Ping Sorunu

Reaksiyon skoru
56
Bugün öğle üzeri Türknet'in internetini kullanmaya başladım. Yaklaşık 30 mbps download, 3 mbps upload alıyorum, ping de 25-30 civarı. Ama bu akşam arkadaşlarla Discord'dan konuşurken bile sesleri laglanıyordu oyunda ise daha da beterdi. Herkesin pingi 60 civarı iken benim 110 falandı. Modemi yeni aldım https://www.hepsiburada.com/asus-ds...l-vdsl-fiber-usb-modem-router-p-HBV00000K4EPM . Sizce sorun ne.

bağlantın kablolu mu yok wireless mı? modeme bağlı kaç kişi var? wifi ise eer herkes aynı bandı mı kullanıyor? modeme mesafen nedir? modem yazılımın güncel mi?

bağlantın kablolu mu yok wireless mı? modeme bağlı kaç kişi var? wifi ise eer herkes aynı bandı mı kullanıyor? modeme mesafen nedir? modem yazılımın güncel mi?
wireless kullanıyorum. Aramda 4 metre ya var ya yok. Modeme 3 cihaz bağlı. Bant konusunda hiç bir ayarlama yapmadım. Modem yazılımını da güncelleme falan yapmadım, nereden yapabilirim?

modemin sadece 2.4 bandında yayın yapıyor, herhangi bir ayarlama yapmana gerek yok. modem yazılımına gelecek olursak, onu modem arayüzüne bağlanarak yapabilirsin. tarayıcıda 192.168.1.1 yazarak modemin arayüzüne girebilirsin. üretici aksini söylememişse, şifren muhtemelen admin/admin olacaktır. modeme bağlı diğer cihazların da ağ trafiğine etkisi olacaktır. onları da kontrol edebilirsin. download/güncelleme vs. yapıyor olabilirler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,623
Üyeler
190,070
Son üye
akrepx
Geri