Neler Yeni

Psikiyatrik ilaçlarım sizce gerekli mi?

Merhaba, antidepresan kullanmam yasak denebilir ama 30 mg Duxet kullanıyorum yine de.

Şu anda antipsikotik olarak;

5 mg Zyprexa
100 mg Largactil
10 mg Norodol
50 mg Keday XR

Mevcut. İlaçlarımı kesmemin kötü sonuçlar doğurabileceğine inanıyorum, zira sinirlilik had safhada mevcut, hatta hafif psikopati dürtülerimi de ilaçlarla bastırıyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce ilaçlarıma nizami olarak devam mı etmeliyim, yoksa bırakmak ya da kullanmak bir şeyi değiştirir mi? Bu arada karaciğerim idare eder, böbrekler de iyi durumda.

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
599
İsim
Murat Cemal
psikolojik terapiye gittin mi? açıkcası geçmişle alakalı bir sorunun varsa bunu ilacın çözmesini beklemek ne kadar doğru olur? bunu aslında bize değil doktoruna sormalısın..

• Konu Sahibi Konu Sahibi
psikolojik terapiye gittin mi? açıkcası geçmişle alakalı bir sorunun varsa bunu ilacın çözmesini beklemek ne kadar doğru olur? bunu aslında bize değil doktoruna sormalısın..
Hocam inanın uzun süreler denedim ve bazı şeylerin farkındalığını kazandım ama 7 aydır gitmiyorum. Belki yeniden başlarım. Psikiyatriye mecbur 2 ayda bir gidiyorum.

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Lloyd
Merhaba, antidepresan kullanmam yasak denebilir ama 30 mg Duxet kullanıyorum yine de.

5 mg Zyprexa
100 mg Largactil
10 mg Norodol
50 mg Keday XR

Mevcut. İlaçlarımı kesmemin kötü sonuçlar doğurabileceğine inanıyorum, zira sinirlilik had safhada mevcut, hatta hafif psikopati dürtülerimi de ilaçlarla bastırıyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce ilaçlarıma nizami olarak devam mı etmeliyim, yoksa bırakmak ya da kullanmak bir şeyi değiştirir mi? Bu arada karaciğerim idare eder, böbrekler de iyi durumda.
Çok geçmiş olsun. Eğer kontrol dışı bir durumun varsa ilaç şart oluyor. Bu tarz ilaçları minimum dozda başlamak ve devam etmek en iyisi, zira yan etkileri bünyeye fazla gelebiliyor. Doktoruna danışmalısın önce. Ama iyileşmeden ilaçları bırakırsan muhtemelen daha da kötüleşir mental durumun. Kullanma talimatlarını da okumadıysan baştan sona oku istersen, Yan Etkiler kısmı hariç; o bölümde yalnızca Yaygın ve Çok Yaygın yan etkileri okursun. Ayrıca düzenli terapi almadan da ilaçlar pek bir işe yaramıyor.

Zyprexa'nın ağır yan etkileri var, kestik o yüzden. 5 mg idi zaten, artık kullanmayacağım. Largactil de 50 mg devam. Norodol 10 mg, Keday XR 50 mg. Bakalım.

Pukiina

80+ Bronze

5 mg Zyprexa
100 mg Largactil
10 mg Norodol
50 mg Keday XR

Dostum psikiyatri ilaçlarının bir anda kesilmemesi gerek. Hemde bunu kendin yapmamalısın. Olduğununun zıttı bir durum yaşayabilirsin. (sinirlilik, öfke, yoksunluk vs). Miligramı ne olursa olsun bu tip ilaçlar doktor onayına bağlı kesiliyor ya da dozu yükseltip düşürülüyor. Doktorunla konuşmalısın bir anda kestireceğini de düşünmüyorum kademeli bir şekilde düşürecek ve kesecektir. Tabi senin ne durumda olduğunu kontrol ettikten sonra. O yüzden doktoruna görünene kadar ve bırakmak istediğini ona da danışmana kadar onun fikri olmadan bırakmaman gerek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Lincoln Clay

5 mg Zyprexa
100 mg Largactil
10 mg Norodol
50 mg Keday XR

Kardeşim bu konuyu uzman ekibe görüşerek neticelendire bilirisin burada söylenenlere aldırma işinin uzmanına danışman senin için daha yararlı olur

Dostum psikiyatri ilaçlarının bir anda kesilmemesi gerek. Hemde bunu kendin yapmamalısın. Olduğununun zıttı bir durum yaşayabilirsin. (sinirlilik, öfke, yoksunluk vs). Miligramı ne olursa olsun bu tip ilaçlar doktor onayına bağlı kesiliyor ya da dozu yükseltip düşürülüyor. Doktorunla konuşmalısın bir anda kestireceğini de düşünmüyorum kademeli bir şekilde düşürecek ve kesecektir. Tabi senin ne durumda olduğunu kontrol ettikten sonra. O yüzden doktoruna görünene kadar ve bırakmak istediğini ona da danışmana kadar onun fikri olmadan bırakmaman gerek.
Hocam doktorun dediği şekilde kullanıyorum şu anda. 2 ayda bir psikiyatr görüyorum bu arada.

Pukiina

80+ Bronze
Hocam doktorun dediği şekilde kullanıyorum şu anda. 2 ayda bir psikiyatr görüyorum bu arada.
Hocam şöyle o yüzden bir anda bırakmamalısın. Çünkü ilaçlar seni olduğundan daha geriye itebilir. O yüzden kesinlikle bırakmak istiyorsan, yeni bir randevu alıp doktora görünmeni konuşup buna göre doz ayarlaması veya bırakma olayını görüş derim. Görününe kadar da kesinlikle bırakma

Top Bottom