Neler Yeni

Pentesting'e Başlamak İstiyorum Tavsiyleriniz Nedir

Gl0ve

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
964
İsim
Yusuf Kadir ORAL
Pentesting'e başlıyacağım ama bana gereken şeyler nedir nasıl daha hızlı sökerim gibi sorular var aklımda

Gl0ve

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
964
İsim
Yusuf Kadir ORAL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam şöyle izah edeyim , siz herhangi bir şirketsiniz bende kötü niyetli bir Hacker mışım gibi sizin uygulamanıza/sitenize sızmaya çalışıyorum ve size burdan bulduğum açıkları rapor ediyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Treyarch bir bilginiz varmı hocam bu konuda

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
İngilizce bilmeniz, ve bir Pentest Lab'ine ihtiyacınız olacak. VirtualBox veya VMware ile kendi Lab ortamınızı oluşturabilirsiniz.

VMware paralıdır, ücretsiz sürümü olsa da içerisinde Snapshot özelliği yoktur. Bu durumda VirtualBox'ı tercih edebilirsiniz. Snapshot özelliği ile kayıt alıp, sorun yaşadığınızda o kayıt noktasına geri dönebilirsiniz. Tıpkı Windows'un "Sistem geri yükleme" özelliği gibi.

Son düzenleme:

Gl0ve

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
964
İsim
Yusuf Kadir ORAL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İngilizce bilmeniz, ve bir Pentest Lab'ine ihtiyacını olacak. VirtualBox veya VMware ile kendi Lab ortamınızı oluşturabilirsiniz.

VMware paralıdır, ücretsiz sürümü olsa da içerisinde Snapshot özelliği yoktur. Bu durumda VirtualBox'ı tercih edebilirsiniz. Snapshot özelliği ile kayıt alıp, sorun yaşadığınızda o kayıt noktasına geri dönebilirsiniz. Tıpkı Windows'un "Sistem geri yükleme" özelliği gibi.
Hocam özelden yazarsanız birkaç sorum daha olacak

Dönerseniz sevinirim

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Ek olarak Udemy dersi ile de Pentest uzmanı olamazsınız. Udemy eğitimleri size bilgi katsa da, asla bitirip uzman olamazsınız. Ki Udemy eğitimi satın almaya da ihtiyaç yoktur.

Kapatılmış Hesap

80+ Bronze
Ücretsiz Udemy eğitimleri ile temel atabilirsin. Yine de benim önerim PenTest için başlamadan önce işletim sistemini ve yapısını öğrenmen, nasıl çalıştığına dair fikir edinmekten fazlasını da sağlayıp başlamanı öneririm. Udemy'de en son baktığımda hala dual boot Kali veya VB üzerine kali kurup Hydra kullanımını öğretiyorlardı ki bu acizlik bile sayılabilir :) yine de basit bir oyun serverı kiralayıp (login içeren) bruteforce'u orada deneyip ne mantıkla çalıştığını anlayabilir, ardından panel zayıflığı için taramayı deneyebilirsin. Böylece ip bulma gibi gereksiz işlerle de uğraşmazsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,915
Üyeler
168,057
Son üye
lettuceboy
Top Bottom