Öncelikle hepiniz incelememe hoş geldiniz. Bugün sizlere Pioneer APS-SL3N 240 GB SSD'yi inceleyeceğim.
Öncelikle ürünü almak isterseniz buradan alabilirsiniz;
En ucuz Pioneer APS-SL3N-240 SATA 3.0 2.5" 240 GB SSD fiyatlarını Akakçe ile takip et! Pioneer APS-SL3N-240 SATA 3.0 2.5" 240 GB SSD özelliklerini incele, fırsatları kaçırma!
www.akakce.com
3D NAND Flash for Greater Endurance and Power Efficiency Powered by 3D NAND Flash, which delivered a better performance and reliability. Pioneer APS-SL3N solid state drive upgraded your computers with ultra-high speed and efficient power saving. Brings in Ultra-fast Start-Up, Shutdown, and...
pioneer-iot.com
SSD incelemeleri anlık olarak yapıldığında iyi gözükse de bir süre sonra çoğu SSD çuvallıyor. Bu nedenle bu incelemeyi 2 yıl sonra yapma gereksinimi duydum. Ürünü satın almadım, hediye geldi. Kendim alsam muhtemelen ''Pioneer ne ya?'' diyip almazdım. Ancak bedava geldiği için çok umursamadım taktım geçtim.
SSD 240 GB modelini tercih ettim, ürün 222 GB veriyor sizin kullanımınıza. Öncelikle ürünün okuma yazması hakkında 2 değer buldum, birisi 500MB okuma, 400 MB yazma; diğeri 520 MB okuma, 450 MB yazma. Ben 520-450 olduğunu düşünüyorum çünkü 500-400 olması garip olur incelemenin devamında testlerde göreceksiniz neden böyle düşündüğümü.
Crystal Disk Mark hız testi sonucu:
Gördüğünüz üzere, yazma değeri 414MB. 500-400 olarak satılan bir ürünün 414 MB olması saçma olurdu bence. Bu nedenle 520-450 baz alacağım.
Alıntıyı görüntüle
HD Tune Error Scan testi:
Alıntıyı görüntüle
Crystal Disk Info:
11 TB okuma, 5 TB yazma, 3454 saat çalışma sürem var. Durum bu. 40 derece birazcık yüksek. 28-29 derecelerde çalışan SSD'lerin olduğunu düşünürsek.
Alıntıyı görüntüle
Bu siteden de bulduğum bilgileri aktaracağım;
Alıntıyı görüntüle
Buna tıklayıp indirin.
Şöyle bir ekran çıkacak, buradan ata.exe olanı seçin.
Alıntıyı görüntüle
Böyle ekran geliyor.
Alıntıyı görüntüle
Buradan SSD'nize tıklayın ve sonuçları görün.
Alıntıyı görüntüle
Bende durum bu şekilde. Micron 64L QLC kullanıyor. Giriş seviyesi kalıyor.
Sonuç:
Kronik sorunu yok diye biliyorum, bu sebeple tercih edilebilir.