Neler Yeni

Yardım Power supply patladı...

psist0n

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
EFE AKBAY
Merhaba.

Geçen Yaz aylarında bilgisayar toplamıstım, PC indirme islemi yaparken aniden patlayıp şarteli attırdı. Kasanın güç bağlantılarını söktüm ama şalter attığı için evin diğer prizleri çalışmıyor.

Güç kaynağı modelim: Seasonic 750W Gold PSU. Sinerji'den 0 satın almıştım, garantiye girer mi yoksa kullanıcı hatası mı derler? Nasıl bir yol izlemeyelim? Başıma ilk kez geliyor.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Merhaba.

Geçen Yaz aylarında bilgisayar toplamıstım, PC indirme islemi yaparken aniden patlayıp şarteli attırdı. Kasanın güç bağlantılarını söktüm ama şalter attığı için evin diğer prizleri çalışmıyor.

Güç kaynağı modelim: Seasonic 750W Gold PSU. Sinerji'den 0 satın almıştım, garantiye girer mi yoksa kullanıcı hatası mı derler? Nasıl bir yol izlemeyelim? Başıma ilk kez geliyor.
Memo'nun kaybettiği C4 patlamış beyler(!)
Bence garantiye yolla şansını dene derim ama sen zorlamadıysan ve garantisi varsa değiştirmek zorundalar .
O PSU iyi bir PSU şaşırtıcı ama olabilir teknoloji şans işi.

Jakobiyan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Jakobiyan
fps marka bir psu almıştım. yüksek sıcaklıktan dolayı gümledi. otg koruması yokmuş . garantiye gitti değişim verdileri sıfır ürün geldi. çok ısınan bir kasa yapısına sahipsen otgli al derim ben diğerini satıp corsair cv650 aldım memnunum. Ama fsp saolsun 0 ürün gönderdi

psist0n

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
EFE AKBAY
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
fps marka bir psu almıştım. yüksek sıcaklıktan dolayı gümledi. otg koruması yokmuş . garantiye gitti değişim verdileri sıfır ürün geldi. çok ısınan bir kasa yapısına sahipsen otgli al derim ben diğerini satıp corsair cv650 aldım memnunum. Ama fsp saolsun 0 ürün gönderdi

Hocam baktıgım psuların hiçbirinde yazmıyor bu otg koruması

umutbeedir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Umut BEDİR
İlgilendiği Kategoriler
Tasarım ve Oyun
Instagram
chox.ia
Steam
https://steamcommunity.com/id/untiliwin/
Discord
umt.bdr
Hocam çok geçmiş olsun. Sıcaklık durumu, nasıl bir konumda çalışıyordu, daha önce ses anlamında bir aktiviteyle karşılaştınız mı, gibi sorulara cevap vermelisiniz. PSU'larda genelde OTG koruması bulunmaz diye biliyorum.

psist0n

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
EFE AKBAY
Hocam çok geçmiş olsun. Sıcaklık durumu, nasıl bir konumda çalışıyordu, daha önce ses anlamında bir aktiviteyle karşılaştınız mı, gibi sorulara cevap vermelisiniz. PSU'larda genelde OTG koruması bulunmaz diye biliyorum.

Teşekkürler. Hocam aşırı sıcaklık yoktu ve kasa kapağı açık kullanıyordum. ekran kartı sıcaklıgım yükteyken 50-55 derece. ve psu için kapalı ayrı bir alan var kasanın altında alttan ızgaralı.

51Dc-7-0GfL._AC_SL1000_.jpg

Kasa bu.

Daha önce anormal bir durum yaşamadım gayet güzel çalışıyordu.

umutbeedir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Umut BEDİR
İlgilendiği Kategoriler
Tasarım ve Oyun
Instagram
chox.ia
Steam
https://steamcommunity.com/id/untiliwin/
Discord
umt.bdr
Teşekkürler. Hocam aşırı sıcaklık yoktu ve kasa kapağı açık kullanıyordum. ekran kartı sıcaklıgım yükteyken 50-55 derece. ve psu için kapalı ayrı bir alan var kasanın altında alttan ızgaralı.

51Dc-7-0GfL._AC_SL1000_.jpg

Kasa bu.
Psu gibi malzemeler altta değil olabildiğince açıkta tutulması gereken parçalardır diye düşünüyorum. Ayriyeten power verimlilik puanı 80+ olsa bile bence bir güç testine sokmadan uzun süreli kullanıma geçirmeyin derim.

psist0n

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
EFE AKBAY
Psu gibi malzemeler altta değil olabildiğince açıkta tutulması gereken parçalardır diye düşünüyorum. Ayriyeten power verimlilik puanı 80+ olsa bile bence bir güç testine sokmadan uzun süreli kullanıma geçirmeyin derim.

Bu kasada nereye takabilirim ki hocam psuyu :D

umutbeedir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Umut BEDİR
İlgilendiği Kategoriler
Tasarım ve Oyun
Instagram
chox.ia