Prizde bulunan dsl yuvası kablo değişimi mümkün mü?

Reaksiyon skoru
77
Arkadaşlar merhaba yeni taşındığım evdeki prizlerde modemi takabileceğim dsl yuvası hat yuvası mevcut turknetten nakil yaptırdım gelip bagladılar fakat apartmanın kutusuna aldığım paket tam hızda gelirken modemden pc ye max. 20mbps olarak geliyor turknetteki arkadaş apartmana 69 mbps geldiğini ev içi tesisat kablosunun değişmesi gerektiğini söyledi. Bende diğer odalardaki hat yuvalarında test ettim hepsinde max 20 mbps e kadar cıkıyor hız. Bu kablonun değişmesi mümkün mü daha iyi bir kablo geçirilebilir mi yoksa dışarıdan mı kablo çekmek lazım? Apartmanın içinden doğalgaz borusuna sararak indirmeyi düşündüm fakat her katta doğalgaz borusunun etrafını sıvamışlar ne yapıcam önerisi olan var mı?

Arkadaşlar merhaba yeni taşındığım evdeki prizlerde modemi takabileceğim dsl yuvası hat yuvası mevcut turknetten nakil yaptırdım gelip bagladılar fakat apartmanın kutusuna aldığım paket tam hızda gelirken modemden pc ye max. 20mbps olarak geliyor turknetteki arkadaş apartmana 69 mbps geldiğini ev içi tesisat kablosunun değişmesi gerektiğini söyledi. Bende diğer odalardaki hat yuvalarında test ettim hepsinde max 20 mbps e kadar cıkıyor hız. Bu kablonun değişmesi mümkün mü daha iyi bir kablo geçirilebilir mi yoksa dışarıdan mı kablo çekmek lazım? Apartmanın içinden doğalgaz borusuna sararak indirmeyi düşündüm fakat her katta doğalgaz borusunun etrafını sıvamışlar ne yapıcam önerisi olan var mı?
Kablo sabit değilse duvardan geçen eski kabloya yeni kablo sıkıca bağlanır eski kablo çekilir böylece kolayca yapılır ama kablo kolay kolay çıkmaz gibiyse işiniz zor.

Bugün müsait oldum odamdaki prizi söktüm ve sonuç cat3 takmış adamlar kafayı yemelik ya kablonun ucuna dedıgın gıbı baglayıp çekmeyi düşündüm acaba nasıl bir yol izlerim dedim boat kapağımı ne var ya oradan anlasılır ben oynayınca kabloyla dedim abi boatı bir açtım ki içerisi sanki mahşer yeri kablolar iç içe sıkış tıkış prizden bırak kapı gırısındekı boat'a ulaşmayı bir de ordan apartmana cıkıcam ve 4 kat aşağı kablo cekicem imkansız görünüyor iç tesisattan kablo çekmek. Sanırım uzuuun bir kablo alıp 30 metre kadar camdan aşağıya indirip apartmandaki ankastreye bağlıcam speedtest bu yüzden 20 ye asla cıkmıyor anlamış oldum şimdi elektrikçi çağırmadan ve kablo almadan önce gittim kısa bir cat6 kablo aldım onu kendım apartman kutusuna takıp uzatmayla modemi bağlayıp test yapıcam eğer cat6 kablo ile apartman kutusundan modeme gelen hız yıne 20 cıkarsa , türknet'in anasını laciverte boyucam asşdkjasşd

Ekler

• WhatsApp Image 2025-09-25 at 21.45.38_d7b5c640.webp
    WhatsApp Image 2025-09-25 at 21.45.38_d7b5c640.webp
    49.2 KB · Hit: 6
  • WhatsApp Image 2025-09-25 at 21.45.44_21ab5cd5.webp
    WhatsApp Image 2025-09-25 at 21.45.44_21ab5cd5.webp
    57 KB · Hit: 6
  • 1.webp
    1.webp
    6.3 KB · Hit: 7
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR