyim bu konularda bir sorum olacaktı pcyi kapatırken nasıl kapatsam daha sağlıklı olur ?
windows tan kapatın

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
arkadaşlar selamlar öncelikle yeni pc aldım ve biraz acemiyim bu konularda sorum olacaktı pcyi kapatırken nasıl kapatsam daha sağlıklı olur diğer sorumda kapatırken fişini çekmeli miyim prizin tuşundan kapatsam yeterli olur mu?

teşekkürler
Başlangıçtan kapatın sol alttaki. Ayrıca kapattıktan sonra gece yatarken arkada PSU düğmesini kapatıp fişi çekmeniz de sağlıklı olur. Geçen gün bizim burada gece 10 kere elektrikler gidip gelmiş ama Allah'tan bir şey olmamış. Siz dediğim gibi yapın, rahat edin.

ogi30

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Ogyy
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Başlangıçtan kapatın sol alttaki. Ayrıca kapattıktan sonra gece yatarken arkada PSU düğmesini kapatıp fişi çekmeniz de sağlıklı olur. Geçen gün bizim burada gece 10 kere elektrikler gidip gelmiş ama Allah'tan bir şey olmamış. Siz dediğim gibi yapın, rahat edin.
akım korumalı priz aldım ne olur ne olmaz diye başlattan kapatıp birde prizin tuşundan kapatsam yeterli olur mu ?

Dušan Tadić

80+ Silver

teşekkürler
Senin dediğin şeylerin ikisi de aynı direkt elektriği keser...
En doğrusu başlat menüsünden kapatıp sonra elektriği kesmen

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE

teşekkürler
Öncelikle Windows + R tuşlarına basarak çalıştır bölümüne giriş yapmak gerek.

Daha sonra, ‘cmd’ komutunu yazarak Enter tuşuna basın.

Ardından Komut istemi yani cmd bölümüne, ‘shutdown -s -f -t 5’ yazılmalıdır.

5 saniye sonra bilgisayar kapanacaktır.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
akım korumalı priz aldım ne olur ne olmaz diye başlattan kapatıp birde prizin tuşundan kapatsam yeterli olur mu ?
Benim ve yukarıdaki arkadaşların dediklerini yapman yeterli olacaktır. CMD'ye falan gerek yok bence.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
@Meynn peki son olarak bir sorum olacaktı psu düğmesini kapatmasam açık kalsa bir sorun olur mu ?
Olmaz. Ben sadece elektrik kesintisi vb. olursa önlemini al diye demiştim. Zaten akım korumalı prizin varmış, onu yapmadan direkt başlangıçtan kapatıp bıraksan da olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,415
Üyeler
164,840
Son üye
cagri.aytac
Top Bottom