Pi-hole tarafından 4 saatte engellenen trackerlar.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Reaksiyon skoru
16,068
öncelikle kısaca bahsedeyim raspberryi pi zero üzerinde pihole kullanıyorum. ağda bir dns serverı oluşturuyor ve bilgisayarı, akıllı tvyi, telefonu yönlendirirsen internete raspberry üzerinden bağlanıyor. pi-hole dediğim şey de aslında bir yazılım. belirli domainlerden gelen reklam ve trackerları engellemeye yarıyor. bu engelleme işlemini yaparkende istatistik tutuyor. sizlerle o tabloyu paylaşacağım ancak öncelikle yaptığım kullanımlardan bahsedeyim.

ana bilgisayarımda 2 işletim sistemi yüklü. win10 ve ubuntu 20.04. akşam 7de işten çıkıp eve geldim. yemeğimi yedim ve bilgisayara oturmam 20:00ı buldu. saat 8 den bu saate kadar yani yaklaşık 4 saatte sadece 30-40 dakika windows açıktı ve tek yaptığım fifa21 oynamak oldu. daha sonra linuxe geçip internette takılmaya başladım. youtubeda gezdim ve yapmam gereken araştırmaları yaptım. yaklaşık 3 saat linux üzerinde internette gezdim. bunun yanında eşimin ve benim telefonum da pihole üzerinden internete bağlı ve ikisi de xiaomi.

30-40 dakika sadece fifa21 oynayıp kapatmama rağmen microsoft ve origin listedeyken, 3 saat boyunca araştırma yapıp, youtubeda video izlememe rağmen ubuntunun listede olmaması beni sevindirdi. bilgisayar kullanımımın doğru şekilde olduğunu düşünüyorum. yalnız telefonlarla ilgili endişelerim doğdu. bu kadar çok xiaomi trackerı engelleyeceğini tahmin etmezdim. miui arayüzüne geri dönmüştüm ama en kısa zamanda tekrar pixelexperience yüklemeyi düşünüyorum.

biraz fazla uzattım. tablo aşağıda;
Screenshot from 2021-04-12 23-43-19.png

Google uygulamaları entegreymiş miui'den kurtulsan da Google peşini bırakmaz. Lineage OS öneririm.
google uygulamalarını zaten kullanıyorum. o yüzden ondan pek bir kaçışım yok. keep, documents, gmail, fotoğraflar, takvim, drive, haritalar. hepsini aktif olarak kullanıyorum. ama lineage da denerim. bu sefer onu yükleyeyim. farklılık olsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,501
Üyeler
195,645
Son üye
Solzte
Geri