Neler Yeni

Pini kırık işlemci sorun çıkarır mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mehmet Aydoğan
AMD Ryzen 5 1600 işlemci buldum çok uygun fiyata ( ikinci elden ) ancak sorun şu ki satıcı arkadaş termal macun sürecekken işlemcinin köşedeki pinlerinden birini kırmış. Ben bikac aydır bu sekilde kullanıyorum perfomans kaybı vs yok diyor. Sizce sorun oluşturabilecek bir durum mu ?

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Çok çok ucuz değil ise alma.

ErenROG

80+ Gold
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,258
İsim
Eren Karakılıç
Sizi kandırıyor. Kırık pinli işlemci çalışmaz. Çalışsa da sorun çıkaracağı garanti. Pini yaptırabilirsiniz ama bence asla alınmaması gereken bir ürün.

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Alperen
Bazı pinler RAM'lerle alakalı bazıları görüntü bazıları ise ek güç pinleri oluyor. Hangisinin koptuğunun önemi var. Bende 2 tane pin kırık intel işlemcide fakat hiç bir sıkıntı çekmiyorum. Sadece RAM slotumun 1 tanesi çalışmıyor. Yedek güç pinlerinden biri kırıldıysa genel anlamda hiç bir sıkıntı çekmezsiniz. Büyük ihtimal sadece OC performansını etkiler gibime geliyor.

Hawkz

80+ Bronze
Sık sık mavi ekran hatası verecektir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kırılan pinin görevine bağlı bir durum. Onun bir pin şeması var ama arayıp bulmaya üşendim. 200 300 liraya satılıyorsa şemaya bakılıp alınabilir. Sonraki dönemde eger kırılan pin dış tarafta ise ince bir işcilik ile lehimlenebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,053
Üyeler
168,232
Son üye
fnecata
Top Bottom