Neler Yeni

Platin çıkarma ameliyati oldum

ugur1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
uğurcan
Merhabalar 2 yıl önce sağ ön kolum iki yerden parçalı kırıldı ameliyat oldum 2 platin koydular şimdi ise o platinleri çıkarma ameliyatı oldum, kırık ameliyatından sonra kolumda ve parmaklarimda bayağı bir hareket kısıtlılığı vardı bilegim yukarı aşağı oynamiyordu, parmaklarım açılmıyordu, vb kısıtlılıklar vardi lakin 1 sene sonunda duzeldi bu sorunlar şimdi olduğum platin çıkarma ameliyatından sonra parmaklarımı tam açamıyor ve çok hissetmiyorum aynı şeyleri yaşar mıyım acaba?

ege1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Ege
Merhabalar 2 yıl önce sağ ön kolum iki yerden parçalı kırıldı ameliyat oldum 2 platin koydular şimdi ise o platinleri çıkarma ameliyatı oldum, kırık ameliyatından sonra kolumda ve parmaklarimda bayağı bir hareket kısıtlılığı vardı bilegim yukarı aşağı oynamiyordu, parmaklarım açılmıyordu, vb kısıtlılıklar vardi lakin 1 sene sonunda duzeldi bu sorunlar şimdi olduğum platin çıkarma ameliyatından sonra parmaklarımı tam açamıyor ve çok hissetmiyorum aynı şeyleri yaşar mıyım acaba?
genel anestezimi yaptılar yoksa lokal mi

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,027
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
ameliyattan sonra hareketsiz kaldı mı kolun bir süre

ugur1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
uğurcan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar lokal anestezi sonrası genel olarak parmaklarımds hissizlik ve uyuşukluk var ama bu serçe parmağımda özellikle çok daha fazla hem uyuduk hem çok az hissediyorum lokal anestezi iğnesi sırasında kolum da elektriklrnmr olmuştu sizce düzelir mi bu durum?

Son düzenleme:

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,948
İsim
Selim
Arkadaşlar lokal anestezi sonrası genel olarak parmaklarımds hissizlik ve uyuşukluk var ama bu serçe parmağımda özellikle çok daha fazla hem uyuduk hem çok az hissediyorum lokal anestezi iğnesi sırasında kolum da elektriklrnmr olmuştu sizce düzelir mi bu durum?
Fizik tedavi olmalısın ve sinir hasarı oldumu bunu kontrol ettirmelisin diğer türlü kalıcı hasara neden olabilir muhtelemen donma olmuştur genelde deprem mahdurlarinda rastlanır uzun süre aynı pozisyonda kaldığında donma oluşuyor fizik tedaviye yönlendirirler ilk önce sinir hasarı tespiti yaptırın daha sonra fizik tedaviye başla

ugur1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
uğurcan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fizik tedavi olmalısın ve sinir hasarı oldumu bunu kontrol ettirmelisin diğer türlü kalıcı hasara neden olabilir muhtelemen donma olmuştur genelde deprem mahdurlarinda rastlanır uzun süre aynı pozisyonda kaldığında donma oluşuyor fizik tedaviye yönlendirirler ilk önce sinir hasarı tespiti yaptırın daha sonra fizik tedaviye başla
Hocam iyileşmeme ihtimali var mı sinirlerin fiziğe fslsn gittiğimiz halde

OrnFox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Berkant Mercan
Korkunu anlıyorum, ben de çok fazla ameliyat oldum. Fizik tedavi ile düzeleceğinden emin olabilirsin, merak etme. Ancak hastanelerin fizik tedavi bölümlerine gitmeni pek önermem. Eğer imkanın varsa, zorlayarak bile olsa özel bir fizik tedavi merkezine gitmeni tavsiye ederim.

ugur1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
uğurcan
Korkunu anlıyorum, ben de çok fazla ameliyat oldum. Fizik tedavi ile düzeleceğinden emin olabilirsin, merak etme. Ancak hastanelerin fizik tedavi bölümlerine gitmeni pek önermem. Eğer imkanın varsa, zorlayarak bile olsa özel bir fizik tedavi merkezine gitmeni tavsiye ederim.
Teşekkürler

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,948
İsim
Selim
Hocam iyileşmeme ihtimali var mı sinirlerin fiziğe fslsn gittiğimiz halde
Donma da fizik tedavi çok önemli hatta tedavi edilmezse donma olan yeri keserler deprem zamanı fizik tedaviye donmadan gittiğim de orada ki çoğu kişi deprem mağduru donma için fizik tedavi alıyorlardı bazıları donma için olan fizik tedaviye yanıt veremedigi için uzuvları kesik gelmişti onun haricinde ameliyet sırasında sinir hasarı olmasi yaygın bir durum onun için ayrıca doktora gitmelisin

Top Bottom