Neler Yeni

Prize Takarken Kıvılcım Çıkması

Merhaba, masanın altına yeni çoklu priz yaptırdım. Bununla beraber notebook fişini prize takarken ufak bir kıvılcım çıktığını gördüm. Bunun sebebi nedir ve ne gibi etkileri olur?

Vitor Pereira

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Aynı sorun bende de var. cevabını bende bekliyorum...

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
Merhaba, masanın altına yeni çoklu priz yaptırdım. Bununla beraber notebook fişini prize takarken ufak bir kıvılcım çıktığını gördüm. Bunun sebebi nedir ve ne gibi etkileri olur?
prizden kaynaklı. bendede vardı priz değiştirdik zor bir işlem değil şalteri kapatıp yapabilirsin

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Priz eski değil yeni taktırdım ama nedense böyle bir problem var. Prizi değiştirmekle uğraşmak istemiyorum çünkü ne de olsa yeni takıldı. Bunun bir zararı var mı?

MYSTIC

80+ Silver
Hocam akım koruyucu prizler var ondan alırsanız en sağlıklısı olur.Bende de var o sorun ama hiç akım koruyucu prizlerde karşılaşmadım bu sorunla

MuratGH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Murat GH
Eğer prize fişi takınca kıvılcım çıkıyorsa bir kaç sebebi oluyor genellikle
1 Elektrik prizinin iç tutucularının açılması ( genişlemesi )
2.Topraklama hattının zayıf yada hiç olmaması.
3.Kullanılan kabloların veya fişin içinde buluna birleşim yerlerinin bozulması az temas etmesi.
Çoğunlukla bu sebeplerden yapar kıvılcım atması.

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,318
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Bizim köyde de öyleydi. Laptopu şarja takınca kıvılcım çıkıyordu bi gün tesisat yandı ufaktan 😛

MİTSUKİ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ali Tuğra
Priz eski değil yeni taktırdım ama nedense böyle bir problem var. Prizi değiştirmekle uğraşmak istemiyorum çünkü ne de olsa yeni takıldı. Bunun bir zararı var mı?
Olası bir elektrik tepmesinde binada topraklama yoksa kötü bir sonuç meydana gelebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,829
Üyeler
164,201
Son üye
guneypro07
Top Bottom