PerlaStays Tadilatlar İçin Sponsor Arıyor!

Reaksiyon skoru
5
12-19 Eylül 2025 arası 2 aile Girne – Kıbrıs’ta bir tatil planlaması yaptık. AirBnb üzerinden PerlaStays rumuzlu kullanıcının evine talip olduk ve kiralamasını gerçekleştirdik. Eve ulaştığımızda ev sahibesi karşıladı. Sıcak ve samimi bir karşılama olduğunu kabul etmemiz gerekir . Konakladığımız sürede de evden esaslı bir şikayetimizin olmadığını da kabul ediyoruz. ( son gün bölgede fırtına vardı ve dalga sesleri ile yalıtım kaynaklığı uğultudan , çamaşır makinesinin içerisindeymişiz gibi bir his , sabaha kadar uyuyamamamıza da neden oldu mu oldu. )

Gelelim asıl hikayemize. 02.10.2025 gecesi saat 19.44 de ev sahibinin tazminat talepli mesajı ile irkildik . Talep ettiği tazminat tutarı da 45000 TL / 805 Pound. Tazminat gerekçesi de , tezgah arası seramiğini kırmış olduğumuzdu. Evi eksiksiz teslim aldıkları tarih 19.09.2025, tazminat talep edilen tarih 02.10.2025. Aradan geçmiş 13 koca gün ve var olduğu iddia olunan hasarın da bizim kusurumuzla olduğu da ispata muhtaç.

03.10.2025 günü ev ortamından ofis ortamına geçmekle, hasarın neden kaynaklanmış olabileceğini sorgulamak üzere, seramik firmaları, fayans ustaları da dahil olmak üzere en az 10 kişiye sordum. Hepsinin söylediği tek şey var, bunun kullanıcı kaynaklı meydana gelmesi ihtimali yok. Bu ya seramikten ya da imalattan kaynaklı olabilir. Seramiğin üretilmesi aşamasında bir kısım çatlaklar olabilir , zaman içerisinde bu çatlaklar belirgin hale gelir , kılcal olan çatlak da ya mutfak tezgâhının baskılaması ile çatlar, ya da seramiğin döşendiği zeminin tam doldurulmamış olması nedeni ile oluşur. Delil olarak sundukları tezgâh arası seramik yüzeyinde her hangi bir darbe yok. Yani ev sahibi PerlaStays rumuzlu Derya Hanım mutfak seramiklerini yenilemek için başka bir kurban bulmak zorunda. Bundan 10 gün öncesine kadar olumlu yorum yazmamız için yalvar yakar olan kadın , gerçek yüzünü gösterdi ve ne hakaretler ne ithamlar , ne suçlamalar.

Hasarın bizden kaynaklandığını ispat edin, neden daha öncesinde bilgilendirmeniz bizi diyorsunuz Sizi hemen bilgilendirmek zorunda değilim... diyor. Bizden daha önce de var olabilir , bizim eksiksiz teslim ettiğimiz günden bu güne 13 gün geçmiş , o sürede de olmuş olabilir diyorsunuz. başkasının malına zarar verip hiçbir şey söylememek doğru değil diyor.

Malınıza verilen zararın bizden kaynaklandığını ortaya koyun diyorsunuz , o zaman AirBnb çözer diyor.

Sözün özü arkadaşlarım , AirBnb deki olumlu yorumlara asla kanmayınız. O yorumlar yönlendirme ve psikolojik baskı ile – yalvararak – yazdırılıyor.

Bir başka husus da evi teslim ederken eksiksiz teslim aldığına dair bir yazılı tutanak da mutlaka alın. Hazır tatil sezonu bitmiş, tadilat sezonu da başlamışken tezgah arası seramik üzerindeki (ama seramiğin kendisinden , ama seramik döşenmesi aşamasında kullanılan malzeme ve işçilikten kaynaklanan nedenlerle ) kılcal çizikler için tüm mutfak seramiğini değiştirmek çabasında (dahası nihai kullanıcı tarafından meydana gelme ihtimali olmayan hasarlar bunlar , yapmak isteseniz de yapamayacağınız şeyler yani) olan çok fazla fırsatçı var etrafınızda.

PerlaStays
işletmesi ile hukuki mücadelemiz ancak başlıyor. Bugün bir tespit yaptırdım ve 3 mimar - 1 inşaat mühendisi tarafından hazırlanmış raporu ekliyorum.

Bir an için dalgınlığınıza gelse , AirBnb sisteme kayıtlı kartınızdan 45 000 lira gibi bir para çekecek , ev sahibi tamamı ile kendi kusurundan kaynaklanan hasarı size mutfağını yeniletmek sureti ile ödetecek , siz de paranızı iade alabilmek için çırpınıp duracaksınız. Ne ala memleket.

Velhasılı , tazminat nedir , nasıl alınır kısmını hep birlikte yaşayarak öğreneceğiz.

Ekler

• Teknik İnceleme Raporu_Sayfa_1.webp
    Teknik İnceleme Raporu_Sayfa_1.webp
    332.5 KB · Hit: 24
  • Teknik İnceleme Raporu_Sayfa_2.webp
    Teknik İnceleme Raporu_Sayfa_2.webp
    70.4 KB · Hit: 20
  • PerlaDays.webp
    PerlaDays.webp
    89.3 KB · Hit: 21
  • PerlaDays_2.webp
    PerlaDays_2.webp
    282.3 KB · Hit: 21
.erefsizkik malesef parayla dağıtılmıyor. Belki de en .erefsizine denk gelmişsiniz. Geçmiş olsun dostum, sonucu merakla bekliyorum...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,759
Üyeler
185,164
Son üye
oomerfarukkuzu
Geri