Programlamaya başlamak için C Dili mi C# mi?

ayberimsi

80+
Reaksiyon skoru
36
Henüz hiçbir bilgim olmamasına karşın proglamlama öğrenmek istiyorum. Şuan aklımda python , c ve c# var. Nasıl başlanılır veya hangi uygulama indirilir bilmiyorum. Tamamen yeni başlıycağım. C öğrenirsen birçok dilin mantığını çözersin diye okudum. Nasıl, nerden veyahut hangi kaynaktan başlıycağım bilmiyorum. Daha 9.sınıfım yani önümde uzun bir yol var. Lütfen bilgisi olanlar bana yön gösterebilir mi?

Python'dan başlasan daha iyi ama ikisi arasından C'den başla.

Henüz hiçbir bilgim olmamasına karşın proglamlama öğrenmek istiyorum. Şuan aklımda python , c ve c# var. Nasıl başlanılır veya hangi uygulama indirilir bilmiyorum. Tamamen yeni başlıycağım. C öğrenirsen birçok dilin mantığını çözersin diye okudum. Nasıl, nerden veyahut hangi kaynaktan başlıycağım bilmiyorum. Daha 9.sınıfım yani önümde uzun bir yol var. Lütfen bilgisi olanlar bana yön gösterebilir mi?
Python la başla. Sonra Java ve C#.

ne yapmak istediğine bağlı, ben webtasarım istiyorum mesela, önce HTML sonra Python öğreneceğim.
Nereden öğreneceğine gelirsek de BTK'ya başvur ve oradan istediğin dilin dersini bitir, sertifika veriyorlar sana.
Onun dışında YouTube'da da bir sürü kaynak var bakabilirsin.

ne yapmak istediğine bağlı, ben webtasarım istiyorum mesela, önce HTML sonra Python öğreneceğim.
Nereden öğreneceğine gelirsek de BTK'ya başvur ve oradan istediğin dilin dersini bitir, sertifika veriyorlar sana.
Onun dışında YouTube'da da bir sürü kaynak var bakabilirsin.
Şuan özellikle yöneldiğim bi yön yok. Dediğim gibi henüz 9. sınıfım ve önümde uzun bir yol var. Temelden öğrenerek ilerlemek istiyorum. Ne önerirsiniz?

Şuan özellikle yöneldiğim bi yön yok. Dediğim gibi henüz 9. sınıfım ve önümde uzun bir yol var. Temelden öğrenerek ilerlemek istiyorum. Ne önerirsiniz?
Python iyi bir başlangıç olur, dersleri hiç aksatmadan bitir, en kötü gününde bile 1 saat vaktini ayır.
Ve dediğim gibi BTK akademiye başvur ücretsiz sertifika al.

Öncelikle Algoritma nedir? akış şeması nasıl kurulur gibi teorik olarak başlarsan sonrasında önerim pythondur ama c veya c# arasından seçim yapmak gerekirse C dilinden başlamanı öneririm.

Python iyi bir başlangıç olur, dersleri hiç aksatmadan bitir, en kötü gününde bile 1 saat vaktini ayır.
Ve dediğim gibi BTK akademiye başvur ücretsiz sertifika al.
Zaten özellikle şu zamanlarda yeterince boş vaktim oluyor. :) 1-2 saat vaktimi ayırabilirim. BTK akademiye de bakıcam ayrıca. Teşekkür ederim herkese.
Anladığım kadarıyla python ve c dili arasında bir seçim yapmam gerekicek.

Zaten özellikle şu zamanlarda yeterince boş vaktim oluyor. :) 1-2 saat vaktimi ayırabilirim. BTK akademiye de bakıcam ayrıca. Teşekkür ederim herkese.
Anladığım kadarıyla python ve c dili arasında bir seçim yapmam gerekicek.
basit bir dille başlasın diye python öneriyorsun (ki diğer dillere benzememesi ondan başka bir dile başka bir dilden ona geçmeyi zorlaştırıyor örneğin bu iki dilden birini öğrenmek isteyen arkadaşın pythondan c'ye geçmezi çok zorlaşacak), ikisi arasından zor olanı seçiyorsun?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,654
Üyeler
187,866
Son üye
quiez
Geri