Neler Yeni

İnceleme PHILIPS EVNIA 25" 25M2N3200W/00 240Hz 0.5ms İNCELEME VE KARŞILAŞTIRMA

Reaxein

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
selim emre kuduz
Merhabalar öncelikle ilk rehberim hatam olursa kusura bakmayınız

şuanda aktif olarak kullandığım

PHILIPS EVNIA 25" 25M2N3200W/00 240Hz 0.5ms MPRT 1MS gtg tecrübelerimi aktarmaya çalışacağım çok fazla insan soru sormuş monitör hakkında alıp denemeyen kişiler Va panel alınmaz diyip geçmişler sadece konuyu bu yüzden açtım.​

Öncelikle 5 adet farklı monitör deneyimimden sonra bunun kullandığım en iyi ikinci monitör olduğunu rahatlıkla söyleyebilirm kesinlikle CS2 VALORANT RAİNBOW SİX SİEGE gibi oyunlarda 6-13k bütçe arasında kesinlikle fiyat performans bakımından rakibi yok.Neden bilmiyorum ancak türkiye piyasasında şuan düzgün monitör bulmak çok zor rekabetçi oyunlar için 8-12k bütçe arasında resmen vasatlar fiyatlarını kesinlikle haketmiyorlar

Kullandığım monitörler:

Asus Tuf Vg259qm 280 hz

Benq Xl2546 240 hz

Viewsonic Xg2431 240 hz

Msı Nxg253r 360 hz

Phılıps Evnia 25M2N3200W 240 hz

Monitöre gelecek olursak input lag değeri olarak kullandığım en iyi monitör test sonuçlarında zaten 1.1 ms gibi bir input lag değeri çıkıyor renk kalitesi 8 bit+frc olarak geliyor renk olarak ipsden geri kalsada aralarında çok büyük bir fark yok kontrast oranı ile bunu bence kapatıyor.
Ghosting oranı:Smart response(Overdrive) off fast faster fastest olarak 4 farklı ayar var Off ayarında black smearing var onun dışında diğer modlarda pek göze çarpmıyor fastest ayarında tersine ghosting+overshoot mevcut beni rahatsız etmediği için bu şekilde kullanıyorum en iyi ayar faster overshoot veya tersine ghosting yok.Diğer bir özellik ise 0.5 ms mprt ile 1 ms gtg aynı anda açılabiliyor oluşu mprt ayarı smart MBR adı altında 0-20 arasında ayarlanabiliyor ancak parlaklık çok fazla düştüğü için çok yükseltilmesi gereksiz 0-10 arası ideal zaten monitörün kendi ghosting oranı oldukça iyi VA Panel olmasına rağmen.

GTG:Monitör vadettiği değerlerden fazlasını vermekte Gtg değeri olarak daha önce kullanmış olduğum monitörlerden benq Xl2546 ile benzer sonuçlar veriyor overshoot ve tersine ghosting olarakta çok benzer sonuçlar veriyorlar.FAST IPS'lerden MSI NXG253R dışında çoğu monitörden iyi değerlere sahip.

TotallydubbedHD kanalının inceleme videosunu buraya bırakıyorum kendim çekim yapamadığım için merak edenler bakabilir ghosting oranına.

Karşılaştırma Ve Sıralama :

5.Viewsonic XG2431 ortalama 9000 tl civarına bulunuyor yüksek input lag ve GTG değerleri çok yüksek renkler iyi denilebilecek seviyede kesinlikle önermiyorum rekabetçi oyunlar için PureXp özelliği parlaklığı mahvediyor resmen

4.Asus Tuf Vg259qm 280 hz input lag ortalamanın biraz üstü bana denk gelen modelde 280 hz oc modunda frameskip problemi vardı bu yüzden garantiden iade ettim 240 hz modunda input lag yüksekti 280 hz e göre Viewsonic ile birlikte şuanki fiyatlarını haketmeyen monitörler arasında GTG değerleri ortalama bir ips panel kadar en yüksek overdrive ayarında çok fazla overshoot var.

3.PHILIPS EVNIA 25M2N3200W

2.MSI NXG253R:kullandığım en iyi ips panel diyebilirim GTG değerleri çok iyi input lagı çok iyi en yüksek overdrive ayarında aynı şekilde overshoot var ama Asus VG259qm gibi kullanılamayacak durumda değil monitör şuan piyasada yok zaten.

1.BENQ Xl2546:denediğim monitörler arasında rahatlıkla en iyisi diyebilirim rekabetçi oyunlar için en net görüntü ve en düşük ghosting oranına sahip monitör input lag oranı Philips'ten yüksek MSI ile hemen hemen aynı ve piyasada yok.

Kendi şahsi fikrim valorant dışında rekabetçi oyunlar için ips önermiyorum akıcılık konusunda hz değerleri aynı olsa bile akıcılık konusunda va ve tn panelin gerisinde kalıyorlar monitör olarak bence kesinlikle güncel modeller araştırarak alınmalı.

Okuduğunuz için teşekkürler umarım yararlı bir inceleme olmuştur.

Bartuu

80+ Silver
5. sıraya koyduğun viewsonic xg2431 ile 2. sıraya koyduğun MSI NXG253R arasında abartı bir input lag farkı yok hatta ortalamada viewsonic daha iyi ama sen öyle gördüysen bilmiyorum.
Soldaki Viewsonic XG2431 Sağdaki MSI NXG253R (Kaynak: rtings.com)
1712469877341.jpeg
1712469895946.jpeg

Reaxein

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
selim emre kuduz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
5. sıraya koyduğun viewsonic xg2431 ile 2. sıraya koyduğun MSI NXG253R arasında abartı bir input lag farkı yok hatta ortalamada viewsonic daha iyi ama sen öyle gördüysen bilmiyorum.
Soldaki Viewsonic XG2431 Sağdaki MSI NXG253R (Kaynak: rtings.com)
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Rtings ayar olarak gecikme-overshoot dengesi olarak veriyor ayarları xg2431 total response time artıyor gördüğünüz üzere rise fall time düşüyor her ikisindede overshoot var msi'da rise fall time 0.6 ms leri görüyor input lag kısmının response time değerleri ile alakası yoktur ourverdict kısmına bakarsanız zaten + ve - kısımlarını yazıyorlar msi'da super low input lag yazarken xg2431 de adı bile geçmiyor

Ekler

• tables-max-fastest-large.jpg
    tables-max-fastest-large.jpg
    1.2 MB · Hit: 37
  • tables-max-ultra-fast-large.jpg
    tables-max-ultra-fast-large.jpg
    1.2 MB · Hit: 36

Bartuu

80+ Silver
Rtings ayar olarak gecikme-overshoot dengesi olarak veriyor ayarları xg2431 total response time artıyor gördüğünüz üzere rise fall time düşüyor her ikisindede overshoot var msi'da rise fall time 0.6 ms leri görüyor input lag kısmının response time değerleri ile alakası yoktur ourverdict kısmına bakarsanız zaten + ve - kısımlarını yazıyorlar msi'da super low input lag yazarken xg2431 de adı bile geçmiyor
Anladım peki philips evnia nın nasıl ona yorum yazmamışsınız

Luxepozz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Eren Yarbaşı
Merhaba elimde Gamepower X40 240HZ VA panel bir monitör var yeni monitör arayışındaydım xg2431 ve aoc g2zu gibi monitörler düşünüyordum philipsi de va panel görünce acaba şuan kullandığım monitörle çok farkı var mı diye merak ettim monitörümde ghosting var philipste de az da olsa olduğunu duymuştum kendi monitörümdeki ghostingi fotoğrafla çektim aşağıya bırakıyorum sen tercih yapacak olsaydın philipse mi geçerdin yoksa başka monitör mü alırdın veya gamepowerla devam mı ederdin bütçem 8-9k

fotoğraflarda overdrive en yüksekte bu arada

Ekler

• 20240407_093223.jpg
    20240407_093223.jpg
    986.8 KB · Hit: 62
  • 20240407_093231.jpg
    20240407_093231.jpg
    1.2 MB · Hit: 63

Reaxein

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
selim emre kuduz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anladım peki philips evnia nın nasıl ona yorum yazmamışsınız
video eklemiştim ama onu paylaşayım sizin için aslında hiçbiri kötü denilebilecek monitör değiller ancak 2017-2022 arası çıkış tarihliler zaten konuyu birazda bu yüzden açtım yıl geçtikçe aradaki farklar çok değişken oluyor rekabetçi oynayanlar için güncellik fark yaratıyor cidden
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba elimde Gamepower X40 240HZ VA panel bir monitör var yeni monitör arayışındaydım xg2431 ve aoc g2zu gibi monitörler düşünüyordum philipsi de va panel görünce acaba şuan kullandığım monitörle çok farkı var mı diye merak ettim monitörümde ghosting var philipste de az da olsa olduğunu duymuştum kendi monitörümdeki ghostingi fotoğrafla çektim aşağıya bırakıyorum sen tercih yapacak olsaydın philipse mi geçerdin yoksa başka monitör mü alırdın veya gamepowerla devam mı ederdin bütçem 8-9k

fotoğraflarda overdrive en yüksekte bu arada
ghosting fotoğrafını ekledim kesinlikle gamepower kadar ghosting yok overdrive açınca belli olmuyor zaten sadece kapalıyken var kendi bütçem dahilinde 12k ya kadar monitör aradım ancak en son philips'te karar kıldım CS2 rainbow six siege oynuyorum genellikle ips panellerden pek memnun kalmadığım için va geçtim gecikme ve input lag olarak xg2431 den çok daha iyi ayrıca boyut olarak xg2431 23.8 philips 24.5 inch hangi panel kafanıza daha çok yatıyorsa onu alabilirsiniz.

Ekler

• Untitled.png
    Untitled.png
    1.2 MB · Hit: 59
  • 312.png
    312.png
    220.1 KB · Hit: 56
  • 231321.png
    231321.png
    1.4 MB · Hit: 54
Son düzenleme:

Luxepozz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Eren Yarbaşı
video eklemiştim ama onu paylaşayım sizin için aslında hiçbiri kötü denilebilecek monitör değiller ancak 2017-2022 arası çıkış tarihliler zaten konuyu birazda bu yüzden açtım yıl geçtikçe aradaki farklar çok değişken oluyor rekabetçi oynayanlar için güncellik fark yaratıyor cidden

ghosting fotoğrafını ekledim kesinlikle gamepower kadar ghosting yok overdrive açınca belli olmuyor zaten sadece kapalıyken var kendi bütçem dahilinde 12k ya kadar monitör aradım ancak en son philips'te karar kıldım CS2 rainbow six siege oynuyorum genellikle ips panellerden pek memnun kalmadığım için va geçtim gecikme ve input lag olarak xg2431 den çok daha iyi ayrıca boyut olarak xg2431 23.8 philips 24.5 inch hangi panel kafanıza daha çok yatıyorsa onu alabilirsiniz.
XG2431 in philipsten önde olduğu bir yer var mı peki sizce

Luxepozz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Eren Yarbaşı
gecikme ve input lag olarak hayır görüntü kalitesi ve pureXP modunda kesinlikle önde
Görüntü kalitesi derken çok mu önde gerçi parlaklığı çok düşüyor xg2431 de onu hiç sevmedim philipste parlaklık düşme gibi bir sorun yok galiba

Sipariş verdim bu arada teşekkürler

Ekler

• image0.jpg
    image0.jpg
    127.8 KB · Hit: 50

Reaxein

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
selim emre kuduz
Görüntü kalitesi derken çok mu önde gerçi parlaklığı çok düşüyor xg2431 de onu hiç sevmedim philipste parlaklık düşme gibi bir sorun yok galiba
xg2431 pureXP=SmartMBR philips ikisindede bu özelliği açınca parlaklık düşüyor ikisindede ayar çekilebiliyor seviyesine göre görüntü kalitesi olarak ips ile va farkı orda ortaya çıkıyor renk konusunda ips daha zengin olduğu için haliyle daha kaliteli görüntü veriyor

Luxepozz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Eren Yarbaşı
xg2431 pureXP=SmartMBR philips ikisindede bu özelliği açınca parlaklık düşüyor ikisindede ayar çekilebiliyor seviyesine göre görüntü kalitesi olarak ips ile va farkı orda ortaya çıkıyor renk konusunda ips daha zengin olduğu için haliyle daha kaliteli görüntü veriyor
mbr açmaya gerek var mı sizce overdrive açsam yeter mi düşük parlaklık sevmiyorum

Reaxein

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
selim emre kuduz
mbr açmaya gerek var mı sizce overdrive açsam yeter mi düşük parlaklık sevmiyorum
öncelikle hayırlı olsun inşallah memnun eder.Kendim bazen açık bazen kapalı kullanıyorum zaten mbr kapalıykende ghosting değerleri iyi olduğu için bi problem yaratmıyor.

Top Bottom