Hocam aslında IPS'den Oled'e geçtiğinizde her oyun için yeniden gamma profili ayarı yapmanız lazım. Hani o "x görsel görünmeyene kadar kaydır" olayı var ya, bu olay kontrast seviyesi yüzünden çok değişkenlik gösteriyor. Yani aslında IPS'deki griliğin içerisinde seçilebilir olan detaylar çoğunlukla aslında sizin görmemeniz gereken detaylar ama tabi alışkanlık dediğiniz an olay bitiyor.
Ben şuana kadar dört farklı OLED monitör kullandım. Elimde OLED yokken canım istiyor, aldığımda da o bebek bakıcılığı hassasiyetinde ekranı korumaya çalışmak bir noktadan sonra sıkabiliyor. Ben de MO32U modelini satın aldım, aslına bakılırsa hem yazılımı düzgün çalışan bir model hem glossy olması sebebiyle renkler süper hem de malzeme kalitesi metal ağırlıklı olduğu için soğutma ve kalite açısından iyi fakat ben de ulan bu kadar para bayılmayıp IPS'e dönsem mi diye içimden geçiriyorum. Sırf bu yüzden eski IPS tabanlı G3223Q model monitörümü satmadım.
Teknoloji güzel şey, 15 yıl önce sapsarı renk tonlarıyla ancak telefonlara girebilmiş olan deneysel OLED ekranlar şimdi notebook'da, tablette, TV'de ve en son da monitörde ama değişmeyen tek şey burn-in olayı. Çoğu arkadaş panel nesli arttıkça dayanıklılığın fazla fazla arttığını düşünüyor ama ilerleme o kadar hızlı değil. Organik olan, piksel boyutunda bir ledin ömrü hala geleneksel arka aydınlatma için kullanılan devasa ledlere veya miniledlere göre oldukça dayanıksız durumda. İki monitörü tutacak bütçem de olmadığı için ve haricen bol Excel ve yapay zeka içeren bir çalışma tempom olduğu için büyük keyifle kullanıyor olsam da OLEDle devam mı tamam mı hala emin olamadım.
Not: Yanlış anlaşılma olmasın, mevcut modeller çok dikkatli kullanımla 4 - 5 yıl ve daha dikkatsiz kullanımda 2 yıl ve üstünde yanma belirtisi göstermeden devam edebilir.