Selamlar, dostlar RR V1'i biliyorsunuz DDR3 X3440 sistem kurmuştum bu sefer DDR4 olsun APU olsun istedim.
Uzatmadan başlayalım.
1- Anakart : Asus B450 M-K
Başlıkta yazan fiyatı bu modele göre hesaplayacağım siz 50 TL fark ile daha bilindik olan Gigabyte modelini tercih edebilirsiniz.
Anakart ve tüm masaüstü bilgisayar parçaları sıfır, ikinci el seçenekleri, uygun fiyatları ve GET ile satın alma fırsatlarıyla bilgisayar alışverişinde ilk adres sahibinden.com'da
www.sahibinden.com
Anakart ve tüm masaüstü bilgisayar parçaları sıfır, ikinci el seçenekleri, uygun fiyatları ve GET ile satın alma fırsatlarıyla bilgisayar alışverişinde ilk adres sahibinden.com'da
www.sahibinden.com
2- İşlemci : Ryzen 3 2200G
650 TL fiyattan 3 tane ilan koyuyorum bu işlemciye ilerleyen zamanlarda RX 570'e kadar ekran kartı takabilirsiniz.
İşlemci ve tüm masaüstü bilgisayar parçaları sıfır, ikinci el seçenekleri, uygun fiyatları ve GET ile satın alma fırsatlarıyla bilgisayar alışverişinde ilk adres sahibinden.com'da
www.sahibinden.com
İşlemci ve tüm masaüstü bilgisayar parçaları sıfır, ikinci el seçenekleri, uygun fiyatları ve GET ile satın alma fırsatlarıyla bilgisayar alışverişinde ilk adres sahibinden.com'da
www.sahibinden.com
www.sahibinden.com
3- Ram : 2x8 GB DDR4
Apu sistemlerde performansı büyük ölçü de etkileyen bileşen ramlerdir, çift kanal büyük bir etkendir.
RAM Bellek ve tüm masaüstü bilgisayar parçaları sıfır, ikinci el seçenekleri, uygun fiyatları ve GET ile satın alma fırsatlarıyla bilgisayar alışverişinde ilk adres sahibinden.com'da
www.sahibinden.com
RAM Bellek ve tüm masaüstü bilgisayar parçaları sıfır, ikinci el seçenekleri, uygun fiyatları ve GET ile satın alma fırsatlarıyla bilgisayar alışverişinde ilk adres sahibinden.com'da
www.sahibinden.com
4- Güç Kaynağı : Aerocool VX-Plus 400-500W
Güç kaynağı tarafında sistemimize 400W rahat yetecektir ama benim önerim sadece 33 TL fark ile 500W almanız.
İleride ekran kartı eklerken sorun çıkarmaması için.
Aerocool AE VXP400 Plus 400W Güç Kaynağı : Amazon.com.tr: Bilgisayar
www.amazon.com.tr
Aerocool 500W VX PLUS Serisi Aktif PFC Güç Kaynağı (AE-VXP500) en uygun fiyatı GittiGidiyor'da! Aerocool 500W VX PLUS Serisi Aktif PFC Güç Kaynağı (AE-VXP500) incelemesi, yorumlar, özellikleri, fiyat ve taksit seçenekleri için tıklayın!
www.gittigidiyor.com
5- SSD : XrayDisk 256 GB (Aliexpress)
@Mert Özkaya'nın kullandığı ve sıkıntısız olduğunu söylediği bu SSD'yi tercih etmemizin sebebi Aliexpress kupon sistemi ile ucuza almış olmamız.
Ülkenizi Brezilya seçtikten sonra 84 TL değerindeki kuponu kullandığınız zaman fiyatımız bayağı düşüyor.
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
tr.aliexpress.com
Buton tekrardan kaldırıldı ama bende çözüm biter mi bitmez ! Bu linkten kampanyaya erişip kupon kazanmaya devam edebilirsiniz ! https://a.aliexpress.com/_mNVaHwL Kuponun hala nasıl alındığını bilmeyen arkadaşlar için @Mert Özkaya gayet açıklayıcı bir şekilde anlatmış...
forum.donanimarsivi.com
6-Kasa : Uzay Montaj - Ucuz kasa
Bütçemiz dibinde dibi olduğu için uzay montaj kullanmanızı öneriyorum.
Ama illa sistem toplu bir yerde olsun diyorsanız 50 TL bandında kasalar bulabilirsiniz ikinci el.
Can sıkıntısı işinize yarayabilecek bir sistem kurmaya çalıştım umarım hoşunuza gitmiştir okuduğunuz için teşekkür ederim.