Piyasa ne olacak

Eren Kurtuluş

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
458
Selam arkadaşlar bir bilgisayar almaya karar verdim ve araştırmaya başladım. Epic - S-Class gibi sistemlere baktım. Epic sistem kimi zaman 5899TL kadar düşebiliyordu ve bende almaya karar verdim. Bir yerden para gelecekti elime onu bekliyordumki birden corona belası çıktı. Epic ve S-Class 7100- 7500TL fiyat bandına kadar çıktı. 1 Ay içerisinde 5900TL lik bir sistem 7100TL olunca bende sistemi düşürmek zorunda kaldım. Fakat sistemler her geçen gün 100 - 200TL zamlanıyor. 1 Hafta önce V4 sistem 4500TL iken şuan 5200TL ve artmayada devam ediyor. Satıcılarda stok yok. Bu durum ne zaman düzelir? Corona geçtikten sonra ne kadar beklemem gerekir?

Tahminim 4 5 aya düzeleceği doğrultusunda ama tamamen benim görüşüm bu.

Selam arkadaşlar bir bilgisayar almaya karar verdim ve araştırmaya başladım. Epic - S-Class gibi sistemlere baktım. Epic sistem kimi zaman 5899TL kadar düşebiliyordu ve bende almaya karar verdim. Bir yerden para gelecekti elime onu bekliyordumki birden corona belası çıktı. Epic ve S-Class 7100- 7500TL fiyat bandına kadar çıktı. 1 Ay içerisinde 5900TL lik bir sistem 7100TL olunca bende sistemi düşürmek zorunda kaldım. Fakat sistemler her geçen gün 100 - 200TL zamlanıyor. 1 Hafta önce V4 sistem 4500TL iken şuan 5200TL ve artmayada devam ediyor. Satıcılarda stok yok. Bu durum ne zaman düzelir? Corona geçtikten sonra ne kadar beklemem gerekir?
malesef ki öyle doların yükselmesine düşmesine bağlı her şey yerli ekran kartı işlemcimiz olmadığı sürece dolara bağlıyız malesef

bence en az 2 3 ayımız var dolar için ise bence 5 6 ay bende senin gibi sitem alıcaktım ama fiyatlar uçtu diye bekliyorum

Önce stoklar çoğalacak sonra ülkemizde kurlar düşüşe geçicek. Normalleşme başlayınca inşallah iyiye gideriz.

Bence haziran sonu gibi normale dönmeye başlar...

Bundan 2 hafta öncesi olsaydı kesinlikle şimdi al derdim ama şu an fiyatlar dolardan bağımsız olarak aşırı yükseldi. Stok azlığı yüzünden deniyor. Stoklar birkaç ayda normale dönerse fiyatlar biraz aşağı inebilir. Ama şunu söyleyeyim herkes hayat normale dönecek dolar düşücek diye bekliyor. Türkiyenin ise ödemeler dengesi açığı her ay artıyor. İmf veya fed ile anlaşma olmadığı sürece dolarda ciddi düşüş olmaz.

Geri