Neler Yeni

İnceleme Samsung Odyssey G6 G65B 1ms(GtG) / VA panel (LS27BG652EUXUF) Monitör Ghosting Testi

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Enes Hamza Arslan
hdmi 2.1 kullaniyorum fakat monitoru suan hicbir sekilde oyun moduna alamiyorum.
hocam monitörü bugün evime getirdim ve kurdum ancak bilgisayarıma bağlantı yapamıyorum baya çıldırttı beni. Hdmi üzernden bağlıyorum laptop görüyor sonrasında görmüyor bağlantı kopuyor. Nasıl çözülecek by durum bilmiyorum driverları da güncelledim laptopta, belki kablodandır diyerekten şu an type-c dp çevirici almaya gidiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Enes Hamza Arslan
Nasıl yani anlamadım. Gereken bant genişliğinin pek çok şeye bağli olduğunu biliyorsunuz degil mi? 4:4:4 + 10 bit + 240Hz + QHD demek QHD 240Hz'in en yüksek bant genişliği gerektiren versiyonu demek. Bu da 30 GBPS'e denk geliyor. FRL olduğu için tam karşilamıyor olma ihtimali var. DSC olmaması için FRL5 lazım. Muhtemelen o monitör 2.1'de de DSC kullanıyor. Kılavuzunu bir kontrol etmek lazım detaylı bilgi için.

Bununla birlikte DP1.4 de ancak 2K + 240HZ + 4:4:4 + 8 bit konfigürasyonunda DSC kullanmaz. 10 bit için yine DSC lazım.

Eğer 8 bite düşürürseniz DP 1.4 de HDMI 2.1 FRL4 de DSC olmadan yeterli gelir. 8 ile 10 arasındaki farkı görmeniz için 10 bit içerik izliyor olmanız lazım ki bu da neredeyse her zaman HDR demek. Bu monitör dahi HDR için yeterli olmadığindan neredeyse her zaman SDR kullanacaksınız. O yüzden sıkıntı olmamalı. Şu rehberimi kontrol edebilirsiniz:
Ama tabii aldığınız ürünün tüm özelliklerini kullanmanız hakkınız.

Dediğim gibi önce bir DP 1.4 kablosu ile deneyin.
Hocam 32inchi bugün vatan bilgisayar üzerinden alıp kurdum. Ölü piksel ve diğer çizgisel testleri nasıl yapmalıyım? Herhangi bir sorunla karşılaşmadım ben ölü piksel testinde. Laptopumda hdmi ve usb typce-c thunder bolt 4 display portu vardı. Kutunun içinden zaten display to display bir kablo çıktı. Ben de typce-c to display dönüştürücü aldım ve bununla beraber bağlantısını yaptım. 4K 60 HZ destekliyor dönüştürücü. Monitör zaten 2k destekliyor o yüzden 240 hz aldığımda problem yaratmadı şu anlık. Eklemek istediğiniz yapmam gereken bir durum var mı başka acaba ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,612
Üyeler
167,530
Son üye
Rozolsky
Top Bottom