Neler Yeni

Çözüldü✓ PSU kablosuna(?) dokununca bilgisayar kapanıyor

Bupper

80+
Öncelikle forumda yeniyim. Konuyu bu yüzden yanlış bir şekilde açmış olabilirim kusura bakmayın.

Konu başlığında da dediğimin gibi PSU kablosunun prize takılan kısmına hafifçe değsem bile bilgisayar kapanıyor. Bilgisayar kapandıktan sonra hoparlör ve klavye gibi çevre donanımlarının birkaç kere ışıkları yanıp sönüyor. En son bu sorun olduğunda PSU'dan birkaç tane kıvılcım çıktı. Ondan sonra da zaten PSU'yu arka düğmeden kapatıp fişini çektim, kullanmaya korkuyorum. Bilgisayar 13-14 yıllık, PSU markası hakkında falan hiçbir bilgim yok. Üniversite okuyorum büyük ihtimalle sınavlar online olacak ama bilgisayarımı kullanamıyorum. Ne yapıp edeceğim hakkında hiçbir fikrim yok. Başınıza hiç böyle bir şey geldi mi? Ne yapabilirim, ne olmuş olabilir? (Yeni bir PSU ya da kablo almak gibi şeyler önermeyin lütfen çünkü bütçem yok)

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
15 yıldır bi güç kaynağı sağlam kaldı ise zaten helal olsun ona.
Değiştirmenizi öneririm.

Gizemss

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
16,110
İsim
Gizem
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları, sanırım.
Yüksek ihtimal PSU kablosu PSU'nun girişine tam oturmuyor. Temassızlık olabilir.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
PSU yu değiştirin hocam 15 yıllık kıvılcım da çıkmış . Kablosunu da değiştirin

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Dokunma ozaman.

şaka şaka :D PSU yu artık değişmen gerek veya kablosunu

htc.husnu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hüsnü Turan ÇETİN
Instagram
@htc.husnu
Öncelikle forumda yeniyim. Konuyu bu yüzden yanlış bir şekilde açmış olabilirim kusura bakmayın.

Konu başlığında da dediğimin gibi PSU kablosunun prize takılan kısmına hafifçe değsem bile bilgisayar kapanıyor. Bilgisayar kapandıktan sonra hoparlör ve klavye gibi çevre donanımlarının birkaç kere ışıkları yanıp sönüyor. En son bu sorun olduğunda PSU'dan birkaç tane kıvılcım çıktı. Ondan sonra da zaten PSU'yu arka düğmeden kapatıp fişini çektim, kullanmaya korkuyorum. Bilgisayar 13-14 yıllık, PSU markası hakkında falan hiçbir bilgim yok. Üniversite okuyorum büyük ihtimalle sınavlar online olacak ama bilgisayarımı kullanamıyorum. Ne yapıp edeceğim hakkında hiçbir fikrim yok. Başınıza hiç böyle bir şey geldi mi? Ne yapabilirim, ne olmuş olabilir? (Yeni bir PSU ya da kablo almak gibi şeyler önermeyin lütfen çünkü bütçem yok)
Kablo sıkıntılı olabilir. Priz yuvası gevsemiş yada kasaya bağlandığı yuva gevşemiş olabilir. Kablo yada psu değişşimi yapmak sağlıklı olabilir

fatihmra

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
uwww korku filmi gibi 😧😧😧
kabloyu yuvaya oturmuyor demekki yeni pc alma zamanin gelmis gibi 15 yillik pc ile internete girmen bile mucize zaten

s0ft

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Aras
Sorunun aynısı bende oluyordu. Isıdan kaynaklanıyor diye düşündüm, termal macun yeniledim, soğutucu aldım sorun devam etti. Bir süre sonra her kabloya dokunduğumda kapandığını fark ettim. Kabloyu değiştirdim sorun çözüldü. 218 TL masrafa gerek yokmuş meğer. 🥲

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,910
Üyeler
164,747
Son üye
MrFebra
Top Bottom