Powertronic fuelx lite

userozay

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhaba arkadaşlar husquvarna svartpilen 250 motorsikletim var ve internette gezinirken fuelx lite ya da pro diye bir cihaza denk geldim bu cihazı Türkiye de bulamadım Türkçe olarak herhangi bir içerik de çekilmemiş

kısaca
FuelX Lite ve FuelX Pro, modern motosiklet motorları için geliştirilmiş elektronik yakıt enjeksiyon optimizasyon cihazlarıdır. Her iki cihaz da motorun çalışma parametrelerini sürekli izleyerek, hava-yakıt karışımını en uygun seviyede tutar ve böylece motor performansını artırır.

diyorlar Türkiye de bulamadım sizce boş bir şey mi bilgisi olan var mı?

Bende araştırdım performans sağlamıyor. Lambda yani oksijen sensörü kullanarak alt devirlerdeki fakir karışımı zenginleştiyor. Bu sayede daha yumuşak stabil çalışıyor. Çünkü euro 5 normları gereği motorları fakir karıma ayarlıyorlar. Fakir karşımda motorara zarar. Motor alt devirlerde kullanıyor oksijen sensörünü ani gazlarda yüksek devirlerde devreden çıkıyor. Motorun kendi ecu haritalandırması devreye giriyor. Yani fakir karşım hala devam ediyor performans almak istiyorsan ecu ya yazılım şart. Ürün sadece alt devirleri stabil hala getiriyor yakıtı biraz daha artırarak motorun daha iyi çalışmasını sağlıyor. Performansa etkisi yok.

Geri