Neler Yeni

Powerboost psu nasıl

Arkadaşlar hazır sistem aldım rx 6600 i5 12400f yanında kasa psu powerboost 650w luk bu psu sorun yaşatirmı patlama vs bi yerlerde gormustum bununla ilgili yazı bütcede kalmadı sizce kesin değistirmelimi?

MuratAbiGF Fedaisi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,214
İsim
İlker
İlgilendiği Kategoriler
Ekipmanlar,Sistem Parçaları,Teknik ve Yazılımsal Sorunlar vb.
Instagram
ahmetkayaofficial01
Discord
Ahmetkaya#9513
Arkadaşlar hazır sistem aldım rx 6600 i5 12400f yanında kasa psu powerboost 650w luk bu psu sorun yaşatirmı patlama vs bi yerlerde gormustum bununla ilgili yazı bütcede kalmadı sizce kesin değistirmelimi?
Psu bence o kadar hızlı patlamaz ama diğer markalara göre ömrü biraz daha kısa olur

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
İş görür ama değiştirebiliyorsanız şuan veya ilerde değiştirin.

Kalitesiz modellerdir sistemi elektriksel arızalardan koruyamayıp sistemin bir sorunda bozulmasına sebep olabilir. Tabi şans işi belki 10 yıl böyle bir durum yaşamazsınız sistem de sapasağlam kalır 😀

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
PSU'nun patlaması sorun değil. Patlarken diğer parçalara zarar verip vermemesi önemli. İçindeki tam modeli ve özelliklerini bilmeden iyi ve ya kötü demek doğru olmaz ama powerboostun kaliteli PSU'su olup olmadığından emin değilim. Sorunsuz kullanırsın elektiriksel bir problem yaşamadığın sürece. Eğer içim rahat etsin dersen kaliteli bir PSU almak için 1300 TL'yi gözden çıkarmalısın.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
İş görür ama değiştirebiliyorsanız şuan veya ilerde değiştirin.

Kalitesiz modellerdir sistemi elektriksel arızalardan koruyamayıp sistemin bir sorunda bozulmasına sebep olabilir. Tabi şans işi belki 10 yıl böyle bir durum yaşamazsınız sistem de sapasağlam kalır 😀
Diger parcalara zarar verirmi

priwchu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
789
İsim
ozan canbaşal
en hızlı ulaşılabilir c4

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Akim korumali prizde aldim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Itopyaya girin hazir sistemlerin hepsi powerbooat ile gamepower psu

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,201
İsim
Murat Orhan
Akım korumali priz ile kullanırsan hiç bişey olmaz. Sonuçta hiç bir marka patlaması için psu üretmiyor.

Elektrik tesisatı sağlamsa zarar vermez ama elektrik hattında bir sorun olursa da sistemi bu sorundan korumaz 😀
Akım korumalı priz ile sorun çıkarmaz.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Akım korumali priz ile kullanırsan hiç bişey olmaz. Sonuçta hiç bir marka patlaması için psu üretmiyor.

Akım korumalı priz ile sorun çıkarmaz.
Çıkarabilir, akım koruması çok önemli bir şey değil onu genelde PSU da ayarlıyor zaten. Asıl sıkıntı voltaj dalgalanmaları 😀

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,201
İsim
Murat Orhan
Çıkarabilir, akım koruması çok önemli bir şey değil onu genelde PSU da ayarlıyor zaten. Asıl sıkıntı voltaj dalgalanmaları 😀
Sistem PSU'nun hepsini kullanmayacağı/kullanamayacağı için sorun yaratması biraz güç. PSU patlatmak için özel çaba sarf etmek gerekiyor bile diyebilirim.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Sistem PSU'nun hepsini kullanmayacağı/kullanamayacağı için sorun yaratması biraz güç. PSU patlatmak için özel çaba sarf etmek gerekiyor bile diyebilirim.
PSU patlaması bazen iyi bir şey bile sayılır. Ve her patlayan PSU sistemi bozmaz.

Demek istediğim şey şu. Diyelim bir trafo patladı ve eve aniden bir saniyeliğine 1000W geldi ve elektrik gitti. Kaliteli bir PSU gerekirse kendini yakar sistemi bundan korumaya çalışır, kalitesiz bir PSU daha yüksek voltaj geldiğini bile anlayamadan sisteme direk yüksek voltajı verir. Bu da büyük ihtimalle çoğu bileşeni bozar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,201
İsim
Murat Orhan
PSU patlaması bazen iyi bir şey bile sayılır. Ve her patlayan PSU sistemi bozmaz.

Demek istediğim şey şu. Diyelim bir trafo patladı ve eve aniden bir saniyeliğine 1000W geldi ve elektrik gitti. Kaliteli bir PSU gerekirse kendini yakar sistemi bundan korumaya çalışır, kalitesiz bir PSU daha yüksek voltaj geldiğini bile anlayamadan sisteme direk yüksek voltajı verir.
Dediğiniz şey akım koruması ile çözülüyor ama..

Top Bottom