Neler Yeni

İnceleme LG Ultragear 24GQ50F-B 1ms(MPRT) / 5ms(GtG) / VA panel Monitör Ghosting Testi

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Selamlar. Elime LG Ultragear 24GQ50F-B model monitörden geçti tesadüfen. Ben de fırsat bu fırsat diyerek en azından bir ghosting testi yapayım dedim.

Hareket performansı (UFO GHOSTİNG TESTİ)

Overdrive kapalı (off):
LG 24GQ50F-B ghosting test_off.jpg

Overdrive daha hızlı (faster):
LG 24GQ50F-B ghosting test_faster.png

Overdrive en hızlı (fastest):
LG 24GQ50F-B ghosting test_fastest.png
Edit: Overdrive normal ayarını unutmuşum ama zaten faster daha iyi olduğu için önemli değil.

Testi pek iyi yapamadım. Zira elimdeki telefon kamerası ile ancak bu kadar oluyor. Dolayısıyla daha doğrusunu görmeniz için monitör alanında en ünlü kaynaklardan pcmonitors.info'nun cihazla yapılmış profesyonel testini de koyuyorum:
1722004954688.png
Ama ilginç bir şekilde pcmonitör.info'daki modelde yüksek overdrive ayarında bile çok fazla ghosting var. Benim elime geçen modelde gözümle gördüğüm böyle değil. Demek ki LG sonradan farklı panele geçmiş ya da birden fazla panel kullanmış bu modelinde.

Karşılaştırabileyin diye koyuyorum bu test de çok hızlı bir IPS panele ait:
Acer XV272U V.jpg

Kendi testime göre gördüğünüz üzere LG monitörde her ayarda çok fazla ghosting var. Kapalı ayarda oyun oynanmayacak derecede fazla. En hızlı ayarda ghosting hala çok fazla olsa da kapalıya göre bayağı azalmış. Ancak bu sefer de köşedeki cırtlak mavi renkten anlaşılacağı üzere açık renkt ters ghosting oluşmuş. Daha hızlı ayarında koyu renkte yine ters ghosting var ancak daha açıkta yok. Daha hızlı ile en hızlı arasında çok fazla ghosting farkı olmadığı ve ters ghosting daha rahatsız edici olduğu için daha hızlı (faster) ayarı kullanmanızı öneririm.

Sonuç

Rekabetçi ve hızlı oyunlar için alınmaması gereken bir model. "Ultragear", "oyuncu monitörü" zırvalıkları pazalamadan ibaret. Daha önce forumda defalarca belirttiğimiz gibi çıktı: ucuz VA panel monitörler rekabetçi oyunlar için alınmaz.

Ek:
Aslında görüntü kalitesi için de pek çok test yaptım ve fiyatına göre beklediğimden çok daha iyiydi ancak gördüğüm gibi yakalayacak bir fotoğraf makinem olmadığı için fotoğraflarını çekmedim. Deneyimlerimi anlatmak isterdim ancak vaktim kısıtlı. Bu model için değmeyeceğini düşündüm. Monitörü tekrar bilgisayarıma bağlarsam panel modelini öğrenip yazarım. Böylece bendeki model ile pcmonitors.info'daki arasındaki farkın nedeninin bu olup olmadığını doğrulayabilirim. O zaman görüntü kalitesi için de mini bir inceleme paylaşabilirim yine bu konudan. Tabii talep olursa.

@Abdullah Hacıgül

Son düzenleme:

Aykut D.

80+ Gold
Demek ki LG sonradan farklı panele geçmiş ya da birden fazla panel kullanmış bu modelinde.
-Lg sıklıkla uzun süre satışta olan cihazlarında panel revizyonu yapıyor zamanında panel değişimi için söktüğüm lg monitörlerde aynı model olmasına karşın bir modelde innolux panel diğer monitörde auo panel kullanılmııştı ki bunu televizyonlarındada yapıyor .
Bu test de elimdeki ana monitöre ait. Çok hızlı bir IPS paneldir kendisi
-Model nedir ? Ghosting testi baya bir iyi .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Lg anakart ve besleme kartları oldukça kaliteli heleki paneli iyi bir model satın alınırsa ömürlük kullanılabilir. Çin cihazları ile kalitesi bir tutulamaz ama çok incesine takılmayan 165hz olsun yeterli fiyatı uygun şekilde sade kullanıcıya uzun yıllar gidebilecek bir monitör .

-Va panel yapısı gereği ıps kadar hızlı olamıyor eğer en hızlı monitör bende olsun ghosting olmasın diyenlere 19 inç crt monitör öneririm :D .

-İncelemesi için @Fantastiktürk arkadaşa ellerine sağlık faydalı bir inceleme olmuş (y) .
Mesaj otomatik birleştirildi:

-Lg sıklıkla uzun süre satışta olan cihazlarında panel revizyonu yapıyor zamanında panel değişimi için söktüğüm lg monitörlerde aynı model olmasına karşın bir modelde innolux panel diğer monitörde auo panel kullanılmııştı ki bunu televizyonlarındada yapıyor .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Lg anakart ve besleme kartları oldukça kaliteli heleki paneli iyi bir model satın alınırsa ömürlük kullanılabilir. Çin cihazları ile kalitesi bir tutulamaz ama çok incesine takılmayan 165hz olsun yeterli fiyatı uygun şekilde sade kullanıcıya uzun yıllar gidebilecek bir monitör .

-Va panel yapısı gereği ıps kadar hızlı olamıyor eğer en hızlı monitör bende olsun ghosting olmasın diyenlere 19 inç crt monitör öneririm :D .

-İncelemesi için @Fantastiktürk arkadaşa ellerine sağlık faydalı bir inceleme olmuş (y) .
up

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Diğer markalar da yapıyor sıklıkla. Alırken birden fazla incelemeye bakmak lazım. Özellikle farklı panel çeşidi konuşulmuş mu araştırmak lazım. Gelince de servis menüsünden kontrol etmek lazım. Şahsen elimdeki Acer'in hangi panel olduğunu çözene kadar canım çıkmıştı. Çin, Kore, İngilizce forumları falan taradım. En son TR'de alanları bulup servis menülerini istedim öyle aldım. Çok çakallık dönüyor bu işte...
Acer XV272U V. Türkiye'deki model revize edilmiş, güncel firmware ile gelen sürüm. U KV ile aynı donanım/yazılım birebir (Bunu öğrenene kadar canım çıktı.):
(RTINGS'in test yönteminin eski olduğunu hatırlatırım ancak ufo testte gördüklerimiz de bunu doğruluyor zaten.)
çok incesine takılmayan 165hz olsun yeterli fiyatı uygun şekilde sade kullanıcıya uzun yıllar gidebilecek bir monitör .
Çok incesine takılmamak bu değil ama. Keslinlikle hızlı ve/veya rekabetçi oyunlar için önermem. Karanlık temada yazı uygulamalarını (Discord, Office VB.) sık kullanıyorsanız kör olma ihtimaliniz var (!) 🤣
Bir de VA panelleri bu şekilde genellememek lazım. Rekabetçi oyunları aşırı ciddi oynamayanları tatmin edecek hızda VA monitörler var. Elbette fiyatları tuzlu ama aşırı değil. Ayrıca G7 gibi aşırı tuzlu ama IPS hızında yeni nesil VA'lar da var. Ucuz VA'dan genel olarak bahsettiğim alanlarda uzak durmak lazım.

Edit: neden VA monitörlerde siyah temada yazı kullanılmaz bknz: reddit linki

-Lg anakart ve besleme kartları oldukça kaliteli heleki paneli iyi bir model satın alınırsa ömürlük kullanılabilir. Çin cihazları ile kalitesi bir tutulamaz
Öyle deme Çinliler de iyi yapıyor. Aynı segmente bilindik markalardan aynı panel ve daha iyi yazılım kullanan Avrupa'da adını duymadığımız ve sadece Çin gibi bölgelerde satış yapan pek çok marka var. Monitörleri araştırırken gördüğümde baya şaşırmıştım. Tabii iç yapı kalitesini bilmem ama monitör olarak iyiler.

Acer yeni serilerden sökmüşlüğün var mı hocam? Onlar nasıl?

Son düzenleme:

Aykut D.

80+ Gold
Öyle deme Çinliler de iyi yapıyor. Aynı segmente bilindik markalardan aynı panel ve daha iyi yazılım kullanan Avrupa'da adını duymadığımız ve sadece Çin gibi bölgelerde satış yapan pek çok marka var. Monitörleri araştırırken gördüğümde baya şaşırmıştım. Tabii iç yapı kalitesini bilmem ama monitör olarak iyiler.
6-8 cof kullanmak yerine bütün yükü 2 4 cof flexine yönlendiriyor çinliler ve panelleri tez bozuluyor . Panel bozulmasa bile 3-4 seneye beslemesi mefta oluyor .

Hocam bana bu seriler muhtemelen 1-2 seneye gelir çünkü cihazlar yeni arızalanmaları gerekiyor nede olsa ben tamirciyim servis değilim .

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Üstteki soruma bakabilir misiniz acaba?
Edit: Aynı anda yazdık.
6-8 cof kullanmak yerine bütün yükü 2 4 cof flexine yönlendiriyor çinliler ve panelleri tez bozuluyor . Panel bozulmasa bile 3-4 seneye beslemesi mefta oluyor .

Hocam bana bu seriler muhtemelen 1-2 seneye gelir çünkü cihazlar yeni arızalanmaları gerekiyor nede olsa ben tamirciyim servis değilim .
Yeni derken 2020 sonrası zaten. Acer nitrolar falan.

Aykut D.

80+ Gold
Yeni derken 2020 sonrası zaten. Acer nitrolar falan.
2017 modeller geliyor ofis tarzı çerveleri biraz kalın oyuncu olanları az ama yanlış değilsem modelleri Acer xf serileri g24/2790 agon serileriydi . Back light arızasından gelmişti baktığımdada yorgun monitörlerdi epey kullanılmıştı . Tez bozulmuyor acer ama malzeme kalitesi biraz zayıf gajır gujur plastik sesi çok . 2020 ler tükana daha gelmedi .d .

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu konunun hiç görüntülenme almaması çok garip. Maksimum kutu açılımı denebilecek ya da basit testlerin dahi yanlış yapıldığı monitör konuları bundan çok daha fazla tıklanıyor 😅 Ben de PCH ya da ModArt gibi yanliş ghosting testi yapsaydım daha çok tıklanır mıydı acaba 🧐

Aykut D.

80+ Gold
Bu konunun hiç görüntülenme almaması çok garip. Maksimum kutu açılımı denebilecek ya da basit testlerin dahi yanlış yapıldığı monitör konuları bundan çok daha fazla tıklanıyor 😅 Ben de PCH ya da ModArt gibi yanliş ghosting testi yapsaydım daha çok tıklanır mıydı acaba 🧐
Taninirlik meselesi ...

Senerr

80+ Bronze
Samsung Odyssey G3'ün piyasadaki rakibi bu.

raxon46

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Yuşa Eskalen
hocam LG 24” Ultragear 24GS65F-B 1ms (Gtg) 180Hz incelemesi gelir mi be

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1