Psu dan tıkırtı gelmesi arıza çıkarırmı?

SetupKey

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhaba. 1 senesi dolmadı daha hazır sistem almıştım. Psu dan tıkırtı sesi geliyordu 2-3 ay önce süpürge-fön makinası ile temizledim sonrasında ses kesilmişti şimdi tekrar başladı yine aynı şekilde temizledim ama ses devam ediyor. Fana kadar söktüm takılma vs. yok içerden geliyor yağlamak için fanda çıkmadı yerinden arasından sürebildiğim kadar makine yağı sürdüm yine kesilmedi. Böyle kullansam bir problem çıkarır mı? Furmark ve amd master ile ikisinide aynı anda test yaptım bir sıkıntı veya ses de bir yükselme olmadı. Psu model: fsp hyper 80+ pro 650w bronz sertifikalı.

Ses geliyor derken ne durumda geliyor ? güç kaynağını ele alıp salladığında mı geliyor ? kasada kendi kendine çalışırken mi geliyor ?

Ses geliyor derken ne durumda geliyor ? güç kaynağını ele alıp salladığında mı geliyor ? kasada kendi kendine çalışırken mi geliyor ?
pc açılışından itibaren sürekli çalışırken, yani yükde ve yükde olmadan yükdeyken de ses değişmiyor sabit

Tek hareketli parça fan. Farklı fan takabilirsin. Bulunur mu bilmem. Soketi biraz tuhaf.

Plastik ince uzun parça bulup fanın arasına sokun pc yi çalıştırın ses varmı yokmu bakın sonra plastik parçayı çıkarın 30-40 saniye fan dönmemesi sorun olmaz.

Ben daha önce böyle deneyerek buldum sorunu aynı fandan aldım taktım PSU ya ses kesildi.

Ama bozuk fan ilk çalışmada 1 dk civarı ses yapıp kesiliyor daha önce içini açmışsınız kabloda sürtüyor olabilir

Plastik ince uzun parça bulup fanın arasına sokun pc yi çalıştırın ses varmı yokmu bakın sonra plastik parçayı çıkarın 30-40 saniye fan dönmemesi sorun olmaz.

Ben daha önce böyle deneyerek buldum sorunu aynı fandan aldım taktım PSU ya ses kesildi.

Ama bozuk fan ilk çalışmada 1 dk civarı ses yapıp kesiliyor daha önce içini açmışsınız kabloda sürtüyor olabilir
sıkıntı belli fanda bişeyde var zatende. kablo felan sıkışmadı ben zaten ses geliyor diye açmıştım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,498
Üyeler
174,886
Son üye
efraim006
Geri