🔥İndirim PG27UCDM 4K 240Hz Oled 48.590₺(Amazon Depo)

5.nesil 34" lerde, görünen o ki black crush ciddi şekilde azaltılmış.

Ekler

• 1000005217.webp
    1000005217.webp
    32.2 KB · Hit: 33
  • 1000005218.webp
    1000005218.webp
    34.7 KB · Hit: 31
Son düzenleme:
27 alsam belki alışma süreci olabilirdi ama 32 kesinlikle bana göre değilmiş hocam. Bana aşırı büyük geldi hem de dediğim gibi çok çok bariz bir keskinlik farkı var o gözümü çok tırlamadı. Bir de siyah renkler nedense hiç hoşuma gitmedi evet gerçek siyah, pixeller komple kapanıyor falan filan da benim gözüm hafif parlak siyaha nasıl alıştıysa artık komple simsiyah bana kötü geldi. Dün konusunu açmıştım mesela siyahlar çok siyah diye arkadaşın biri 2-3 ayar önerdi uğraştım biraz siyahlar çok hafif düzeldi ama yine de benim oyun keyfini baltalıyordu o yüzden gece üşenmedim komple kaldırıp kutuladım iade talebi oluşturdum. Benim için PC de oled monitör defteri komple kapandı. Belki TV da bambaşkadır orasını bilemem ama PC için bana göre değilmiş.
Hocam aslında IPS'den Oled'e geçtiğinizde her oyun için yeniden gamma profili ayarı yapmanız lazım. Hani o "x görsel görünmeyene kadar kaydır" olayı var ya, bu olay kontrast seviyesi yüzünden çok değişkenlik gösteriyor. Yani aslında IPS'deki griliğin içerisinde seçilebilir olan detaylar çoğunlukla aslında sizin görmemeniz gereken detaylar ama tabi alışkanlık dediğiniz an olay bitiyor.

Ben şuana kadar dört farklı OLED monitör kullandım. Elimde OLED yokken canım istiyor, aldığımda da o bebek bakıcılığı hassasiyetinde ekranı korumaya çalışmak bir noktadan sonra sıkabiliyor. Ben de MO32U modelini satın aldım, aslına bakılırsa hem yazılımı düzgün çalışan bir model hem glossy olması sebebiyle renkler süper hem de malzeme kalitesi metal ağırlıklı olduğu için soğutma ve kalite açısından iyi fakat ben de ulan bu kadar para bayılmayıp IPS'e dönsem mi diye içimden geçiriyorum. Sırf bu yüzden eski IPS tabanlı G3223Q model monitörümü satmadım.

Teknoloji güzel şey, 15 yıl önce sapsarı renk tonlarıyla ancak telefonlara girebilmiş olan deneysel OLED ekranlar şimdi notebook'da, tablette, TV'de ve en son da monitörde ama değişmeyen tek şey burn-in olayı. Çoğu arkadaş panel nesli arttıkça dayanıklılığın fazla fazla arttığını düşünüyor ama ilerleme o kadar hızlı değil. Organik olan, piksel boyutunda bir ledin ömrü hala geleneksel arka aydınlatma için kullanılan devasa ledlere veya miniledlere göre oldukça dayanıksız durumda. İki monitörü tutacak bütçem de olmadığı için ve haricen bol Excel ve yapay zeka içeren bir çalışma tempom olduğu için büyük keyifle kullanıyor olsam da OLEDle devam mı tamam mı hala emin olamadım.

Not: Yanlış anlaşılma olmasın, mevcut modeller çok dikkatli kullanımla 4 - 5 yıl ve daha dikkatsiz kullanımda 2 yıl ve üstünde yanma belirtisi göstermeden devam edebilir.

Son düzenleme:
Hocam aslında IPS'den Oled'e geçtiğinizde her oyun için yeniden gamma profili ayarı yapmanız lazım. Hani o "x görsel görünmeyene kadar kaydır" olayı var ya, bu olay kontrast seviyesi yüzünden çok değişkenlik gösteriyor. Yani aslında IPS'deki griliğin içerisinde seçilebilir olan detaylar çoğunlukla aslında sizin görmemeniz gereken detaylar ama tabi alışkanlık dediğiniz an olay bitiyor.

Ben şuana kadar dört farklı OLED monitör kullandım. Elimde OLED yokken canım istiyor, aldığımda da o bebek bakıcılığı hassasiyetinde ekranı korumaya çalışmak bir noktadan sonra sıkabiliyor. Ben de MO32U modelini satın aldım, aslına bakılırsa hem yazılımı düzgün çalışan bir model hem glossy olması sebebiyle renkler süper hem de malzeme kalitesi metal ağırlıklı olduğu için soğutma ve kalite açısından iyi fakat ben de ulan bu kadar para bayılmayıp IPS'e dönsem mi diye içimden geçiriyorum. Sırf bu yüzden eski IPS tabanlı G3223Q model monitörümü satmadım.

Teknoloji güzel şey, 15 yıl önce sapsarı renk tonlarıyla ancak telefonlara girebilmiş olan deneysel OLED ekranlar şimdi notebook'da, tablette, TV'de ve en son da monitörde ama değişmeyen tek şey burn-in olayı. Çoğu arkadaş panel nesli arttıkça dayanıklılığın fazla fazla arttığını düşünüyor ama ilerleme o kadar hızlı değil. Organik olan, piksel boyutunda bir ledin ömrü hala geleneksel arka aydınlatma için kullanılan devasa ledlere veya miniledlere göre oldukça dayanıksız durumda. İki monitörü tutacak bütçem de olmadığı için ve haricen bol Excel ve yapay zeka içeren bir çalışma tempom olduğu için büyük keyifle kullanıyor olsam da OLEDle devam mı tamam mı hala emin olamadım.

Not: Yanlış anlaşılma olmasın, mevcut modeller çok dikkatli kullanımla 4 - 5 yıl ve daha dikkatsiz kullanımda 2 yıl ve üstünde yanma belirtisi göstermeden devam edebilir.
Yanmayan oled zor bence geleceğin teknolojisi microled

Yanmayan oled zor bence geleceğin teknolojisi microled
Burda teknoloji tandem olayı üzerinden şekillenecek gibi duruyor. Şimdi LG iki katmanlı tendem panel ile ömür ve parlaklık vaat ediyor. Samsung penta tandem diye bir panel model adını tescillemiş, yani 5 katmanlı tandem panel.

Bu böyle gider 7 katmanlı 10 katmanlı diye. Bir noktadan sonra yanma olayını bu şekilde çok uzun süreye yayabilirler.

Microled küçük monitör boyutlarında kısa vadede zor öngörülmüyor, henüz TV lerde oturup yaygınlaşamadı. Son gelen bilgilere göre 2029-2030 takvim aralığında bu teknolojiyi salacaklar ama ilk hangi ekran grubuna gelir veya beraber mi çıkış yapacak belirsiz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,200
Üyeler
192,644
Son üye
worstdev
Geri