PLATİN VEYA VİDA ASKERLİĞE ENGELMİDİR

YUSUFE3

80+
Reaksiyon skoru
0
MERHABA 17 YAŞINDAYIM GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE DEĞİŞİK BİR SEBEBTEN DOLAYI SOL BAŞ PARMAGIMI KIRDIM NORMAL KIRIK ZANNEDİYORDUM ANCAK TENDONLU KIRIMIŞ BU YÜZDEN MECBURİ BİR ŞEKİLDE AMELİYATA GİRDİM VE PLATİN VEYA VİDA TAKMIŞLAR TAM TERİMİNİ BİLMİYORUM AMELİYAT İZİ 5 CM İZ ANCAK PLASİK CERRAHİ YARDIMIYLA ARTIK İZLER GİDERİLEBİLİYOMUŞ ANCAK RONTGENDE BU TAKTIKLARI ŞEY BELLİ OLUYOR VE ASTSUBAY YADA TEĞMEN OLAMAM DİYE KORKUYORUM SAĞLIK RAPORUNDA SIKINTI ÇIKARIRMI ?

MERHABA 17 YAŞINDAYIM GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE DEĞİŞİK BİR SEBEBTEN DOLAYI SOL BAŞ PARMAGIMI KIRDIM NORMAL KIRIK ZANNEDİYORDUM ANCAK TENDONLU KIRIMIŞ BU YÜZDEN MECBURİ BİR ŞEKİLDE AMELİYATA GİRDİM VE PLATİN VEYA VİDA TAKMIŞLAR TAM TERİMİNİ BİLMİYORUM AMELİYAT İZİ 5 CM İZ ANCAK PLASİK CERRAHİ YARDIMIYLA ARTIK İZLER GİDERİLEBİLİYOMUŞ ANCAK RONTGENDE BU TAKTIKLARI ŞEY BELLİ OLUYOR VE ASTSUBAY YADA TEĞMEN OLAMAM DİYE KORKUYORUM SAĞLIK RAPORUNDA SIKINTI ÇIKARIRMI ?
Onun belli bi engel boyutu var test ediliyorsun eğer çabuk yorulmana vb. Nedenelere sebep vermiyorsa bişey olmaz

Önce geçmiş olsun — tendonlu kırıklar gerçekten basit kırıklara göre daha zorlayıcı olabiliyor.

Askerî sağlık yönetmeliği konusunda açık ve net konuşmak gerekirse: başparmak kırığı nedeniyle yapılan ameliyat, platin/vida kullanımı veya ameliyat izi tek başına astsubay ya da subay olmanı engelleyen bir durum değildir.
Ancak burada belirleyici olan fonksiyonel durumundur, yani:

💡 Sağlık raporunda hangi kriterlere bakılıyor?

Askerî sağlık yönetmeliğinde üst ekstremite (kol–el–parmak) için esas değerlendirme şunlara göre yapılır:

1. Hareket kaybı var mı?
    • Başparmakta tam açma–kapama, kavrama ve güç fonksiyonları normal ise sorun olmaz.
  2. Güç kaybı var mı?
    • Kavrama gücünde belirgin azalma yoksa genelde elverişli sayılırsın.
  3. Kalıcı fonksiyon bozukluğu var mı?
    • Tendon hasarı sonrası tam iyileşme olmaz, hareket kısıtlılığı kalırsa sorun olabilir.
    • Ama ameliyat izi, platin/vida gibi tıbbi materyaller sorun oluşturmaz. Birçok asker, polis, astsubay veya subay adayı bu tip ameliyatlardan sonra sorunsuz şekilde mesleğe kabul edilir.
  4. Günlük kullanımı engelleyen bir durum var mı?
    • Yazma, tutma, silah kullanma, ince motor beceri gibi fonksiyonlarda ciddi kayıp aranır.

📌 Platin/vida röntgende görünmesi engel olur mu?

Hayır.
Röntgende görünmesi tek başına elenme sebebi değildir. Önemli olan fonksiyonel kayıp olup olmamasıdır.

📌 Plastik cerrahinin iz tedavisi askeri raporu etkiler mi?

Hayır, iz tedavisi tamamen kozmetiktir ve rapora bir etkisi olmaz.

✔️ Sonuç

Eğer:

• Hareketin normale yakın dönerse,
  • Ağrı kalmazsa,
  • Kavrama gücün tam olursa,
  • Kalıcı kısıtlama olmazsa,

Astsubaylık veya subaylık başvurusunda büyük ihtimalle sorun yaşamazsın.

⭐ Tavsiyem

• Ameliyattan sonra fizik tedavi ve el rehabilitasyonunu ihmal etme.
  • Kontrolde doktorundan “kalıcı fonksiyon kaybı yoktur” şeklinde bir rapor alabilirsen, askerî muayenede işini kolaylaştırır.

Onun belli bi engel boyutu var test ediliyorsun eğer çabuk yorulmana vb. Nedenelere sebep vermiyorsa bişey olmaz
Ve ayreten 17 yaşındasın isteğe bağlı olarak 20-22 yaşında özel bi hastanede çıkartabilirsin ama tendonmluk için olduğunu sanmıyorum doktorlar hemen ameliyat masasına yatırırlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,136
Üyeler
186,297
Son üye
Berat33
Geri